Orkun Bulut

Orkun Bulut

orkunbulut@gmail.com

Tüm Yazıları

Uludağ, Kartalkaya, Erciyes ve Palandöken! Bu bölgelerin dışında birçok yeni bölge de kış turizminde yerli turiste alternatif oluşturuyor. Hepsinin tercih edilme sebebi farklı olsa da bunlar arasında ulaşım açısından en avantajlısı Palandöken diyebilirim. Kayak merkezine 10 dakika mesafedeki havalimanı, şehir merkezinden tırmanışla bir dağ yolu olmadan dümdüz gelinebilmesi Palandöken’i eşsiz kılıyor. Son 10 yıldır Sway Hotel’in liderliğiyle de sosyal kanaat önderlerinin, ünlü isimlerin bölgeye akın etmesiyle herkesin dikkatini ayrıca çekmeyi başardı dağ! Otelin sahibi Berke Dikmen bir yatırımcıdan ziyade, iş geliştirmenin başında olan aynı zamanda otel müdürü gibi davranan bir karakter. Avrupa standartlarında oluşturduğu kayak tesislerinde hava durumuna göre tesisi besleyen yapay kar makinaları, sezonu tahmininizden de uzun tutuyor. En iyi otellerden kış için üst düzey personel toplamada da müthiş bir düzeni var Dikmen’in!

Haberin Devamı

KONFORLU PALANDÖKEN

Elektriğini kendi üretiyor

Otel sürdürülebilirlikte ciddi bir adım atıp tüm elektriğini güneş enerjisinden üretecek bir santral kurmuş. Sway’in bir diğer alameti-farikası çocuklu tatilde eğlenceyi ebeveynlere de sağlaması. Ceyda Düvenci’nin hazırlamış olduğu taş-kağıt-makas atölyesiyle çocuklara eğlenceli bir program uygulanırken, siz saatlerce kayak yapıp sosyalleşebiliyorsunuz.

GELENEĞİYLE YENİLENEN DİVAN!

Mirasına her dokunuşta saygı duyarak yenilenmek! Sanırım bu tabiri son iki yıldır Divan Grubu örnek şekilde uyguluyor. Acele etmeden, bağırmadan, sessiz sedasız klasik olmuş her markasına ‘saygılı’ bir dokunuş yapıyor Murat Tomruk ve ekibi. Kuruçeşme Divan, Fuaye derken şimdi de başarılı konseptleri Lokanta by Divan’ı sadece markanın değil, Türk turizm tarihinin en önemli yapı taşlarından biri olan Elmadağ’daki Divan içerisinde hizmete açtılar. Tedarik odaklı, yerel malzemeyle harika bir menüyü şef Volkan Arık başarıyla uygulamış. Salon personelinin Divan kültürünü ritüelleri yaşatarak servis yapması apayrı bir deneyim. Markanın Pazarlama ve kurumsal iletişim direktörü Gönül Gültekin ‘zamansız’ kavramı üzerinde durduklarını özellikle belirtiyor. Evet; Divan’ın son dönemki markalarında yeni birçok şey var. Ama his olarak geleneğini her dokunuşuyla pekiştirmeyi de başarıyor.

Haberin Devamı

KONFORLU PALANDÖKEN

ORTAKLARLA KUTLAMA

KONFORLU PALANDÖKEN

Yenilenmelerden bahsetmişken geçen ay yeni haliyle kapılarını açan Serafina Akmerkez’den bahsetmeden olmaz! Markanın Türkiye haklarının sahibi Metin Şen Serafina’nın kurucu ortakları Vitorrio Assaf ve Fabio Granato’yu misafir ettiği bir yeni yıl yemeği düzenledi. Aslında markayı tanımlarken İtalyan’dan ziyade New York’lu bir İtalyan olarak değerlendirmek çok daha doğru oluyor. Bu hissi yenilenmiş haliyle çok daha iyi verebilmiş Serafina. Lezzet olarak da bu konsepti yıllardır çok iyi uygulayan şef Dilaver Göktaş’a da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Vittorio Assaf’ın ayrıca övgüsünü alırken de bizzat şahit oldum. Hep söylerim; her mekan sahibine benzer diye! Şen de kendi üst düzey gustosunu mekana gelen her müşteriye hissettirmek için detaylara çok önem veriyor. Eski haliyle de pekala aynı müşteri kitlesine hizmet verebilecekken, daha iyisi için böyle bir operasyona girmesi uzun süredir sosyal yaşamda sessiz olan Akmerkez için de büyük fırsat olacaktır.