Cadde Matthew Perry: Güzel ve zeki Julia Roberts'tan ayrıldım!

Matthew Perry: Güzel ve zeki Julia Roberts'tan ayrıldım!

24.10.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

'Friends' dizisinin yanı sıra 'The Whole Nine Yards', '17 Again' ve 'The Odd Couple' adlı yapımlarda da yer alan ünlü oyuncu Matthew Perry, geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ve alkol bağımlılığı nedeniyle geçirdiği zor günleri anlatmıştı. Yakında çıkacak olan kitabı 'Friends, Lovers And The Big Terrible Thing'de meslektaşı Julia Roberts ile olan ilişkisinden ve güzel oyuncuyu nasıl terk ettiğinden bahseden Perry'nin yazdıkları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Matthew Perry: Güzel ve zeki Julia Robertstan ayrıldım

Tüm dünyada sevilen 'Friends' dizisinin 'Chandler Bing'i Matthew Perry, geçtiğimiz günlerde uyuşturucu ve alkol bağımlılığının neredeyse hayatına mal olduğunu anlattığı detaylı bir röportaj vermişti. 53 yaşındaki yıldız People'a konuşarak; uyuşturucu madde içeren bir ilaca olan bağımlılığı nedeniyle 49 yaşındayken kalın bağırsağının patladığını, iki hafta komada kaldığını ve aylarca hastanede yattığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

"GENELDE KİMSE CANLI ÇIKMAZ"

Perry, gastrointestinal perforasyon (sindirim sisteminin delinmesi) geçirdikten sonra dokuz ay kolostomi torbası kullanmak zorunda kaldığını, midesinden toplam kez 14 ameliyat geçirdiğini ve bağımlılıktan kurtulmak için 15 defa rehabilitasyona gittiğini söylemiş ve eklemişti:

Doktorlar, aileme yaşama şansımın yüzde 2 olduğunu söylediler. Kalbiniz ve ciğerleriniz için tüm solunumu yapan ECMO makinesi denen bir cihaza bağlandım. Ve genelde kimse bundan canlı çıkamaz.

Matthew Perry: Güzel ve zeki Julia Robertstan ayrıldım

DailyMail'de yer alan habere göre; 24 yaşında rol alamaya başladığı 'Friends' dizisinde alkol probleminin ortaya çıkmaya başladığını söyleyen ünlü isim, o sıralar bununla baş edebildiğini fakat 34 yaşına geldiğinde 'bir sürü belaya bulaşmış' olduğunu belirtmişti.

"BU DURUMU PENGUENLERE BENZETİYORUM"

Tamamen 'ayık' olduğu 9'uncu sezonda Emmy'nin Komedi Dalında En İyi Aktör ödülüne aday gösterilen Perry, 'Friends' kariyerinin bir noktasında, günde 55 tane uyuşturucu madde içeren ilaç aldığını ve 58 kiloya düştüğünü, ancak 'nasıl duracağını bilmediğini' itiraf etmişti. Hastalığın giderek kötüleştiğini ve ilerlediğini anlatan Matthew, dizideki rol arkadaşlarının 'anlayışlı ve sabırlı olduklarını' kaydetmişti:

Haberin Devamı

Bu durumu penguenlere benzetiyorum. Penguenler, aralarından biri hasta olduğunda veya biri çok yaralandığında, arkadaşlarını çevreler ve onu destekler. O penguen kendi başına yürüyebilene kadar etrafından dolaşırlar. Oyuncu kadrosunun benim için yaptığı şey buydu.

BAĞIMLILIĞI NASIL BAŞLADI?

Perry, 1997'de bir jet-ski kazası geçirmiş ve iyileşme sürecinde kendisine güçlü bir ağrı kesici ilaç verilmişti. Bu da sonunda uyuşturucu bağımlılığıyla yıllarca süren bir savaşa dönüşmüştü.

