Cadde Melek Kentmen dedesi Hulusi Kentmen'in vasiyetini yerine getirdi

Melek Kentmen dedesi Hulusi Kentmen'in vasiyetini yerine getirdi

08.04.2023 - 17:29 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Hulusi Kentmen’in 1961 yılında açtığı ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapattığı Hulusi Kentmen Tiyatrosu, torunu Melek Kentmen tarafından yeniden kuruldu. Hulusi Kentmen Tiyatrosu, ilk olarak Yeşilçam Müzikali'ni seyirciyle buluşturacak.

Melek Kentmen dedesi Hulusi Kentmenin vasiyetini yerine getirdi

Merhum sanatçı Hulusi Kentmen, 1961 yılında kurduğu kendi adını taşıyan tiyatroyu, bir süre sonra maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapatmak zorunda kalmıştı. 1993'te hayatını kaybeden usta oyuncunun torunu Melek Kentmen, yıllar sonra Hulusi Kentmen Tiyatrosu’nu yeniden kurdu.

Haberin Devamı

Melek Kentmen, hem dedesinin vasiyetini yerine getirmek hem de adını yaşatmak için bu kararı aldığını söyledi.

Hulusi Kentmen Tiyatrosu, Ferhat Uludere’nin yazdığı, Cenk Yüksel’in yönettiği, 20 oyuncunun rol aldığı Yeşilçam Müzikali ile sezona başlayıp, izleyicilere nostalji fırtınası yaşatacak.

Melek Kentmen dedesi Hulusi Kentmenin vasiyetini yerine getirdi

Mayıs ayında prömiyeri gerçekleşecek Yeşilçam Müzikali'nin ilk gecesinden elde edilecek gelir, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen afetzedeler için bağışlanacak. Sonraki süreçte de Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’ne düzenli olarak bağış yapılacak.

Melek Kentmen dedesi Hulusi Kentmenin vasiyetini yerine getirdi