Cadde 'Rolü almak için yalvardım!' Değişikliğin sebebi ortaya çıktı

'Rolü almak için yalvardım!' Değişikliğin sebebi ortaya çıktı

25.05.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

Tony Scott'un yönetmenliğini yaptığı 'Top Gun' filmi 36 yıl sonra bile hâlâ çok izlenenler listesinde. Filmin devamı niteliği taşıyan Top Gun: Maverick'in vizyona girmesine sayılı günler kala, kadroda ilk filmdeki ünlü isimlerin neden yer almadığı ise en çok merak edilenler arasında.

Rolü almak için yalvardım Değişikliğin sebebi ortaya çıktı

1986 yılında Tony Scott'un çektiği, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis'in paylaştığı aksiyon, macera ve duygu yüklü olan 'Top Gun' yıllar sonra tekrar beyaz perdede. Donanma pilotu olan Pete Mitchell'ın 'Top Gun' onur ödülünü almak için verdiği mücadele üzerine kurulan ve kült filmler arasında yer alan yapım, üzerinden 36 yıl geçmesine rağmen hâlâ en çok izlenen ve beğenilen filmler arasında yer alıyor. Şimdilerde ise 'Top Gun'ın devam niteliği taşıyan filmi "Top Gun: Maverick"in vizyona girmesi bekleniyor. Dünya prömiyeri için gittiği Cannes Film Festivali'nde de büyük ilgi gören filmin yönetmen koltuğunda bu kez Joseph Kosinski otururken, başrollerini Tom Cruise, Miles Teller, Val Kilmer ve Jennifer Connelly paylaşıyor. İşte tam da burada filmin hayranlarını derinden üzen bir detay var.

Haberin Devamı

Rolü almak için yalvardım Değişikliğin sebebi ortaya çıktı

1986 yapımı 'Top Gun' filminin hayranları yeni filmde eski oyuncuların tamamını göremeyecek. Her ne kadar filmin başrol oyuncuları arasında Tom Cruise olsa da diğer isimlerin kadroda olmaması biraz endişe yaratmış durumda.

36 yıl sonra filme yeni bir soluk getirme hedefi olan yönetmen Joseph Kosinski'nin açıklamasına göre de Meg Ryan ve Kelly McGillis de dahil olmak üzere kadroda eksik olan çok sayıda sevilen yıldız da var. Hal böyle olunca Türkiye'de 27 Mayıs'ta vizyona girecek filmde yer almayan diğer oyuncuların şimdilerde ne yaptığı ise büyük merak konusu oldu.

OYUNCULUKTAN TÜKENDİ

Dünyaca ünlü başarılı oyuncu Meg Ryan'da Top Gun kadrosunda önemli bir isimdi. Ancak filmin devam niteliği taşıyan serisinde yer almayacak. İlk filmde Maverick'in yardımcı pilotlarından biri olan Nick 'Goose' Bradshaw'ın karısı Carole Bradshaw'ı canlandıran Meg Ryan film çekildiğinde 25 yaşındaydı. Aradan yıllar geçti ve yıllar içinde Meg Ryan yer aldığı filmler ve aldığı rollerle büyük bir başarı yakaladı. 60 yaşında olan Meg Ryan oyunculuk kariyerine neredeyse ara vermiş durumda. NY Times'a 2019'da yaptığı açıklamada aktris olmanın asla ömür boyu sürecek bir hayali olmadığı konusunda samimi açıklamalar yapmış, "Artık kendimi bir oyuncu olarak her duyguyu yansıtacak kadar bilgili hissetmiyorum, kendimi izole ettim" ifadelerini kullanmıştı. Meg Ryan'ın oyunculuğa bakış açısı böyleyken de Top Gun'ın yeni serisinde yer almaması oldukça normal karşılandı.

Haberin Devamı

Rolü almak için yalvardım Değişikliğin sebebi ortaya çıktı

GERİ DÖNMEK İÇİN FAZLA MI KİLOLU?

Top Gun için önemli isimlerden biri de ilk filmde 29 yaşındayken rol alan Kelly McGillis'di. Kelly McGillis, Maverick'in sevgilisi Charlotte Blackwood rolünü canlandırmıştı. 64 yaşında olan Kelly McGillis'e filmin yeni serisi için herhangi bir teklif gitmedi. Kelly McGillis'e Insider ile yaptığı röportajda Top Gun: Maverick'e dahil olup olmayacağı sorulduğunda ise 'yaşlı ve şişman' olduğunu, yeni film için görünüşünün uygun olmadığını düşündüğünü söyledi.

ANLAŞAMAYINCA GELMEDİ

Meg Ryan ve Kelly McGillis'den sonra 72 yaşındaki Michael Ironside da Top Gun'ın yeni serisinde olmayacak. Filmin ilk serisinde Maverick'e ve diğer kursiyerlere ders veren eğitmenlerden biri olan Rick 'Jester' Heatherly'yi canlandıran Micheal Ironside ise filmin yapımcısı Jerry Bruckheimer ile anlaşamadığını ve bu yüzden ikinci seride olmayacağını iletti. Böylece yıldızları bir türlü barışmayan ikilinin bir arada herhangi bir projede olamayacağı bir kez daha anlaşılmış oldu.

Haberin Devamı

'YALVARDIM, FAZLA GURURLU DEĞİLİM'

Top Gun'ın ikinci serisinde de yer alacak olan başarılı oyuncu Val Kilmer ise 1986 yılında filmde 'Iceman' rolünü canlandırdı. Kilmer'a başlangıçta devam filmi için davet gönderilmedi ve sonrasında yapımcıya teklifi kendi götürdü.

2017 yılında geçirdiği gırtlak kanserinden sonra öleceği için endişelenen Kilmer, Top Gun'ın ikinci serisinde oynamak için yapımcıya yalvardığını söyledi. Hayatı dolu dolu yaşamak çaba sarf ettiğini her fırsatta dile getiren Kilmer, "Yalvardım, fazla gururlu değilim" açıklamasında bulundu.

Rolü almak için yalvardım Değişikliğin sebebi ortaya çıktı

TEĞMENLER GERİ DÖNMEYECEK

Top Gun'ın ikinci serisinde yönetmen eski hikâyeleri yeniden anlatmaktan kaçındığını her fırsatta dile getirdiği için ilk filmde yer alan genç teğmenlerin hiçbirine yeni seride oynamaları için teklif götürülmedi.