Cadde LEZZET ODASI: LEBLON

LEZZET ODASI: LEBLON

02.01.2012 - 21:30 | Son Güncellenme:

Bir zamanların renkli sokağı Asmalımescit’in şimdilerde sessiz sakin uzanan...

LEZZET ODASI: LEBLON

Bir zamanların renkli sokağı Asmalımescit’in şimdilerde sessiz sakin uzanan sokakları her ne kadar eski günlerini özlese de müdavimleri sevdikleri mekanları terk etmiyor. Bu mekanlardan biri de yokuş aşağı yürüyüp General Yazgan Sokak’ın sonuna geldiğimizde yeşil-beyaz tabelasıyla konuklarını ağırlamaya hazırlanan Leblon.

2008 haziran ayına kadar çantacı olarak hizmet veren bina, Arda Türkmen tarafından deyim yerindeyse gün yüzüne çıkmış. Ardından aynı yıl çekilen ‘Issız Adam’ filmiyle bir anda popülerliği arttı. O zamanlar biraz daha bistro tarzıyla hizmet veren Leblon şimdilerde yılda iki kez değişen mönüsüyle 35 yaş üstü beyaz yakalıların tercih ettiği, dekoru ve ambiyansıyla göz dolduran bir lezzet durağı.

Haberin Devamı

‘Kazan kaldırtan’ tat! Leblon’da ilk siparişiniz mermer blok üzerinde pişirilen, ‘Mermerde Altılı Şiş’ olsun. Şişte karidesten bonfile dilimine, hellimden mantara 6 çeşit var. Leblon’un her ne kadar yılda iki kez mönüsü değişse de bu daimi tatlardan. Mönüden çıkarılmasına teşebbüs edilmiş birkaç kez ama misafirler kazan kaldırmış. Bunun dışında çıtır tavuk, samosa, pancarlı risotto, hurmalı ızgara tavuk, sufle en çok sevilen tatlar arasında. Turistler için mönüye meze ve islim kebabı gibi Türk mutfağı motifleri girerken, öğle saatinde unutmayan mekan 7 çeşit salata zeytinyağı, çorba ve günün yemeğiyle çalışanların da gönlüne girmiş. Leblon’da yemenin bedeliyse kişi başı 60-100 TL.
Yenilenen ve açık hale gelen mutfağı sayesinde misafirlerin yemeklerini görebildiği şeflerinse misafirlerin yüz ifadelerinden memnuniyet testi yapabildiği Leblon’un adı Rio’nun yaşanacak en güzel bölgelerden biri olan Leblon’dan alıyor.
“Ben yemek yemek istemiyorum. Gönlüm farklı tatları denemek, şarap keyfi yapmak” diyorsanız buyrun Gurme Odası’na. Birbirinden farklı soğuk etlerin, gorgonzola, mortadella gibi peynirlerin yer aldığı bu lezzet odasından seçeceklerinizle kendinize özel bir peynir tabağı yaratabilirsiniz.