Kraliçe'nin öleceğini böyle anlamışlar! Kilit isim 2 ay sonra o günü anlattı

Kraliçe'nin öleceğini böyle anlamışlar! Kilit isim 2 ay sonra o günü anlattı

08.11.2022 - 06:31 | Son Güncellenme:

Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesiyle dengelerin yeniden değiştiği İngiltere'de bugüne dek konuşulmayanlar gün yüzüne çıkıyor. Kraliçe'ye yakın bir isim, 2 ay sonra o kritik günü ilk defa anlattı.

Kraliçenin öleceğini böyle anlamışlar Kilit isim 2 ay sonra o günü anlattı

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetmeden iki gün önce hem Boris Johnson hem de Liz Truss ile bir araya gelerek, son resmi angajmanını kararlı bir şekilde gerçekleştirmişti. O günlerde Kraliçe Elizabeth ve Liz Truss'ın el sıkıştığı fotoğrafta herkesin dikkatini tek bir detay çekmişti. Kraliçe'nin eli mosmor görünüyordu. Onun bu hali her ne kadar yüzündeki gülümsemesinden bir şey kaybetmemiş olsa da görenleri endişelendirmişti. Fotoğrafın yayınlanmasından sonra Kraliçe'nin hayatıyla ilgili kaygılananların sayısı bir anda artmıştı ki nitekim o fotoğraftan tam 48 saat sonra Kraliçe II. Elizabeth 8 Eylül günü hayatını kaybetti. 6 Eylül günü fotoğrafı görüp Kraliçe'nin son günleri olduğunu düşünenler haklı çıktı. Kraliçe'ye yakın bir isim Kraliçe'nin son saatleriyle ilgili ilginç bir bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kraliçenin öleceğini böyle anlamışlar Kilit isim 2 ay sonra o günü anlattı

MAİL İLE HABER VERMİŞLER

Johnson Beharry, 'Victoria Hacı' olarak bilinen ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetleri mensuplarına verilen en yüksek kahramanlık nişanına sahip isimlerden biri. Dönem dönem Kraliçe II. Elizabeth ile aynı ortamda bulunan Beharry, Kraliçe öldükten sonra onunla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. II. Elizabeth'in kendisi için her zaman bir büyükanne gibi olduğunu ve yaşadığı hayatı ona borçlu olduğunu söyledi. 6 Eylül günü bir e-posta alan ve aldığı haberle göreve hazır olduğunu bildiren Beharry, Kraliçe'nin Liz Truss'la olan görüşmesinden sonra her şeyin bir anda değiştiğinin altını çizdi. Johson Beharry 6 Eylül günü yaşananları şu şekilde anlattı:

"Londra Köprüsü Operasyonu'nu, Victoria Cross ve George Cross Derneği'nin bir üyesi olarak her zaman biliyordum. Yıllar önce kişisel olarak dahil olma ihtimalim belirsiz olsa da bana her detayı anlatılmıştı. Majesteleri ölmeden iki gün önce 6 Eylül'de, Londra Köprüsü Operasyonu gerçekleşirse müsait olduğumu teyit edip edemeyeceğimi soran bir e-posta aldım. Hiç cevap vermedim. Ertesi gün bir telefon aldım, 'Evet ya da hayır, Londra Köprüsü Operasyonu gerçekleşirse bunu yapmaktan mutlu olduğunuzu onaylamanıza ihtiyacımız var'. Aldığım telefona yalnızca 'Ne gerekiyorsa yaparım' diyebildim."

Kraliçenin öleceğini böyle anlamışlar Kilit isim 2 ay sonra o günü anlattı

ALDIĞI HABERLE KAHROLDU

Haberin Devamı

Ertesi gün Kraliçe'nin hayatını kaybettiğini öğrenen kahraman Beharry aldığı haberle adeta kahroldu. Üzüntüsünün en büyük sebebi ise Kraliçe'nin kendisiyle olan yakından ilgisiydi. 2005 yılında Irak'ta katıldığı operasyonda başından yaralanan ve gösterdiği cesaret dolayısıyla Kraliçe tarafından Victoria Hacı'na layık görülen Beharry, "Kraliçe'yle tanışacağımı asla hayal etmemiştim. Ancak tanıştık ve bana çok özel biri olduğumu söyledi. Bana savaşta aldığım yaralarımı sordu ve iyileşeceğimi söyleyerek beni yüreklendirdi. Majesteleriyle ölümü sebebiyle yeniden bir araya gelmek korkunç derecede üzücüydü. Hatta o anı yaşamamak için Irak'ta tekrar vurulmayı tercih bile ederdim. " dedi.

JOE BIDEN'I BİLE FARK ETMEMİŞ

Kraliçe'nin ölüm haberiyle derinden sarsıldığı ve tabutunu görene kadar inanmakta güçlük çektiğini söyleyen Beharry, Kraliçe'nin cenaze töreninde içinden sürekli onunla konuştuğunu ve ülkesi adına yaptıkları için sürekli teşekkür ettiğini dile getirdi.

Cenaze töreni sırasında bir önceki gece sabaha kadar gözünü kırpmadığını ve törene geldiğinde ayakta durmakta güçlük çektiğini vurgulayan Johson Beharry tek bir noktaya odaklandığı hatta arkasında duran ABD Başkanı Joe Biden'ı bile fark etmediğini aktardı. 

Sözlerini Kraliçe'ye olan minnet duygusuyla bitiren Beharry son anına kadar yaşadığı ülkeye hizmet edeceğine dair Kraliçe'ye söz verdiğini de ekledi.