Cadde Sabriye Şengül kimdir? Survivor Sabriye Şengül yaşı ve boyu kaç, nereli?

Sabriye Şengül kimdir? Survivor Sabriye Şengül yaşı ve boyu kaç, nereli?

27.03.2022 - 19:28 | Son Güncellenme:

Kickboks ve karma dövüş sanatlarında adını duyuran Sabriye, Survivor yarışmasına iki sezon boyunca katıldı. Trabzonlu sporcu, Dünya Şampiyonu oldu. Dövüş sporunda üst üste şampiyonluklar elde eden Sabriye Şengül hayatı haberimizde...

Sabriye Şengül kimdir Survivor Sabriye Şengül yaşı ve boyu kaç, nereli

Survivor Sabriye olarak ekralara gelen Sabriye Şengül, savunma sporlarında üstün başarı gösteren kadın sporcular arasındadır. Şengül, 1988 yılında Trabzon'da doğdu. Peki, Sabriye Şengül boyu kaç?

Haberin Devamı

SABRİYE ŞENGÜL KİMDİR?

Şengül, 12 Kasım 1988 tarihinde Şalpazarı, Trabzon'da dünyaya geldi. Spora hentbol oynayarak başladı. Daha sonra hentbol hocasının tavsiyesiyle 2006'da boksa yöneldi. Türkiye şampiyonlukları, uluslararası boks şampiyonluğu ve K1 Dünya Karması şampiyonluğu kazandı.

23 Nisan 2016'da İstanbul'da WKU Dünya Şampiyonluğu için kemer maçına çıktı ve Belçikalı rakibini yenerek dünya şampiyonu oldu.

Ayrıca Survivor 2017 ve 2019 sezonlarında yarışmış olan Sabriye Şengül, Kasım 2019'da karma dövüş sanatları disiplinindeki ilk maçına çıktı. Haziran 2021'deki ikinci maçında Mona Ftouhi'yi üç raunt sonunda hakem kararıyla yendi ve ilk profesyonel galibiyetini aldı. Sporcunun boyu 1.69 cm, kilosu ise 55’tir.