Cadde Kızı üniversiteye hazırlanıyor! 'Tom Cruise'un Suri'nin hayatında bir rolü yok'

Kızı üniversiteye hazırlanıyor! 'Tom Cruise'un Suri'nin hayatında bir rolü yok'

23.03.2023 - 12:46 | Son Güncellenme:

'Görevimiz Tehlike', 'Top Gun' ve 'Jack Reacher' gibi yapımlarla tüm dünyada tanınan bir oyuncu haline gelen ABD'li Tom Cruise, meslektaşı Katie Holmes ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Suri ile yıllardır görüşmüyor olmasıyla bir kez daha gündeme geldi. Önümüzdeki ay 17 yaşına girecek olan ve annesinin yardımlarıyla üniversite başvuruları yapmaya başlayan Suri'nin babasıyla ilişkisi ve Cruise-Holmes çifti arasında yaşananlar mercek altına alındı. İşte detaylar...

Kızı üniversiteye hazırlanıyor Tom Cruiseun Surinin hayatında bir rolü yok

Dünyaca ünlü oyuncu Tom Cruise ile meslektaşı Katie Holmes, 18 Kasım 2006'da dünyaevine girmiş ve 18 Nisan'da Suri adını verdikleri kızlarını kucaklarına almıştı. Cruise, aktörün 2012'de ise Holmes ile boşanma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Boşanma davasını eşinin açtığını söyleyen aktör, 'çok üzgün' olduğunu belirtmişti. Holmes'un avukatı Jonathan Wolfe ise o dönemde People dergisine yaptığı açıklamada; "Bu Katie ve ailesi için kişisel ve özel bir mesele" demişti.

Kızı üniversiteye hazırlanıyor Tom Cruiseun Surinin hayatında bir rolü yok

"NEDENLERDEN BİRİ BU"

Holmes'un, bu kararı eşinin Scientology Kilisesi ile olan bağları yüzünden aldığı iddia edilmiş ve Cruise da bunu onaylayarak, "Nedenlerden biri de bu" ifadelerini kullanmıştı.

TMZ'nin haberine göre; aktris, New York'ta 'uzlaşmaz farklılıkları' gerekçe göstererek gerekleri belgeleri hazırlamış ve kızının yasal velayetini talep etmişti. Ünlü isim, ayrıca Cruise'dan 'uygun miktarda' nafaka da istemişti. Kaliforniya yasalarına dayanan bir evlilik öncesi anlaşmaları olmasına rağmen, Katie boşanma belgelerinde mal paylaşımı da talep etmişti.

Haberin Devamı

Kızı üniversiteye hazırlanıyor Tom Cruiseun Surinin hayatında bir rolü yok

"BİRLİKTE ÇALIŞMAYA KARARLIYIZ"

Eski eşler, velayet konusunda mahkeme dışında bir anlaşmaya vararak; "Kızımız Suri'nin çıkarlarına en uygun olanı gerçekleştirmek için ebeveynler olarak birlikte çalışmaya kararlıyız. Ailemizi ilgilendiren konuları gizli tutmak, birbirimizin inançlarına olan bağlılığına saygı duyduğumuzu ifade etmek ve birbirimizin ebeveynlik rollerini desteklemek istiyoruz" demişti.

Boşanma sonucunda Suri'nin velayetini tek başına alan Holmes, kızını; kocasının hevesli derin bağları olmasına rağmen kendisinin sevmediği ve güvenmediği iddia edilen Scientology Kilisesi'nden uzaklaştırmıştı.

Kızı üniversiteye hazırlanıyor Tom Cruiseun Surinin hayatında bir rolü yok

"KATIE BUNU İLK ELDEN GÖRDÜ"

Holmes'e yakın kaynaklar; Katie'in, Tom'un eski eşi Nicole Kidman'ın boşanmalarının ardından çocuklarından 'uzaklaştırıldığını' gördüğünü ve bunun kendi kızıyla yaşamak istemediğini söylemişti:

Tom ve Nicole'ün çocukları, anneleri ile o kadar da yakın değiller ve Katie, Suri'nin hayatından çıkarılmasına izin vermeme konusunda kararlı. Nicole'ün çocukları, kendilerini babalarına ve Scientology'ye adamış durumdalar ve Katie bunu ilk elden gördü. Tek başına velayet talebinde bulunmasının nedenlerinden biri de bu.

MADDİ DESTEKTE BULUNMAYI KABUL ETTİ

Anlaşmada, Tom ve Katie'nin, Suri'ye Scientology de dahil olmak üzere din konusunda neler söyleyebileceklerine dair ayrıntılar yer alıyordu. Boşanma belgelerine göre Tom, Suri 18 yaşına gelene kadar Katie'ye ayda 400 bin dolar ödemeyi de kabul etmişti. Ayrıca Tom'un, Suri'nin 'tıbbi, diş, sigorta, eğitim, üniversite ve diğer masrafları' da dahil olmak üzere tüm giderlerini ödemeyi kabul ettiği belirtilmişti.

Haberin Devamı

Kızı üniversiteye hazırlanıyor Tom Cruiseun Surinin hayatında bir rolü yok

SÖYLENTİLERİ REDDETTİ

Ancak 60 yaşındaki Tom Cruise, maddi yükümlüküklerini yerine getirse de; Suri'nin hayatındaki varlığını sürdürmemşti. 2019'da, aktör hakkında Scientology üyesi olmaması sebebiyle Suri ile baba-kız ilişkisi kuramadığı iddiası ortaya atılmıştı. Cruse, bu söylentileri reddetmişti.

ÜNİVERSİTE BAŞVURUSU YAPMAYA BAŞLADI

İkilinin Hollywood'da büyük yankı uyandıran evliliklerinin ve boşanmalarının ardından, önümüzdeki ay 17 yaşına girecek olan Suri'nin üniversite için bazı başvurular gönderdiğini ve New York'ta moda eğitimi almaya sıcak baktığını öğrenildi. DailyMail'de konuşa bir kaynak, şu ifadeleri kullandı:

Suri birçok okula başvuruyor. Katie, kızıyla birbirlerine yakın olabilmeleri için onun New York'ta kalmasını gerçekten istiyor. Suri ile gurur duyuyor ama aynı zamanda aşırı derecede korumacı.

Kızı üniversiteye hazırlanıyor Tom Cruiseun Surinin hayatında bir rolü yok

KIZININ HAYATININ BİR PARÇASI DEĞİL

Page Six'e konuşan bir başka kaynak ise Hollywood yıldızının, annesinin yardımıyla üniversite başvuruları yapan kızını 10 yıldır görmediğini ve çok uzun zamandır hayatının bir parçası olmadığını belirtti. Aktarılanlara göre; Tom, üniversite konusunda kızına yardımcı olmayacak çünkü onun hayatında 'hiçbir rolü yok.'