Cadde Sanal aşk, gerçek yuvayı yıktı

Sanal aşk, gerçek yuvayı yıktı

14.11.2008 - 19:21 | Son Güncellenme:

İngiltere’de bir kadın, internette tanışıp evlendiği gerçek eşini, yine internetteki sanal bir dünyada başka bir sanal kadınla sanal aşk yaşarken yakalayınca boşanmaya karar verdi

Sanal aşk, gerçek yuvayı yıktı

Amy Taylor (28) eşi David Pollard’ı (40), eşinin Second Life (İkinci Hayat) adlı sanal dünyada kendine seçtiği karakter olan "Dave Barmy"yi, başka bir sanal karakterle cinsel ilişki sırasında seyrederken yakalayınca, 3 yıllık evliliğini bitirmeye karar verdiğini söyledi.
İnsanlar, Second Life adlı internet sitesinde, kendilerine seçtikleri bir "avatar", yani takma adla sanki başka bir dünyada yeniden dünyaya gelmiş gibi sanal olarak yaşıyor, gerçek hayatta yaptıkları iş kurma, çalışma, alışveriş yapma, evlenme gibi her türlü etkinliği bu sanal dünyadaki diğer sanal insanlarla gerçekleştirebiliyorlar.
Boşanmak üzere olan gerçek İngiliz çiftin 2003’de internetteki bir sohbet odasında tanıştığı, hem gerçek dünyada, hem de sanal dünyada evlendikleri belirtildi.
Bayan Taylor, kocasının sanal dünyada kendisine sadık olmadığından her zaman kuşku duyduğunu ifade etti.
Taylor, kocasını sanal dünyada bir hayat kadınıyla yakalayınca, kocasının kendisini altadıp aldatmadığını anlamak için sanal bir dedektif bile tuttu. Pollard, sanal dünyadaki bu testi geçti ama bu yıl başlarında tekrar sanal karakteri, başka bir sanal kadınla "uygunsuz vaziyette" yakalandı.
Taylor, kocasının "Amerikalı olan bu sanal kadınla bir-iki haftadır konuştuğunu ve evliliklerinin bittiğini, kendisini artık sevmediğini söylemesi" üzerine, ertesi gün boşanma davası açtı.
Taylor, birçok kişiye garip gelebilecek bu boşanma başvurusuna şaşmayan mahkeme yetkilisinin, kendi başvurusunun "o hafta içinde Second Life’ın neden olduğu ikinci boşanma davası olduğunu söylediğini" de kaydetti.