Cadde 'Sakal uzattıkça olgunlaştım'

'Sakal uzattıkça olgunlaştım'

31.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sekiz ayda çekilen ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminde oynayan Furkan Palalı, rolü için sakal bıraktı. Oyuncu, “Aynaya baktığımda kızdığım kişilere, ‘Affet bu çocuğu’ diye geçirdim içimden, sakal beni olgunlaştırdı” dedi

Sakal uzattıkça olgunlaştım

‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filminin çekimleri nasıl geçti?
Çekimler, sekiz ayda Aksaray’da tamamlandı. Anadolu iklimi olduğu için zor bir kış dönemi geçirdik. Yaz aylarındaysa kalın hırkayla, güneş tepedeyken yürüme sahneleri zordu. Fiziksel anlamda zorluk çektik. 45 - 50’li yaşlarda birini canlandırmak için sekiz ay sakal bıraktım.

Sakal uzattıkça olgunlaştım

Canlandırdığınuz ‘Somuncu Baba’yı sizden dinleyelim?
1331 yılında doğmuş ve bize kalıcı değerler bırakan mutasavvıflar da biri. Akşemseddin’in hocası olan Hacı Bayram - ı Veli’nin hocası. Mutasavvıflar, bugünün bilimadamları gibiydi. İnsanlara doğru yolu anlatan ve padişahları da yönlendiren kişilerdi.
Film teklifi nasıl geldi?
‘Kızıl Elma’ dizisi yeni bitmişti. Yüzümü dinlendirmek için, hemen yeni diziye başlamak istemiyordum. O ara sinema filmi istiyordum. İlk sinema filmim olacağı için, güzel senaryo bekliyordum. Çok güçlü geçmişi olan bir milletin böyle değerlere can veren projelerde oynamak iyi fırsat olabilirdi. 700 sene hiç düşünülmemişti ‘Somuncu Baba’ karakteri... Belki 25 - 30 sene daha beyaz perde ve ekranda olmayacaktı.
Hazırlık süreci nasıldı?
Saçıma ve sakalıma uzun süre dokunmadım. O dönemim kıyafetlerini provalarda görmek istedim. Sete başlamadan uzun süre önce, kıyafetleri giyip fotoğraflarını çektim. ‘Somuncu Baba’ kitaplarını okurken, fotoğraflarıma baktım. Dönem dizilerinde özellikle üzerinden 700 sene geçtiği için böyle değerli insanların neler yaptığını araştırdım. Tasavvufla ilgilen birkaç insanla görüştüm. Aynı zamanda internetten ciddi araştırmalar yapıp, nasıl davrandıklarını öğrendim.
Somuncu Baba’nın, ‘Gerçek aşk yaşamadan, ilahi aşka kavuşamazsın’ sözleri var. Siz neler düşünüyorsunuz?
Kulağa çok hoş geliyor. Önce insanı seversin, güzellikleri görebileceğini bu cümle özetliyor. Karşındaki insanı sevdiğin zaman, hayatla ilgili düşüncelerin pozitif oluyor. Birinin tarzını ya da tipini beğenmediğin zaman hemen yargılamamak gerekiyor. İnsan olduğu için sev, tanıdıkça fikrin olsun. Hem arkadaş hem de karşı cinse olan aşkta böyle davranmak gerekiyor.
45 ve 50’li yaşları canlandırdığınız karakteri görünce neler hissettiniz?
Sakalımın uzadığını görüp aynaya baktığımda kızdığım kişilere, ‘Affet bu çocuğu’ diye geçirdim içimden. Olgunlaştım diyebilirim. Fiziksel durumun enerjisi, bana da yansıdı. O yaşları canlandırmak çok zordu. Onların dinamizi ve duruşları çok farklı.
Bu film kariyerinizi nasıl etkiler?
İnandığım ve emek verdiğim bir proje... Fiziksel olarak zor sahneler canlandırdım. Seyircinin güzel şeyler getireceğini düşünüyorum. İzleyenler filmden bir şeyler çıkarsın.
Sinemada komedi filmleri gişe yapıyor. Bu durum sizi tedirgin ediyor mu?
Çok kaliteli iş ya da emek harcanan işlerin gişesi iyi olacak diye bir durum yok. Aslında düşük bütçeli filmler milyonlara ulaşıyor. Galiba bu durum bizim psikolojik halimizle ilgili. İnsanlar sinemada gülmek istiyorlar. Yüksek gişe beklentim yok.

Haberin Devamı

Sakal uzattıkça olgunlaştım

‘Kendimi sadece oyunculuğa adadım’

Yeni projeniz var mı?
İki tane üstü üste aksiyon ve drama dizisi yaptım. İzleyiciler, ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ve ‘Arka Sokaklar’ gibi dizilerde oynamamı istiyorlar. 4 - 5 tane senaryo okuyorum. Belki bu defa ters köşe yapabilirim. Romantik komedi dizisinde oynayabilirim.
Modellikten oyunculuğa geçtiniz...
Kenan İmirzalıoğlu, hatta öncesinde Burak Hakkı gibi isimler oyunculuğa geçip modelliği arka planda bıraktılar. Modelliğe başlamadan önce İmirzalıoğlu’nun oyunculuğunu takdir ediyordum. O zaman seyirci olarak modelliği beni ilgilendirmiyordu. Alaylı olması önemli değil, artık oyunculara performansıyla ilgili yorumlar yapılıyor. Ben de kendimi sadece oyunculuğa adadım. Her gün daha iyi olmak için çalışıyorum.
Şöhret ne ifade ediyor?
İnsanların tepkileri ve sevgileri mutlu ediyor. Bazen keyifsiz olduğumda iyi geliyor. Bazen de dışarıdayken rahat olmak istiyorsun ama insanlar geliyor ve kıramıyorsun. Nasıl giyindiğini, nasıl davrandığını merak ediyorlar. Ben de onlara layık olmaya çalışıyorum. Markete giderken bile, saç baş dağınık gözükmek istemem.
Özel hayatınızla gündemde değilsiniz. Buna özellikle mi dikkat ediyorsunuz?
Dikkat etmeye çalışıyorum. Özel hayatın, özel olarak yaşanması gerektiğini düşünüyorum. Daha sakin yerleri tercih ediyorum. Kariyer planlanması için yapmıyorum.
Yüzük takmaya, filmden sonra mı merak sardınız?
Yüzük kullanmayı seviyorum. 8 - 9 senedir yüzük koleksiyonum var. Üzerimdeki kıyafete göre kombin yapıyorum.