Cadde Sanat dünyası Uğur’a ağlıyor!

Sanat dünyası Uğur’a ağlıyor! 

09.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk pop ve rock müziğinin efsane grubu MFÖ’nün üyelerinden Özkan Uğur, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Lenf kanserini (lenfoma) iki defa yenen sanatçının acı haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.

Sanat dünyası Uğur’a ağlıyor

MFÖ grubunun üyesi, müzisyen, sinema ve dizi oyuncusu Özkan Uğur (69), uzun süredir tedavi gördüğü özel hastanede dün hayatını kaybetti. Sanatçının ölümünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesaplarından duyurdu. Bakan Koca açıklamasında, “Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” cümlelerine yer verdi. Müzik hayatına 1970 yılında başlayan sanatçının ölümü, sanat camiasını yasa boğdu.  

Haberin Devamı

Sanat dünyası Uğur’a ağlıyor

‘Umutla bekliyorduk’ 

Özkan Uğur’un vefatının ardından eşi Aysun Aslan Uğur ve oğlu Alişan Uğur, “İlk defa 13 yıl önce lenfoma tanısı konulan ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılan Özkan’ımızın maalesef lenfoma hastalığı tekrarladığı için bir süredir hastanede tedavi edilmekteydi. Yaklaşık 1.5 aydır yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi edilen Özkan’ımızın uygulanan tedaviler sonucu lenfoma hastalığı gerilemeye başlamıştı ve umutla güzel haberlerini bekliyorduk ama takiplerinde akciğerinde oluşan farklı problemler nedeniyle maalesef vücudu tedavilere yeterli yanıt oluşturamamaya başladı ve çok üzülerek bildiriyoruz ki yaşam savaşı bugün sonlandı. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. 

Erdoğan’dan taziye mesajı  

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özkan Uğur’un ölümüyle ilgili başsağlığı mesajı paylaştı. Erdoğan paylaşımında, “Bugün vefat haberini aldığımız, müzik alanında ‘Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ sahibi olan, ülkemizin sevilen ses ve sinema sanatçısı Özkan Uğur’a, Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi. 

Siyaset dünyasını da üzdü  

Özkan Uğur’un vefatı, sanat dünyasının yanı sıra siyaset camiasında da derin üzüntü yarattı. Siyaset dünyasından çok sayıda isim, Özkan için taziye mesajı yayımladı. 

Emine Erdoğan: Her yaştan insanın kalbinde yer edinen, ülkemizin değerli ses ve sinema sanatçılarından Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Müziği ve oyunculuğuyla ülkemizin sevilen sanatçılarından Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Değerli sanatçı, sinema ve dizi oyuncusu Özkan Uğur’un vefatından dolayı büyük üzüntü duydum. Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Sanat camiamızın mümtaz isimlerinden olan, müzik ve sinema alanlarında milli kültürümüze sunduğu değerli katkılarıyla her zaman sevgi ve saygıyla andığımız Sayın Özkan Uğur’un vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. 

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Derin bir hüzün içindeyiz. Sadece notalarda değil, ruhlarımızda da derin izler bırakan Özkan Uğur’u kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Başımız sağ olsun. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Yazdığı ve söylediği şarkılarla, oynadığı karakterlerle hepimizin sevgisini kazanan, neşesiyle ve enerjisiyle sanat dünyamıza değer katan Özkan Uğur’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Kıymetli sanatçımız Özkan Uğur’un vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Müzisyen ve oyuncu kimliğiyle bizlere unutulmaz eserler bırakan merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi, MFÖ grubundan arkadaşları Mazhar Alanson ile Fuat Güner olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. 

Haberin Devamı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: MFÖ’nün Özkan’ı, ‘Cennet Mahallesi’nin Beter Ali’si, oynadığı tüm dizilerle, söylediği tüm şarkılarla kalbimizde taht kuran kıymetli sanatçımız Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: Seslendirdiği unutulmaz şarkılarla milletimizin gönlünde taht kuran usta sanatçımız Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. 

‘Dünyanın en güzel adamını kaybettik’ 

Özkan Uğur’un vefatının ardından sanat dünyasının ünlü isimleri de duygularını sosyal medya hesaplarından dile getirdi: 

Cahit Berkay: Onu tanıyanların hayatı artık eskisi gibi olmayacak. Yaşam sevincini, neşesini insanlarla paylaşmayı seven bir hayat sanatçısını kaybettik. 

