Cadde 'Maya ile daha çok kenetlendik'

'Maya ile daha çok kenetlendik'

25.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CNN Türk'te 'Afiş' programıyla izleyici karşısına çıkan Nefise Karatay, kızı Maya hayata geldikten sonra eşi Yusuf Day'la daha çok kenetlendiklerini söyledi.

Maya ile daha çok kenetlendik

Çalışkan, biraz kontrolcü ve öğrenci ruhlu olarak kendini tanımlıyor Nefise Karatay... Sunucu, “Çok huzurlu bir dönemdeyim. Her şeyin tadını aldığım ve lezzetini hissettiğim zamanlar. Hiçbir dönemde hırslı biri olmadım” diyor. Karatay’la CNN Türk’te ekrana gelen programı ‘Afiş’i, aile hayatını ve popülerliğe bakışını konuştuk.
‘Afiş’le başlayalım... Kaç yıl oldu?
2009’da başladım, 10’uncu senemdeyim. Ara verdiğim dönemde bebeğimi doğurdum. Çok güzel denk geldi. Maya’yla iki yaşına kadar kaliteli vakit geçirdik. O dönem okula başladı, ben de işe döndüm. Kızım olmasaydı, boşluğa düşerdim. Ara dönemde sunuculuk işleri de yaptım, en sonunda yuvaya geri döndüm.
10 yıl çok uzun bir süre... Bu programın hayatınızdaki yeri nedir?
Her geçen gün büyüttü... Hakikaten çok şey kattı. Beni inanılmaz beslediğini düşünüyorum. Bir kere müthiş bir ekiple çalışıyorum. Çalışmadığım dönem, bir rengim eksik gibiydi. İnsanın hobisini işe dönüştürmesi çok güzel bir şey. Yeni ve en hızlı şekilde kültür-sanat dünyasındaki gelişmelerden haberiniz oluyor. ‘Afiş’, okul gibi... Hâlâ öğrenci gibi hissediyorum. Evde yazarak çalışıyorum ve not çıkarıyorum.
İlerleyen zamanlarda daha farklı konseptte bir iş yapmak ister misiniz?
Aslında life-style, popüler işlerden de teklifler geldi. Çok girmek istemedim çünkü yaptığım işi seviyorum. Mutlu olduğum ve kendimi geliştirebildiğim yerdeyim.
Çalışan anne olmak zorluyor mu?
Allah’tan işim 09.00-17.00 saatleri arasında değil. Ama tabii yoğunluğum var. Her şeyi kendim yapmaya çok alışmışım. Çocuğu okula götürüyorum, evle ilgili bir şey yapılacaksa yine ben koşturuyorum. Ailemle ilgili her şey kontrolümde olsun istiyorum. Annelik, hakikaten hissettiğim bütün duyguların çok üzerinde... Koşturmaca ve uykusuzluk, her şeye değer.
Maya’dan sonra hayatınızda neler değişti?
Önceliklerim değişti. Yusuf’la sevgili gibiydik. Daha aile olduğumuzu hissettik ve birbirimize karşı sorumluluğumuz Maya doğunca arttı. Daha çok kenetlendik ve kök saldık. İlişkide evrildik diye düşünüyorum. Bize çok iyi geldi.
Yusuf Day nasıl bir baba?
Çok ilgili, sorumluluk sahibi... Kimden çocuk yaptığınız önemli, hakikaten
müthiş bir baba.
“Evlilik aşkı öldürüyor” derler ama siz iyice kenetlendiğinizi söylediniz... Aşkın sizdeki tanımı ne?
Herhalde birbirimize ciddi anlamda verdiğimiz değer, önem ve kıymet... Sorumluluklarının farkında olmak ve birbirine yol arkadaşlığı yapmak çok önemli. Aynı zevklere sahip olabilmek kıymetli.
Ortak bir evlat yetiştirmek de değerli. Maya’da bir kendimi, bir Yusuf’u görüyorum.
Aşk bir puzzle ise, en güzel parçası Maya...

‘Popülerlik
mutluluk getirmez’?


Hayatınızda nasıl bir
dönemdesiniz?

Maya ile daha çok kenetlendik
Çok huzurlu bir dönemdeyim. Her şeyin çok tadını aldığım ve lezzetini hissettiğim zamanlar... O acele ve koşturma hali bitti gibi, çok daha dingin bir halde etrafımı seyrediyorum. Zaten her zaman kendimle barışıktım. Çok büyük hırsları olan bir insan değildim.
Göz önünde olmayı da hiçbir zaman tercih etmediniz...
Evet, öyle hırslarım olmadı. Çok popüler olmanın mutluluk getirdiğine inanmıyorum. Hırs, sizi tüketen bir şey diye düşünüyorum.
Vichy’nin marka elçisi oldunuz. Cilt bakımında nelere dikkat
ediyorsunuz?

Çok iyi temizlemeye dikkat ediyorum. Günlük hayatta çok fazla makyaj yapmıyorum. Sigara ve alkol kullanmıyorum. İyi uyuyorum, cildimi yormuyorum, yediklerime dikkat ediyorum ve bol su içiyorum.