Cadde LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SAĞLIKLI VE LEZZETLi

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SAĞLIKLI VE LEZZETLi

05.08.2013 - 20:48 | Son Güncellenme:

Divan İstanbul Asia’nın baş aşçısı Erkan Özdemir, sağlıklı ve lezzetli üç tarifini CADDE’yle paylaşıyor. Bu leziz yemekleri evde yapmaya zamanınız yoksa, Ramazan boyunca otelin restoranında tadabilirsiniz

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SAĞLIKLI VE LEZZETLi

FENER BALIĞI

Haberin Devamı

Malzemeler
n 1 karnabahar n 2.5 kg. fener balığı n 1.5 kg. kültür mantarı n 100 gr. yeşil soğan n 100 gr. konkose domates n 1 patates n 1 kuru soğan n 3 diş sarımsak
n 300 gr. krema n 150 gr. tereyağ n 50 gr. zeytinyağ
n 8 gr. tuz n 5 karabiber

Yapılışı: Fener balığı derisinden temizlenir ve orta kemiği alınmadan 300 gr. madalyonlar olarak kesilir. Tuz, karabiber ve zeytinyağ ile marine edilir. 180 derece fırında 20 dk. pişirilir.
Karnıbahar köklerinden temizlenip tencereye konur. Patates ve soğan kabukları soyulur ve bunlar da karnabahara ilave edilir. Sarımsaklar da konduktan sonra üzerine çıkacak şekilde su konup kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Pişene kadar kaynatılır, piştikten sonra süzülür, çok az su bırakılır. İçine mikser yardımıyla püre yapılır. Püre yapılırken tereyağ ve krema ilave edilir. Tuz ve biberle tatlandırılıp bekletilir.
Mantarlar dörde bülünüp yıkanır, bir tavada sotelenir. Suyunu çekmesine yakın içine konkose domates ve yeşil soğanlar ilave edilip sotelenir. Son olarak bir miktar tereyağ ilave edip ocaktan alınır.
Tabağa karnabahar püresini, ortasına mantar yahnisini, üzerine de fener balığını koyup servis edilir.

Haberin Devamı

ISPANAK SALATASI

Malzemeler
n 280 gr. keçi peyniri n 120 gr. mini ıspanak yaprakları n 300 gr. kırmızı pancar n 80 gr. kırmızı elma n 30 gr. ceviz içi n 30 gr. zeytinyağ n 15 gr. kiraz sirkesi n 10 gr. kişniş
n 250 gr. galeta unu n 100 gr. un n 2 yumurta

Yapılışı: Mini ıspanak yaprakları bol suda yarım saat bekletilir ve 3-4 kez bol akan suda yıkanır.
Keçi peynirleri ince yuvarlak dilimler halinde kesilir. Yumurtalar çırpılır, dilimlenmiş olan peynirler once una sonra yumurtaya ve daha sonra da galeta ununa batırılarak panelenir. (Bu işlem iki defa tekrarlanır. İkincisinde keçi peynirleri una batırılmaz.) Panelenmiş peynirler fritözde ya da bir kızartma tavasında kızartılır.
Kırmızı pancarlar yıkandıktan sonra fırın tepsisine konup üzerine zeytinyağı dökülür. 200 derece fırında 2 saat pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılarak soğutulur, kabukları soyulup tavla zarı büyüklüğünde doğranır. İçine ceviz ve kişnişler de doğranıp kızartılır. Zeytinyağ, tuz ve karabiberle marine edilip bir kenarda bekletilir. Salatanın sosu için; zeytinyağ ve kiraz sirkesi karıştırılır; tuz ve biber eklenip tatlandırılır.

Haberin Devamı

ZENCEFiLLi FINDIK HELVASI

Malzemeler
n 100 gr. toz fındık n 100 gr. pudra şekeri n 20 gr. tereyağ n Çok az rendelenmiş taze zencefil n 40 gr. kırık antepfıstığı n 100 gr. balkabağı
n 1 parça çubuk tarçın n 20 gr. toz Hindistan cevizi n 1 yumurta
n 20 gr. toz şeker

Yapılışı: Toz fındık, tereyağla kavrulur. Hafif renk aldıktan sonra ocaktan alınır. Pudra şekeri ilave edilerek içinde eriyene kadar karıştırılır. Geniş bir tepsiye yayılarak soğutulur. Daha sonra yuvarlak bir kalıbın içinde preslenerek şekillendirilir. Kırık antep fıstıkları tabağa konur. Üzerine bir kat helva, bir kat kaymak ve daha sonra bir kat daha helva konur.
Balkabağı, şeker ve çubuk tarçınla kaynatılır ve püre haline getirilerek iki kahve kaşığıyla şekillendirilerek tabağa konur.
Hindistan cevizi yumurta ve toz şeker karıştırılarak tabanı teflon olan yağlanmış ve unlanmış tepsiye yayılır. 180 derecede 7-8 dk. hafif renk alana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra dekor olarak kullanılır. Sos olarak çeşitli meyve sosları ya da ılık karamel sos isteğe göre servis edilebilir.

Haberin Devamı

YARIN: LES OTTOMANS