Cadde Kuruluş Osman Selvi Hatun tarihte kimdir? Selvi Hatun'u oynayan Zehra Yılmaz kaç yaşında, nereli, kim?

Kuruluş Osman Selvi Hatun tarihte kimdir? Selvi Hatun'u oynayan Zehra Yılmaz kaç yaşında, nereli, kim?

01.06.2022 - 19:31 | Son Güncellenme:

Kuruluş Osman dizisine Selvi Hatun karakteri ile dahil olan Zehra Yılmaz'ın hayatına dair detaylar sorgulanıyor. Yılmaz, oyunculuk kariyerine Bodrum Masalı ile başladı. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünde eğitim gördü. Peki, Zehra Yılmaz kimdir?

Kuruluş Osman Selvi Hatun tarihte kimdir Selvi Hatunu oynayan Zehra Yılmaz kaç yaşında, nereli, kim

Zehra Yılmaz, Kalp Yarası adlı dizide izleyici karşısına çıktı. Son olarak ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman'a Selvi Hatun olarak katıldı. Dizide Barkın'ın eşine hayat verecek. İşte, Kuruluş Osman'ın Selvi Hatun'u hakkında...

Haberin Devamı

SELVİ HATUN KİMDİR?

Kuruluş Osman ile gündeme gelen Selvi Hatun hakkında tarih sayfalarında yeterli bilgi bulunmuyor. Ancak Selvi'nin, İvaz Bey'in kızı, Malhun Hatun'un kuzeni ve Barkın Bey 'in eşi olduğu biliniyor.

ZEHRA YILMAZ KİMDİR?

Yılmaz, 1992 yılında Mersin'da dünyaya geldi. Dört yaşına kadar Mersin'in Anamur ilçesinde yaşadı ve ardından babasının işi nedeniyle ailesi ile Bakü'ye taşındı. Rus Koleji'nde öğrenim gördü ve Azerice ile Rusça öğrendi. Yükseköğrenim görmek için Türkiye'ye döndü. Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. Cüneyt Sayıl Oyunculuk Atölyesi´nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuk kariyerine 2016 yılında yayınlanan Bodrum Masalı dizisi ile başladı. Cennetin Gözyaşları dizisinde Melisa, Kalp Yarası dizisinde Betül karakterini canlandırdı. Baba Parası (2020) ve Zoraki Misafir(2021) adlı sinema filmlerinde rol aldı.