Cadde 'MUTFAKTA ÜNLÜ VAR'

'MUTFAKTA ÜNLÜ VAR'

07.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

'Aysel Sütlacı'ndan 'Filistin Pilavı'na ünlü isimlerin en sevdikleri tarifler 'Mutfakta Kim Var!' adlı kitapta yer alıyor. Kitabın yazarı Aynur Tartan "Okuyanlar tariflerin pratik olduğunu ve malzemeleri kolaylıkla bulabildiklerini söylüyorlar" dedi

MUTFAKTA ÜNLÜ VAR

Politikadan sanat dünyasına ünlü isimlerin yemek tariflerini bir araya getiren Aynur Tartan'ın ‘Mutfakta Kim Var!' adlı kitabı 23 Eylül'de çıktı. Meslek hayatına gazeteci olarak başlayan uzun yıllar iletişim ve halkla ilişkiler sektöründe yöneticilik yapan Tartan "Anne olduktan sonra yemek yapmaya başladım. Kitapta hayatımın belli dönemlerinde dostluk kurduğum arkadaşlarımın tarifleri de var. En iyi yaptıkları ve en sevdikleri tarifler bunlar. Okuyucular tariflerin pratik olduğunu ve malzemeleri kolaylıkla bulabildiklerini söylüyor " dedi.

Haberin Devamı

Kitap iki bölümden oluşuyor
Tartan’ın en ilginç bulduğu tarif Mustafa Erdoğan'ın 'Filistin Pilavı' olmuş. Yaklaşık 90 kişilik listedeki isimlerin 45’i sanat, medya ve politika dünyasından ünlü isimler. Kitabın ikinci bölümünde Tartan kendi yemek tariflerini veriyor. Çorbalardan et yemeklerine, zeytinyağlılardan, tatlılara kadar her tür yemeğin tarifini bu bölümde bulabilirsiniz.




AJDA PEKKAN'DAN YUMURTA TARiFi

Benim en sevdiğim öğün kahvaltıdır. Kahvaltı masam, beyaz kolalı örtüler serilmiş, kır çiçekleriyle renklendirilmiş, şık kahvaltı takımları yerleştirilmiş; peçetesi, tuzluğu, biberliği eksik olmayan bembeyaz bir masadır. Beyaz peynir, olmazsa olmazımdır...


Tarifi: Derin bir tencereye 3 bardak su koyalım, kaynadıktan sonra içine 1 çorba kaşığı sirke ilave edelim. Kaynayan suyun içine kişi sayısına göre yumurta kıralım. Yumurtanın beyazı sertleşip sarısı kayısı kıvamına gelince bir kevgir yardımıyla sudan çıkaralım. Ayrı bir yerde yarım bağ ıspanağı yıkadıktan sonra, doğrayarak teflon tavada az bir zeytinyağında kavuralım. Yine ayrı bir yerde 5 dilim somon fümeyi yağsız tavada çevirelim. Tost ekmeklerinden, büyük bir bardak yardımıyla daireler elde edelim. Elde ettiğimiz daireleri ekmek kızartıcıda kızartalım. Kızarttığımız ekmekleri servis tabağına alıp, üzerine ıspanak, ıspanağın üzerine somon, somonun üzerine de yumurtayı koyalım. En üstüne de hazırladığımız sosunu dökelim.

Haberin Devamı

Sosun hazırlanışı:
3 yumurta sarısını çırpalım. 20 gram tereyağını benmari usulü eritelim. Çırpılmış yumurtaya yavaş yavaş ilave edelim. İçine de yarım limon suyunu ilave ederek hepsini birlikte karıştıralım. Afiyet olsun!


Favori yemekleri

Ahmet Nazif Zorlu: Yoğurtlu patlıcan gömmesi
Ajda Pekkan: Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta
Ali Sabancı: Geceyarısı helvası
Bekir Coşkun: Kara gün aşı
Beyazıt Öztürk: Süzme kuzu kol tandır
Deniz Ülke Arıboğan: Zeytinyağında karides
Dilara Ersözlü: Erik yemeği (kuzu etli)
Doğan Hızlan: Sağlıklı (sıhhi) karnıyarık
Ertuğrul Özkök: Tek kişilik 'Hakuna matata' salatası
Haşmet Babaoğlu: Somonlu milföy tutku böreği
Hüsamettin Özkan: Balıkçı yemeği
Kadir İnanır: Hamsi kuşları
Kemal Kılıçdaroğlu: Şekerli yoğurt
Melisa Sözen: Annemin Philadelphia pastası
Mustafa Denizli: Radika salatası
Mustafa Erdoğan: Filistin pilavı ya da Hakkâri pilavı
Mustafa Sarıgül: Menemen ve çoban salatası
Müjdat Gezen: Çin tavuğu
Müjde Ar: Aysel sütlacı ve erikli bonfile
Nebil Özgentürk: Patlıcan kebabı
Refik Durbaş: Şiir ve konçerto soslu terbiyeli kereviz
Saba Tümer: Karidesli makarna