Cadde Murat Göğebakan'ın acılar ve başarılarla dolu hayatı beyaz perdeye taşınıyor!

Murat Göğebakan'ın acılar ve başarılarla dolu hayatı beyaz perdeye taşınıyor!

05.10.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

45 yıllık ömrüne büyük başarılar ve acılar sığdıran Murat Göğebakan'ın hayatı film oldu. Burak Sevinç, Tuvana Türkay, Hande Soral, Kadir Bertan, Feride Çetin ve Necmi Yapıcı'nın rol aldığı 'Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı'nın yönetmen koltuğunda Ali Ayyıldız oturuyor. Merhum sanatçının annesi Hatice Göğebakan'ın, "Oğlum kanseri yendi ama hasta yatağında eşinin ihanetine çok üzüldü" açıklaması gündem olmuştu.

Murat Göğebakanın acılar ve başarılarla dolu hayatı beyaz perdeye taşınıyor

'Kalbim Yaralı' ve 'Ay Yüzlüm' gibi şarkılarıyla Anadolu rock müziğinin önemli temsilcileri arasında yer alan, 31 Temmuz 2014 tarihinde kansere yenik düşen Murat Göğebakan'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı filmi, 8 Aralık'ta vizyonda olacak.

Haberin Devamı

KARDEŞİNİN ÖLÜMÜ İLE VİCDAN AZABI YAŞAR VE MÜZİĞE KÜSER

Murat, annesi ona hamileyken geçirdiği operasyondan dolayı sağ bacağında kalıcı bir sakatlıkla dünyaya gelir. Büyüdükçe bu durum onun yalnızlaşıp, müziğe yaklaşmasına neden olur. Müziğe olan yoğun ilgisi de onu derslerden uzaklaştırır. Çalışmak için girdiği müzik dükkanında vakit geçirirken o gün ona emanet edilen yedi yaşındaki kardeşi yola çıkar ve arabanın altında kalarak hayatını kaybeer. Ailesi kardeşinin ölümünden onu sorumlu tutarken Murat vicdan azabı çeker ve müziğe küser.

Murat Göğebakanın acılar ve başarılarla dolu hayatı beyaz perdeye taşınıyor

KARİYERİ BOYUNCA GEÇİM SIKINTISI ÇEKTİ

Teyzesinin kızı Senem onu bu süreçte motive ederken, aralarındaki durum romantik bir ilişkiye evrilir ve evlenirler. Konservatuar sonrası hayatını barlarda şarkı söyleyerek ve hocalık yaparak kazanırken ünlenmeye başlayan Murat, aldığı kaset teklifi üzerine İstanbul’a gider. Kaset satışlarından pay alamadığı için uzun süre sorunlarla mücadele ederken, ileride ikinci eşi olacak Sema ile tanışır ve ilk eşinden ayrılır. Aldığı ödüllere, verdiği konserlere ve çok satan albümlere rağmen kariyeri boyunca geçim sıkıntısı çeken Göğebakan, 40 yaşında lösemiye yakalanır fakat tedavi sonrası kanseri yener.

Murat Göğebakanın acılar ve başarılarla dolu hayatı beyaz perdeye taşınıyor

Haberin Devamı

"KANSERİ YENDİM, İHANETİ YENEMEDİM!"

208 günlük tedavi sürecinde eşi Selma’nın onu aldattığını öğrendikten sonra hayatın da ağırlığıyla ikinci kez kansere yakalanır ve 45 yaşında hayata gözlerini yumar. Arkasında bir sürü albüm, yüzlerce beste, milyonlarca hayran bırakır. Hayranları ona 'Sevgi Adamı' lakabını takar.

Murat Göğebakanın acılar ve başarılarla dolu hayatı beyaz perdeye taşınıyor