Cadde Kumaş sanata dönüştü

Kumaş sanata dönüştü

23.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

25 sanatçının, tekstil malzemesi kullanarak, estetik ve kültürel anlatılar meydana getirdiği ‘İplikten Çözülenler: Tekstilde Küresel Anlatılar’ sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Kumaş sanata dönüştü

Almanya’nın köklü sanat kurumu Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (ifa, Institut für Auslandsbeziehungen) iş birliğiyle, Goethe-Institut İstanbul’un katkılarıyla gerçekleşen ‘İplikten Çözülenler: Tekstilde Küresel Anlatılar’, 2019’un ilk sergisi olarak görücüye çıktı. Sergide, tekstil malzemesi kullanarak, estetik ve kültürel anlatılar meydana getiren, dünyadan ve Türkiye’den 25 sanatçının, 50’nin üzerinde çalışması yer aldı.

Haberin Devamı

Öykü Özsoy’un küratörlüğünde gerçekleşen sergi, tekstil malzemesinin ifade aracı olarak çeşitliliğini inceliyor; tarihsel, toplumsal ve kültürel anlamlarını sorguluyor. Açılışta konuşan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “Dünyanın önde gelen sanat kurumlarıyla çeşitli işbirlikleri gerçekleştirdik. Almanya’da başlayıp Türkiye’ye ulaşan ‘İplikten Çözülenler’, ülkemizdeki sanatçıların yapıtlarıyla gelişti ve yeni üretimlerle zenginleşti” dedi. Davete, Oya-Bülent Eczacıbaşı, Esra-Murat Coşkun, Elif Gönlüm, Kezban Arca Batıbeki ve Linda Kuyumcuyan katıldı.