Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bugün sizleri, Akdeniz’in kusursuz manzarası eşliğinde Türk ve dünya mutfaklarından başarılı tatları deneyimleyebileceğiniz bir yere, Antalya’daki Akra Hotels’in 10’uncu katında bulunan Asmani Restoran’a götüreceğim. Asansörden inip restoranın kapısından içeri girdiğiniz anda gözünüze çarpan mavilikler, şık ambiyans ve müzik, bir lezzet şöleni yaşayacağınızın güvencesini size veriyor.

Son dönemde öğle yemeğini de servisine dahil eden Asmani Restoran’da Akra Hotels Executive Chef’i Baykaner Gönen ve Asmani Executive Chef’i Mesut Yıldırım, işlerinin başında. Aynı zamanda yerel üreticilerle temasta olan şeflerimize mutfakta 16 kişilik bir ekip eşlik ediyor. Şimdi gelelim yetenekli şeflerimizin yemeklerine...

Haberin Devamı

Antalya’da lezzet şöleni

İddialı ve kıvamında

Lezzetli bir karşılamayla başlıyoruz, otlu peynir ve zeytin pane, özel tabaklarında ve külahlarda servis ediliyor. Ardından renkli bir suşi tabağı masadaki yerini alıyor. Şeflerimiz, tadımın başında suşi konusunda iddialı olduklarını belirtmişlerdi. Kendilerine katılıyorum. Görünümü, sunumu ve tadıyla suşiler son derece başarılı...

Ara sıcaklardan Peru’ya özgü tiradito, ağızda dağılıyor. Levreğin sashimi kesimi ve kişnişin aroması tam kıvamında. İtalyan bruschetta’sının ardından 15 günde buzlu su içinde hazırlanan pastrami geliyor. Bu leziz ete, ballı hardallı soslu salatası eşlik ediyor.

Salatalardan Antalya sepetinde özellikle narın sert ekşisi avokadonun yumuşak dokusu ile bir kontrast yaratmış. Eğer zamanında giderseniz, yonga enginarlı yeşillik festivalini tadabilirsiniz. Turunçlarla renklendirilmiş ve yine turunç sosuyla iştah açıyor.

Masanın yıldızı

Kıtır ekmekler ve tahinli manda yoğurdu yatağında servis edilen ahtapot tandır, şüphesiz ki masanın yıldızı. Damak çatlatan cinsten...

Asmani’nin imza lezzetleri arasında ana yemekler: Tatlı patates püresiyle dana lokum ve buğday risotto eşliğinde, ağır ateşte pişmiş dana kürek. Her biri bir sanat eseri gibi görünüyor, tadıyla da büyülüyor.

Tatlılardan ise masanın bir diğer yıldızı olan tiramisu, unutulmaz bir final vadediyor.

Haberin Devamı

Şeflerle sohbetimizde makarna, grissini ve ekmeklerin de burada hazırlandığını öğreniyorum. Sunum boyunca garsonumuz Hakan Çelenk ise 20 yılı aşkın tecrübesiyle işini aşkla yapıyor.

Son söz olarak, Osmanlıca’da ‘gökyüzüne, Ay’a ve Güneş’e ait olan yer’ anlamına gelen Asmani, Akdeniz manzarasının tadını en lezzetli haliyle çıkarabileceğiniz bir restoran. Menüsü devamlı olarak yenileniyor. Güleryüz ve kusursuz hizmet ise hep aynı kalitede… Eminim yaz aylarında terası ve barıyla çok daha keyiflidir. Böyle muhteşem yemekler böyle şahane bir manzarada yenir diyerek yazımı noktalıyorum.

Peynirde başarı

Napoli Antica, yeni olmasına rağmen son derece başarılı. Özellikle ambalajı cezbedici mamülleri var. İmalatın başında üç Black-Tie ödülü sahibi İtalyan peynir ustası Cosimo Rotolo bulunuyor. Genel müdürü ise Birkan Saytaş. Süt Çatalca’dan her sabah özel manda mandıracılarından geliyor; başta burrata, caciotta, caciocavallo, nodini ve de mozzarellaya dönüşüyor.
Eminim yakında ihracata da başlarlar.