Cadde Richard Gere'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'Açlıktan ölüyordum'

Richard Gere'dan yıllar sonra gelen itiraf! 'Açlıktan ölüyordum'

02.05.2023 - 14:14 | Son Güncellenme:

Beş çocuklu ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Richard Gere (tam adı Richard Tiffany Gere), okul yıllarında müzisyenlik üzerine eğitim alsa da, daha sonra oyunculuğa yöneldi. 2022 yapımı 'Chicago' filmi ile Altın Küre kazanan Hollywood yıldızı, yaklaşık 50 yıl önce adım attığı oyunculuk kariyerinin başında ekonomik açıdan yaşadığı zor günleri anlattı.

Richard Geredan yıllar sonra gelen itiraf Açlıktan ölüyordum

'An Officer and a Gentleman' (Subay ve Centilmen), 'Pretty Woman' (Özel Bir Kadın) ve 'Internal Affairs' (Gizli İlişkiler) gibi unutulmaz filmlerde kamera karşısına geçen Richard Gere, 1982 yılında kurulan ve New York'ta ihtiyaç sahibi insanlara yiyecek ulaştıran 'City Harvest' adlı yardım kuruluşunun 40'ıncı yıl davetine katıldı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü ABD'li aktör, kentin en ünlü restoranlarından birinde düzenlenen yardım etkinliğinde geçmişine dair dikkat çeken itiraflarda bulundu.

Richard Geredan yıllar sonra gelen itiraf Açlıktan ölüyordum

"PARA KAZANAMAYAN ÇOK OYUNCU VARDI"

73 yaşındaki iki çocuk babası oyuncu, ünlü isimlerin uğrak yeri olan restoranda yıllar önce yaşadığı ve hâlâ unutamadığı günleri anlattı.

1970'lerde kariyerinin başındaki bir oyuncu adayı olarak açlıktan ölüyordum. Şanslıydım ki iş bulabiliyordum. Broadway yapımlarında da Broadway dışı yapımlarda da sahneye çıkıyordum ama o zamanlar para kazanamayan öyle çok oyuncu vardı ki!

"AÇLIK NORMAL BİR DURUMDU"

O dönem New York'ta oyuncu olmaya çalışan gençlerin yaşadıkları hakkında konuşan Gere, "New York'ta kimse para kazanamıyordu. Açlık normal bir durumdu. Aç olmak birçok insan için yaşamın sıradan gerçeklerinden biriydi, özellikle serüvenlerine New York'ta başlayan oyuncular için" açıklamasını yaptı.

Richard Geredan yıllar sonra gelen itiraf Açlıktan ölüyordum

"HER ŞEY ÇOK PAHALI"

Açlığın ne demek olduğunu bildiği için yardım vakfı faaliyetlerinin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Hollywood yıldızı, "Beslenme yaşamın temel unsuru. ABD'de birçok insan ihtiyacı olan yiyeceklere ulaşamıyor. Şimdi her şey çok pahalı. İnsanların besleyici yiyeceklere ulaşması söz konusu olduğunda yardım elimi uzatmaktan mutluyum. Bu temel insan hakkı" ifadelerini kullandı.

Richard Geredan yıllar sonra gelen itiraf Açlıktan ölüyordum

Haberin Devamı

"SÜREKLİ YUMURTA YİYORDUM"

Tüm dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve şimdilerde 120 milyon dolarlık servetin sahibi olan Richard Gere, gençlik yıllarında açlıkla nasıl mücadele ettiğini de konuklarla paylaştı.

O dönem neredeyse her zaman yumurta yiyordum. Bir restorana gidip, orada bir şeyler yemek benim için gerçek olmayacak bir durumdu.

Richard Geredan yıllar sonra gelen itiraf Açlıktan ölüyordum