Cadde PiKNiK SEPETi

PiKNiK SEPETi

04.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Özlediğiniz piknik keyfi, baharla birlikte geri geldi. İşte sepetinize ekleyebileceğiniz pratik yemekler ve içinizi serinletecek limonata tarifi

PiKNiK SEPETi

Geçen gün sokakta yürürken bir an gözüm lokanta vitrinindeki buz gibi limonataya ilişti. Neredeyse sevinçten çığlık atacaktım. “ Süper, süper” diyerek dükkâna bir girişim var ki, tezgah arkasındaki adamcağız şaşkınlıkla bakakaldı. Hâlâ o buz gibi limonatanın boğazımdan inişini hatırlıyorum. Limonata bizim geleneksel içeceğimizdir. Sadece serinletmekle kalmaz ayrıca C vitamini kaynağıdır. Sizinle tarifini paylaşacağım limonatanın tadı, sizi çocukluğunuza götürecek.

Susamlı Tabule
4 kişilik malzemeler:

Haberin Devamı

-1 su bardağı kısırlık bulgur l 1,5 su bardağı sıcak su l 2 adet limon suyu l Yarım su bardağı ince doğranmış taze soğan l Yarım demet taze nane l Yarım demet maydanoz l 5 yaprak marul l 1 adet salatalık
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 çorba kaşığı susam
-5 çorba kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı:
Bulguru geniş kapaklı bir kaba koyun ve üzerine sıcak suyu ekleyin, 15 dakika bekletin. Bulgur yumuşayacak ve şişecek. Diğer tüm malzemeyi içine ekleyin ve karıştırın.


Kuru fasulyeli börek
4 kişilik malzeme:

-1 su bardağı kuru fasulye -1 adet kuru soğan l 200 gram kıyma
-Yarım demet maydanoz - 1 çorba kaşığı biber salçası - 1 çay kaşığı karabiber - Tuz - 1 adet yumurta
-2 çorba kaşığı yoğurt - 1 çay bardağı süt l 4 çorba kaşığı yağ

Haberin Devamı

Hazırlanışı:
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayın. Tencereye 2 çorba kaşığı yağ koyun ve küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleştirin. Salça ve kıymayı da ekleyin ve soteleyin. Fasulyelerin suyunu süzerek kıymalı karışıma ekleyin, maydanozu ilave edin. Soğumaya bırakın. 1 adet yufkayı üçgen olarak dörde bölün. Yoğurt, süt, yumurta ve 2 çorba kaşığı yağı iyice karıştırarak yufkaların içine sürün. Fasulyeli karışımdan yufkaların ortasına koyun ve iri sigara böreği şeklinde sarın. Üzerine kalan sütlü karışımdan sürün, susam serperek 160 derecede kızarana kadar pişirin.


Ispanaklı misket köfte
4 kişilik malzeme:

-Yarım kilogram kıyma -3 dilim ekmek içi -1 çay kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı karabiber -1 adet kuru soğan -300 gram ıspanak

Hazırlanışı:
Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve soğanı iyice yoğurun. Ispanakları 2 çorba kaşığı sıvıyağda suyunu çekene kadar soteleyin. Hazırladığınız kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ortalarına ıspanakları koyarak yuvarlayın. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.


Çilekli limonata 8 kişilik malzeme:

- 2 kilogram limon -2 su bardağı toz şeker -8 su bardağı su -200 gram ezilmiş çilek -20 gram taze zencefil

Hazırlanışı:
Limonların kabuklarını rendeleyin ve toz şekerle iyice ovun, bu işlem limonun aromasının suya karışmasını sağlayacaktır. Sonra limonların suyunu sıkın. Rendelenmiş kabukların üzerine suyu ekleyin ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Limon suyu ve dilimlenmiş zencefili ekleyin ve buzdolabında saklayın. Servis yaparken püre haline getirilmiş çilekten her bardak için bir tatlı kaşığı ekleyin ve çilek taneleriyle süsleyerek servis yapın.