Cadde Prenseslerin güzellik sırrı: Kil maskesi

Prenseslerin güzellik sırrı: Kil maskesi

27.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son yıllarda kozmetik sektörünün organik ve doğal ürünlerden yararlanmasıyla kullanım alanı daha da genişleyen kil, evde cilt bakımının en popüler içerikleri arasında.

Prenseslerin güzellik sırrı: Kil maskesi

LALE DANIŞMAN - Yeşil, pembe, beyaz, sarı, kırmızı olmak üzere renklere göre sınıflandırılan kil, cildi kirden ve yağdan arındırırken, siyah noktaların genişlemesini önlüyor. Çok çeşitli mikro organizmalara karşı aktif olduğu, bilimsel şekilde kanıtlanan antiseptik madde, cildin içindeki sıvı mekanizmasını düzenlemeye yardımcı. İşte size kendi kendinize hazırlayacağınız etkili tarif:

Haberin Devamı

1 tatlı kaşığı kil ile 1.5 çay kaşığı gül suyu ya da papatya suyuyla karıştırın. Kilin yoğun bir kıvamda olması önemli. Suyu, azar azar ekleyerek kıvamı tutturabilirsiniz. Karıştırma işlemini tahta kaşıkla yapmalısınız. Kil maskesini uyguladıktan sonra gözeneklerinizi sıkılaştıracak bir tonik uygulamayı ihmal etmeyin. Haftada bir uygulayacağınız maskeyle, cildinizdeki parlaklık ve ferahlık hissine inanamayacaksınız.

Takma kirpik kullanırken dikkat!

Uzmanlar, takma kirpik konusunda ilk sorgulanması gereken konunun yapıştırıcı maddenin içeriği olduğuna işaret etti. Doç. Dr. Sevil Karaman, “Tutkalların bazılarının içeriğindeki alerjen formaldehit maddesi, alerjik reaksiyon, ağrı, kaşıntı, kızarıklık ve şişliği tetikleyebilir, geçici görme kaybına yol açabilir” uyarısında bulundu. Diğer bir risk ise takma kirpiklerin orijinal kirpiklere ve göze vereceği hasar. Sürtünme, çekiştirme veya çekme halinde doğal kirpikler kırılıyor. Hatta kirpik folikülünde kalıcı hasara neden olabiliyor.

Haberin Devamı

Nem dopingi ile dolgun dudak 

Özellikle son zamanlarda popüleritesini artıran dolgun dudaklar için bitkisel yöntemler mevcut. Dudakları gün içinde üç kez kremle nemlendirmek yeterli. Dudak peelingi için kullanabileceğiniz önerimiz iki şu şekilde:

1- Kabartma tozu ve zeytinyağını karıştırın ve pamuk yardımıyla dudaklarınıza sürün. 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

2- Bir tatlı kaşığı balı, bir çay kaşığı toz şekeri karıştırın. Karışımı dudağınıza ovalayarak sürün. 15 dakika beklettikten sonra, ılık su ile temizleyin. Peeling tariflerini, haftada 3-4 gün uygulayabilirsiniz.

HASSAS BEBEKLERE GÜNEŞ UYARISI

Güneş yanığı, pigment miktarı yetişkinlere göre daha az olan bebeklerde, sancılı sürece zemin hazırlayabilir. Uzmanlar, bu konuda mağdur olan ebeveynlere şu önerilerde bulunuyor:

Yüksek korumalı kremin etkisinin geçmesiyle hasar alan güneş yanığına yapmanız gereken ilk müdahale, bebeği serin bir ortama almak.

Kızaran cildini kapatacak şekilde soğuk ve ıslak bir tişört giydirmek ya da sızlayan bölgeye kompres yapmak.

Haberin Devamı

Sızı ve yanma durumu geçtikten sonra büzüşen deride kaşıntı artabilir. Güneş yanığı kaşıntısının, çocuğunun gece uyumasını engellememesi için nemlendirici losyonlarla sık sık deriyi rahatlatmalısınız.

YEŞİL GÜÇ AVAKODO

Tropikal meyve olarak ülkemize kadar yayılan avokado, en etkili ilaçlar kadar faydalı. Birçok rahatsızlığı önleme konusunda son derece güçlü olan meyve, vitamin ve mineral yüklü olduğu için özellikle anti-aging amaçlı tercih ediliyor. İçindeki antioksidan miktarıyla cildi çevresel faktörlere karşı koruyan avokado, arındırıcı özelliği sebebiyle yüzdeki akne yaralarının hafifletilmesinde, yaşlılık lekeleri ve hiper pigmentasyon gibi cilt bozuklukları ile mücadelede de son derece etkili.