Oyuncu, bağımlılığıyla ilgili; "Amacım bu ilaçlar yüzünden bir sorun yaşamak değildi. Ama en başından beri bana hissettirdiklerini sevdim ve daha fazla almak istedim" ifadelerini kullanmıştı. Yaşadıklarının ardından artık sağlıklı olduğunu belirten aktör, ne kadar süredir 'ayık' olduğunu ise paylaşmamayı tercih etmişti.

Matthew Perry: Güzel ve zeki Julia Robertstan ayrıldım

ROBERTS'TAN 'CHANDLER BING' ŞARTI

Tüm bunların ardından Matthew Perry, 'Friends' dizisine konuk oyuncu olarak katılan Julia Roberts'ı yüzlerce faks mesajıyla nasıl etkilediğini anlattı ve güzel oyuncuyu, onun kendisini bırakmasından korktuğu için terk ettiğini itiraf etti.

53 yaşındaki Perry, 'Pretty Woman' aktrisiyle romantizmlerinin 1995 yılında, ünlü isimle dizinin bir bölümünde rol alması için görüşülmesinden sonra başladığını açıkladı. Yapımcılar, Roberts'ın ancak Perry'nin karakteri olan 'Chandler Bing' ile bir hikayede yer alabilmesi halinde konuk rolü alacağını söylemesinin ardından, aktörün onunla iletişime geçmesini istediler.

Haberin Devamı

"ÜÇ DÜZİNE KIRMIZI GÜL GÖNDERDİM"

Matthew, bunun üzerine Julia Roberts'a çiçek gönderdiğini anlattı ve; "Ona üç düzine kırmızı gül gönderdim ve karta, 'Diziye katılma ihtimalinden daha heyecan verici olan tek şey, sonunda sana çiçek göndermek için bir bahanem olmasıydı' yazdım. Julia sadece dizide rol almayı kabul etmekle kalmadı, aynı zamanda bana hediye de gönderdi. Bana bir sürü simit aldı" ifadelerini kullandı.

DailyMail'de yer alan habere göre; Julia'nın 'Friends'in ikinci sezonunun bir bölümünde yer almayı kabul etmesi, aktris Fransa'da bir film üzerinde çalışırken Perry'nin günlük fakslar aracılığıyla gerçekleştirdikleri, 'üç aylık flört' olarak tanımladığı bir şeye yol açtı.

Matthew Perry: Güzel ve zeki Julia Robertstan ayrıldım

"ON SEFERDEN DOKUZUNDA MESAJ GELMİŞ OLURDU"

Yakında çıkacak olan otobiyografisi 'Friends, Lovers And The Big Terrible Thing'de Perry, şöyle yazdı:

Haberin Devamı

Günde üç ya da dört kez faks makinemin başına oturur ve Julia'nın bir sonraki mektubunu yavaşça ortaya çıkaran kağıt parçasını izlerdim. O kadar heyecanlıydım ki, bazı geceler kendimi bir partide çekici bir kadınla flört ederken bulurdum; ama konuşmayı kısa keserek eve koşar ve yeni bir faksın gelip gelmediğine bakardım. On seferden dokuzunda bir mesaj gelmiş olurdu.

Matthew Perry: Güzel ve zeki Julia Robertstan ayrıldım

"YETERLİ DEĞİLDİM"

Matthew Perry ve 55 yaşındaki Julia Robers sonunda aşk yaşamaya başladı; ancak aktör, meslektaşını dizide rol almasının üzerinden iki ay geçmesinin ardından terk etti. Ünlü isim, güzel oyuncudan ayrılmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Julia Roberts'la aşk yaşamak benim için çok fazlaydı. Benden ayrılacağından emindim. Neden ayrılmasın ki? Yeterli değildim; asla yeterli olamazdım. Kırılmıştım, bükülmüştüm ve sevilemezdim. Bu yüzden onu kaybetmenin kaçınılmaz ıstırabıyla yüzleşmek yerine, güzel ve zeki Julia Roberts'tan ayrıldım. Yüzündeki şaşkınlık ifadesini tarif edemem.

Perry, yaşananlardan 5 yıl sonra kendisi rehabilitasyondayken, Roberts'ın 'Erin Brockovich'teki rolü için Oscar almasını izlediğini de itiraf etti.