Cadde MasterChef Tanya kimdir, nereli? 2020 MasterChef yarışmacısı Tanya Kilitkayalı kaç yaşında, ne iş yapıyor?

MasterChef Tanya kimdir, nereli? 2020 MasterChef yarışmacısı Tanya Kilitkayalı kaç yaşında, ne iş yapıyor?

01.12.2021 - 09:17 | Son Güncellenme:

Tanya Kilitkayalı, MasterChef Türkiye 2020 yarışmacılar arasında öne çıkan isimlerdendi. 26 yaşındaki Kilitkayalı, Kıbrıs'ta yaşamını sürdürüyor. Aşçılık üzerine eğitimler alarak restoran işletmeciliği yapıyor. İşte, MasterChef Tanya hakkında...

MasterChef Tanya kimdir, nereli 2020 MasterChef yarışmacısı Tanya Kilitkayalı kaç yaşında, ne iş yapıyor

MastercCef 2020 yarışmacısı olan Tanya Kilitkayalı, Kıbrıs'ta doğdu ve eğitimini de burada tamamladı. Ardından Türkiye'ye gelerek mutfak konusunda çalışmalara başladı. MasterChef yarışmasına katılarak dikkatleri üzerine çeken 'Tanya Kilitkayalı sevgilisi kim?' sorusu öne çıkıyor.

Haberin Devamı

TANYA KİLİTKAYALI KİMDİR?

Kilitkayalı, 7 Ocak 1995 Kıbrıs'ta dünyaya geldi. Oğlak burcu olan yarışmacı, 1.74 boyundadır. Liseyi Kıbrıs Mağusa'da bulunan Namık Kemal Lisesi'nde tamamladı, yabancı dil bölümü okuyan Tanya, İngilizce öğretmeni olacakken mutfağa olan ilgisini fark ettiğini ifade ediyor.

Tanya, 2016 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü seçti ve mezun olduktan sonra Türkiye'ye geldi. İzmir Alaçatı'da bir restoranda stajyer olarak çalıştı. Yanı sıra çeşitli otellerde de staj yapma fırsatı buldu. Daha sonra Kıbrıs'a dönen Tanya Kilitkayalı, mezun olduğu okulda master yapma kararı aldı.

2019 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı ve bu okulda önce araştırma sonra da öğretim görevlisi oldu. Ailesinin bir restoranı olduğunu aktaran MasterChef Tanya, burada Kıbrıs Mutfağına dair ürünleri müşterileriyle buluşturduklarını ifade ediyor. 2020 yarışmacısı @tanyakilitkayali kullanıcı ismiyle Instagram'da yer alıyor.