Neslihan Özyükseler Tanış

Neslihan Özyükseler Tanış

ozyukselerneslihan@gmail.com

Tüm Yazıları

Sosyal medya çıktığından beri, pek çok şeyin olduğu gibi doğum günü olayının da cılkı çıkmadı mı sizce? Herkesin doğum gününü kutlar olduk! Köşedeki mağazanın sahibine balon emojili ‘happy birthday’ mesajı çekiyoruz… Facebook’ta doğum tarihi kayıtlı değilse, annemizinkini unutabiliyoruz ama…Ayrıca öyle yaş gününde ‘bir pasta üfle, geç git’ durumu da yok… Herkesle ayrı ayrı pasta kesip “Bilmem kaçıncı pastam, şükürler olsun” gibi notlarla hesaplarımızdan yayınlıyoruz.
Arkadaşlarla çiçekli, çocuklarla böcekli, sevgiliyle kalpli bir sürü pasta üflüyoruz… Kaç pasta üflediysen o kadar çok seviliyorsun, o kadar geniş çevren var, zenginsin, ünlüsün falan filan…
Bunlar harika şeyler… İtirazım yok! Konuyu bir yere getirmek için eveleyip geveliyorum şu an…

PASTAMI ÜFLER MİSİN
Hatırlar mısınız yıllar evvel futbolcu Mehmet Topal ve eşi, oğulları Mehmethan’ın doğum gününü 50 kimsesiz çocukla kutlayıp, davetlilerden onlara hediye getirmelerini rica etmişlerdi… Tabii bu uç bir örnek ama hepimizin kendi çapında yapabilecekleri var.
Mesela bu sabah arkadaşım Meltem aradı. “Neslihan, uzaktaki bir arkadaşıma özel bir doğum günü hediyesi ararken harika bir oluşuma rastladım” dedi ve anlattı… Bayıldım… Facebook’ta ‘Pastamı Üfler Misin?’ adında bir topluluk kurulmuş. Doğum günlerinde sizin ya da arkadaşlarınızın pastasını doğudaki bir okulda sizin için üflüyorlar… Gruba mesaj atıyorsunuz. Size dönüş yapıp, sıradaki okulun öğretmenine ait numarayı veriyorlar. Onunla iletişime geçiyorsunuz.
Maksimum 100 - 150 TL kabul edip, abartılmasını istemiyorlar. Bununla pasta, balon, meyve suyu ve tuzlu kurabiye alınıyor.
Fotoğraflara baktım, çocuklar nasıl bayram havasındalar anlatamam. Tabii pastada doğum günü sahibinin ismi olmuyor. Fotoğrafı Facebook’a yükleyerek altına örneğin “285’inci pastamız Bengül hanım için üflendi” yazıyorlar.
Sadece arkadaşımıza yollamamız gerekmiyor. Mesela çocuklarımızın doğum günlerinde ikinci bir kutlamayı da doğudaki çocuklar için yapabiliriz. Kendi yaş günlerimizde de bir pasta da onlara yollayabiliriz.
Böylece 12’nci pastayı üfleyip 12’nci kez beş yüz kalori almaktan daha iyi bir şükür sebebimiz olmaz mı?

KADININ ADI VAR
Araştırmalara göre, kadınların eğitimi yüzde bir artırıldığında, o ülkenin gayri safi milli hasılasına katkısı yüzde 3.37’ymiş… Kadınların kendi potansiyellerini gerçekleştirmeleri demek; okur - yazar insanın çoğalması, ülkenin kalkınması, kadın - erkek ilişkilerinin kalitesinin artması, dolayısıyla toplumun sağlığında, iş veriminde, çocuk gelişiminde ilerlemesi demek…

Haberin Devamı

PASTAMI ÜFLER MİSİN

Haberin Devamı


İşte şimdi ülkemizin çeşitli alanlarında ilerlemiş üç kadın bir araya gelmiş ve ‘Kadının Adı Var’ isimli bir platform kurmuşlar… Psikoterapist, yazar ve aile içi şiddet konusunda uzman Ebru Tuay Üzümcü, blogger ve yazar Banu Özkan Tozluyurt ve ünlü spiker, TV programcısı, yazar Özge Uzun…
‘Kadının Adı Var’ her ay ücretsiz, halka açık olarak ve bazen de kurumlara özel sahnelenecek. Bu üç kadın sahnede bilgi ve deneyimi paylaşırken izleyici, kendisini bazen oyuncu olarak bulacak bazen hırslanacak bazen de gülecek. Facebook’tan ‘KadınızVarız’, Twitter’dan @kadininadivar hesaplarından takip edebilirsiniz…