Cadde Sahneler gerçeği aratmayacak

Sahneler gerçeği aratmayacak

26.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo bereli askerlerin terör örgütlerine yaptıkları operasyonların yer aldığı ‘Bordo Bereliler Suriye’ filmindeki sahneler gerçeği aratmayacak. 800 kilo patlayıcının kullanıldığı film için 5 milyon TL harcandı

Sahneler gerçeği aratmayacak

Özel Kuvvetler’e bağlı bordo bereli askerlerin, Suriye’deki FETÖ bağlantılı bir terör örgütüne ve liderine yapılan operasyonunu konu alan ‘Bordo Bereliler Suriye’ filminin çekimlerinin sonuna gelindi. Başrollerini Cenk Ertan, Sedat Mert, Arda Esen, Açelya Elmas ve Feyza Çıpa’nın paylaştıkları Osmaniye’nin Kozan il çesinde çekilen sahneler gerçeği aratmayacak. 5 milyon TL’ye mal olan proje için, 800 kilo patlayıcı, 5 bine yakın mermi, 100 araç, 200 mekan, yaklaşık 4 bin kostümle, askeri malzeme, 2 bin figüran, 170 silah kullanılırken, 47 araç da yakıldı. Film, mart ayında400 kopyayla vizyona girecek.

Haberin Devamı

‘Anlamış olduk’

Hakkari Dağlıca’da 2015 Eylül ayında 16 askeri şehit eden PKK’lıları yakalamak için bölgeye indirilen ve ‘Dön’ emri almamak için telsizlerini kapatan bordo bereli askerlerin yaptığı operasyonla başlayan yapımda ‘Mehmet Yüzbaşı’yı oynayan Cenk Ertan, “Bizler için canını ortaya koyarak ve hatta ölümü göze alarak zor şartlarda görev yapan bordo berelilerimizin hayatlarını ve çektikleri zorlukları bir nebze de olsa anlamış olduk” dedi.