Melek Baykal: Özkanım, niye be canım? Ne kadar ümitlenmiştik oysa... Dünyanın en güzel adamını kaybettik... Sevenlerin seni asla unutmayacak, hep güzel hatırlayacak... 

Haberin Devamı

Haluk Levent: Çok güzel, çok başarılı bir müzisyeni kaybettik. 

Murat Ertel: Ömür boyu ve ötesi sevgi ve onurla anımsanacak hatıralar bırakarak geçti bu dünyadan sevgili Özkan Uğur... 

Sabahat Akkiraz: Sanat ailemizin kuşkusuz en enerjik ve sevgi dolu müzisyeniydi. Nur içinde uyu sevgili Özkan. Çok üzgünüm. 

Yılmaz Erdoğan: Özkan Ağabeyim ruhun şad olsun... 

Bülent Ortaçgil: Bir dostu daha kaybettik. Başımız sağ olsun. 

Mustafa Sandal: Seni hep bu güzel gülümsemenle hatırlayacağız. Mekanın cennet olsun Özkan Abi. 

Kıraç: Allah rahmet eylesin. Yaşamımızdan bir güzellik daha gitti. Sevgiyle git abi. 

Nebahat Çehre: Işıklar içinde uyu sevgili Özkan Uğur... 

Sanat dünyası Uğur’a ağlıyor
Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü saat 11.00’de Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlenecek. Daha sonra sanatçı, Taksim Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Özkan Uğur kimdir?

Birçok sinema filmi ve televizyon dizilerinde de rol almış Özkan Uğur, MFÖ grubuyla geniş kitlelerce tanındı. Kaygısızlar, Kurtalan Ekspres, Ter, Dostlar Orkestrası, Ersen Dinleten ile Dadaşlar gruplarında yer aldı. Özkan Uğur, 1980’lerden itibaren Mazhar Alanson ve Fuat Güner’le olan çalışmalarına yoğunluk verdi. Ferhan Şensoy’un ‘Şahları da Vururlar’ ve ‘Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı’ adlı oyunlarında Güner’le birlikte müzisyen ve oyunculuk yaptı. 1984 yılında ise üç eski arkadaş ‘MFÖ’ olarak ilk albümlerini yayımladı. ‘Ele Güne Karşı’ ile şöhreti yakalayan grup, 1985 yılında ‘Diday Diday Day’, 1988 yılında da ‘Sufi’ şarkısı ile Eurovision’a katıldı. 

‘Karışık Pizza’ filmi için ilk kez solo olarak mikrofonun başına geçen Uğur, ‘Maksat Muhabbet Olsun’ şarkısını kaydetti. Cem Yılmaz’ın ‘G.O.R.A.’ filmi için de ‘Olduramadım’ şarkısını söyledi ve projede rol aldı. 

Türk sinemasının önemli yapıtları arasında gösterilen Yavuz Turgul’un yönettiği, Şener Şen ve Uğur Yücel’in başrollerini paylaştığı ‘Eşkıya’ filminde oynadı. 1998-2001 yılları arasında ‘İkinci Bahar’ dizisinde Zabıta Şecaattin rolüyle de izleyicinin karşısına çıktı. 

‘A.R.O.G.’ filminde ise Dimi rolünde oynadı. 2009 yapımı olan ‘Yahşi Batı’ filminde de Kızılderili şefi Kızılkayalar rolüyle beyazperdede Cem Yılmaz’a eşlik etti. 2014 yılında ‘Pek Yakında’ filminde Ejder rolüyle beyazperdeye bir kez daha çıktı.  

Özkan Uğur ayrıca, Sezen Aksu, Tarkan, Aşkın Nur Yengi, Nev, Yavuz Çetin, Baba Zula, Ayhan Sicimoğlu ve Asya gibi sanatçıların bazı albümlerinde vokalde yer aldı. 

MFÖ albümleri: 

1984: Ele Güne Karşı Yapayalnız 

1985: Peki Peki Anladık 

1986: Vak The Rock 

1987: No Problem 

1990: Geldiler 

1992: Agannaga Rüşvet 

1992: Dönmem Yolumdan 

1995: M.V.A.B. 

2006: AGU 

2011: Ve MFÖ