Cadde SABAH LEZZETLERi

SABAH LEZZETLERi

17.11.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’un en keyifli kahvaltı mekanlarını sizin için araştırdık. Günün en önemli öğünü bu mekanlarda adeta ziyafete dönüşüyor

SABAH LEZZETLERi

Hafta sonunda sevdikleriyle birlikte günlük koşuşturmadan uzak, saatler sürecek mükellef bir kahvaltı sofrasında bulunmayı kim istemez? Yoğun şehir hayatı nedeniyle genellikle tost ve poğaçayla geçiştirdiğimiz bu günün en önemli öğününün hakkını ancak hafta sonları verebiliyoruz. Evde uzun süren kahvaltı hazırlığına katlanmak istemeyenler için İstanbul’un gözde kahvaltı mekanlarını sizin için araştırdık. Dillere destan Van kahvaltısından Ege lezzetlerine kadar her zevke uygun mekan bulmak mümkün. Gelin İstanbul’da öne çıkan bu mekanlara birlikte göz atalım.


GÖZE BRASSERIE
Kumsal Arkası Cad. No: 8 Sarıyer Tel: 0 212 271 30 40

Göze Brasserie, İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e en yakın noktasında, denizin yanı başında bulunuyor. Kucakladığı muhteşem Boğaz manzarası günü her saatinde farklı bir keyfe dönüştürüyor. Göze Brasserie’de yemekler taze baharatlarla tatlandırılıyor, tuz kullanılmıyor, et ve tavuk ürünleri özel besi çiftliklerinden geliyor, sızma zeytinyağı ise Akçay’daki zeytinliklerde üretiliyor. Göze Brasserie’de cumartesi - pazar açık büfe brunch, saat 14’e kadar devam ediyor. Çocuk oyun alanının ve otopark imkanının bulunduğu mekan, özel davetlere de açık.



HAPPY MOON’S
Kalamış Cad. No: 89 Fenerbahçe Tel: 0 216 550 05 00

1999 yılından bu yana hizmet veren Happy Moon’s Cafeler’in Fenerbahçe Köşk şubesi marinanın tam karşısında yer alıyor. 110 yıllık tarihi köşk içindeki mekanın menüsünde yer alan 80’e yakın ürün arasında en popüleri kahvaltı tabakları. ‘Kocaman Lezzetler sloganın hakkını veren boyutlardaki kahvaltı tabağında yok yok. Çedardan hellim peynirine, sosisten jambona, bal ve tereya-ğından reçele, yumurtadan salatalık ve domatese kadar pek çok çeşit bulunuyor. Tabii ki yanında sınırsız demli çay da cabası.



CHILAI
Cevdet Paşa Cad. No: 60 Bebek Tel: 0 212 263 63 15
Angel Group bünyesinde, ismini semtin bilinen en eski adından alan ve açıldığı günden bu yana hayran kitlesinden büyük ilgi gören Chilai, birbirinden lezzetli ve farklı menü alternatifleri, şıklıkla bütünleşen eğlencesi ve Bebek’in muhteşem manzarasıyla fark yaratıyor ve yepyeni tatlarıyla misafirlerini şaşırtıyor. Hemen girişteki pastane, ekmek konusunda oldukça iddialı. Focaccio, baget ve daha birçok çeşit ekmeği kendileri üretip bu bölümde satışa sunuyorlar. Ekmeğin yanı sıra günlük taze çeşitleriyle pastalar, kurabiyeler de bulmanız mümkün. Şarküterideyse başka yerlerde bulamayacağınız kalitede markalar, lezzetler sunuluyor. Ayrıca Chilai’nin kendi ürettiği reçeller kahvaltınızı tatlandırıyor.



VAN KAHVALTI EVi
Valikonağı Caddesi Sezai Selek Sk. Nişantaşı Tel: 0 212 240 47 76
Nişantaşı’ndaki Van Kahvaltı Evi çeşit çeşit peynirle, zeytinle, balla, kaymakla sefası sürülecek kahvaltılar için doğru adres. 50 kişi kapasiteli mekanda gruplara özel salon da var. Kavrulmuş buğday ununu bal ve cevizle harmanlayan kavut, süzme yoğurtla yapılan jaji, tereyağlı cevizli mırtuğa iştah açıcı lezzetler arasında. Her ürünün anayurdundan geldiği mekanda otlu peynirden Kars gravyerine, karakovan balından tahin pekmeze ne ararsanız var. Bunların dışında menemenler, yumurtalar, gözlemeler ve diğer kahvaltılıklarla masayı donatmak da mümkün.



ALAÇATI BAHAR COUNTRY
Bahçeköy Cad. No: 35 Sarıyer Tel: 0 212 242 27 40
Orman içindeki Alaçatı Restaurant hafta sonu temiz havada yürüyüş yapıp zengin kahvaltı çeşitlerinin tadına bakmak isteyenler için ideal. İçindeki üç şöminenin romantik bir atmosfer kattığı mekanda, açık büfeden istediğiniz ürünleri seçebilirsiniz. Peynir, salam, jambon ve zeytin çeşitlerinin yanı sıra sıcak büfedeki haşlanmış sosis, menemen, yumurta, börek seçenekleri iştah kabartıcı. Tatlı büfesindeki bal, pekmez, ve reçellerin de tadına doyamayacaksınız.


RADiKA
Koşuyolu Cad. No: 34 Koşuyolu Tel: 0 216 339 13 15
İstanbul’da Ege, Girit lezzetlerini arayanlar için doğru adres Koşuyolu’ndaki Radika. Hafta içi 12.00’ye, hafta sonuysa 14.00’e kadar süren kahvaltı, tadanları hayran bırakıyor. Peynirler ve zeytinler Ayvalık’tan geliyor. Bozcaada’dan getirilen domates, incir ve üzüm reçellerinin yanı sıra taze tereyağı, kaymak ve petek bal da sofrayı süsleyen ürünlerden. Kabaklı Girit böreği, şişte sucuk ve Ege otlarıyla pişirilmiş omlet de ağzının tadını bilenler için.


SAVOY PASTANESi (Cihangir)
Cihangir’deki Savoy Pastanesi 1950 yılından bu yana İstanbulluların damaklarını şenlendiriyor. Her gün 14.00’e kadar açık büfe kahvaltı standından isteğe göre bir tabak hazır-lanabileceği gibi standart kahvaltı tabağı seçmek de mümkün. Müşterilerin özellikle tercih ettiği küçük sandviç ve kruvasanların yanı sıra mekanın spesiyallerinden kaşarlı, beyaz peynirli, sucuklu, kavurmalı çeşitleriyle simit tostlar tadılması gere-ken lezzetlerden. Bunun dışında dereotlu ve peynirli tart, sigara böreği, su böreği, sebzeli Çin böreği, paçanga böreği, tepsi ve tava börekleri, krep ve tepsi pizza alternatifleri de müdavimlerini cezbediyor.