Cadde Nebahat Çehre: Yeni neslin canını sıktım!

Nebahat Çehre: Yeni neslin canını sıktım!

15.06.2023 - 07:35 | Son Güncellenme:

Kanal D'nin fenomen dizisi 'Aşk-ı Memnu'nun Firdevs'i, Yeşilçam'ın usta isimi Nebahat Çehre; geçtiğimiz gün Nişantaşı'ndaki bir güzellik merkezindeki davette muhabirlerin sorularını yanıtladı. Çehre, Yeşilçam'dan geldiği için yüksek disiplinli olduğunu ve dizi setlerinde genç oyunculara cep telefonu kullanma yasağı getirdiğini söyleyerek; "Genç neslin canını sıktım" dedi.

Nebahat Çehre: Yeni neslin canını sıktım

Usta oyuncu Nebahat Çehre, önceki gün Nişantaşı'ndaki bir güzellik kliniğindeki davette gazetecilerle bir araya geldi. Yeşilçam'ın kendilerine disiplinli olmayı öğrettiğini ve bunun getirisini meslek yaşantısında gördüğünü anlatan Nebahat Çehre, dizi setlerinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Mesela bu telefon işi. Kamera karşısında iken telefonun yanında olmaması gerekir, çünkü sessize de alsanız uyarı geliyor. O uyarı oyunculuğu bozar, orada kendinizi öyle kaptırmışsınız ki rolünüze oradan çıkabilirsiniz. Ya da bana etki yapıyor. Onun için yasaklar getiriyorum.

Nebahat Çehre: Yeni neslin canını sıktım

"ÖZÜR DİLEDİM"

"Tabii Yeşilçam'ın etkileri bunlar" diyen ünlü isim, genç rol arkadaşlarıyla ilgili de konuşarak; "Ben bayılıyorum onlara. Hepsi benim kızım, hepsiyle görüşüyorum. Özür de diledim, 'Haklısınız ben yeni nesilde değilim ama şuraya sokmayın size zarar veriyor' diyorum" ifadelerini kullandı.

Nebahat Çehre: Yeni neslin canını sıktım

Sözlerine, "Biz Yeşilçam'da nefes alamazdık. Yani yönetmen ne diyecek diye öksüremezsin bile!" şeklinde devam eden 79 yaşındaki Çehre, "O disiplin bende devam ettiği için biraz yeni neslin canını sıktım" şeklinde konuştu.

Nebahat Çehre: Yeni neslin canını sıktım

"SETE MİNİBÜSLE GİDERDİK"

Yeşilçam'da zor şartlarda çalıştıklarını ancak o dönemin kendilerine çok şey kattığını da sözlerine ekleyen oyuncu, "Yeni nesli çok beğeniyorum, hepsi çok bilinçli çünkü. Şartlar çok değişti, bizim şartlarla hiç alakası yok. Onlar şimdi Hollywood'la çalışıyorlar" dedi ve devam etti:

Biz çok kötü şartlarda çalıştık, minibüsle giderdik sete. O hayat bizi o kadar güzel yetiştirdi ki... Çok çektik ama oyunculuğumuza çok şey kazandırdı.