Cadde Umur Bey nasıl öldü, tarihte kimdir? Kuruluş Osman Umur Bey gerçek ismi nedir, Şahin Ergüney kimdir?

Umur Bey nasıl öldü, tarihte kimdir? Kuruluş Osman Umur Bey gerçek ismi nedir, Şahin Ergüney kimdir?

09.03.2022 - 18:44 | Son Güncellenme:

Umur Bey nasıl öldü, kimdir? Umur Bey, Malhun Hatun'un babası olarak Kuruluş Osman dizisinde öne çıkıyor. Dizide Umur Bey'i ise Şahin Ergüner oynuyor. İzleyici ise Umur Bey kim, nasıl ve ne zaman öldü sorularının yanı sıra Kuruluş Osman Umur Bey'i oynayan Şahin Ergüney kimdir sorusuna da yanıt arıyor. İşte, Umur Bey'in biyografisi...

Umur Bey nasıl öldü, tarihte kimdir Kuruluş Osman Umur Bey gerçek ismi nedir, Şahin Ergüney kimdir

Şahin Ergüney hayatı, Kuruluş Osman dizisiyle birlikte aratılmaya başladı. Kuruluş Osman dizisinde Malhan Hatun'un babası olarak ekrana gelen Umur Bey, tarihte Aydınoğulları Beyliği’nin ikinci ve en ünlü beyidir. Bir denizcidir ve yaşadığı dönemde de birçok başarıya imza atmıştır. Peki, Kuruluş Osman Umur Bey nasıl öldü?

Haberin Devamı

UMUR BEY KİM?

Umur Bey ya da Aydınoğlu Gazi Umur Bey Aydınoğulları Beyliği’nin ikinci ve en ünlü beyidir. Denizci olarak bilinen bir Türk askeri ve devlet adamıdır. 1309 yılında Leşkeri-eli’nde (Aydınoğlu topraklarında) dünyaya geldi. Aydınoğulları Beyliği’nin kurucusu Aydınoğlu Mehmet Bey’in beş oğlundan ikincisidir. İsmi “işler, yükümlülükler, görevler“ anlamına gelir. İslami lakabı; “Dinin güzelliği” anlamına gelen “Bahaüddün”’dür.

Genç yaşta İzmir valiliğine atandı ve babasının Ayasuluk’ta (bugünkü Selçuk) kurduğu donanma ile korsanlık yaparak ün kazanan Umur Bey; Sakız Adası, Bozcaada, Eğriboz, Mora Yarımadası ile Rumeli sahillerine akınlar düzenledi. Babasının ölümünden sonra diğer kardeşlerinin de onayıyla 1334 yılında beyliğin başına geçti. Saltanatı, 1348’de ölümüne dek 14 yıl sürdü. Beylik, onun idaresi altında en parlak günlerini yaşadı.

Haberin Devamı

UMUR BEY NASIL ÖLDÜ?

İzmir kuşatması sırasında kale surlarına tırmanırken atılan oklarla hayatını kaybeden Bey'in cenazesi, Birgi’de babasının yanına defnedildi. Yerine ağabeyi Hızır Bey geçti.

ŞAHİN ERGÜNEY KİMDİR?

Ergüney, 1962 yılında Giresun'da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar Bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatrosu sanatçısıdır. Şimdiye kadar 60 civarında oyunda, oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı.

Şahin Ergüney, tiyatro oyunculuğu yanı sıra 1994 yılından itibaren Aylaklar, Es Es, Yer Gök Aşk, Fi ve Siyah Beyaz Aşk, Her Yerde Sen, Çatı Katı Aşk gibi birçok dizi ve sinema filminde yer almıştır. 

ŞAHİN ERGÜNEY DİZİLERİ VE FİLMLERİ

Kırmızı Oda (Hakan, TV Dizisi 2020)

Çatı Katı Aşk (TV Dizisi 2020)

Sevgili Geçmiş (Harun Kutlu, TV Dizisi 2019)

Her Yerde Sen (Ekrem Yangel, TV Dizisi 2019)

Geniş Aile Komşu Kızı (Nebil Baba, Sinema Filmi 2019)

Kader Postası (Sinema Filmi 2019)

Siyah Beyaz Aşk (Adem, TV Dizisi 2017)

Fi (Numan, TV Dizisi 2017)

Aşkların En Güzeli (Mahsur, TV Dizisi 2015)

Kara Para Aşk (Sami, TV Dizisi 2014)

Rüzgarlı Sokak (TV Dizisi 2013)

Oğul (İsmet, Sinema Filmi 2011)

Yer Gök Aşk (Celal, TV Dizisi 2010-2012)

Haberin Devamı

Es Es (Eşref, TV Dizisi 2009-2010)

Dur Yolcu (Ali Onbaşı, TV Dizisi 2008)

Kimse Beni Sevmiyor (TV Filmi 2001)

Kurtlar Sofrası (TV Dizisi 1999)

Kurtuluş (Baki Bey, TV Dizisi 1996)

Aylaklar (Sinema Filmi 1994)