Cadde Savaş Ay kimdir, nereliydi? Savaş Ay neden, ne zaman öldü?

Savaş Ay kimdir, nereliydi? Savaş Ay neden, ne zaman öldü?

26.03.2021 - 00:48 | Son Güncellenme:

Gazeteci Savaş Ay kim sorgusu yapılıyor. 26 Mart günü hayata gözlerini açan Savaş Ay'ın hayatı gündeme geldi. Hazırladığı programlarla milyonlarca kişi tarafından takip edildi. Ekranlarda en çok izlenen gazetecilerden oldu. Peki, Savaş Ay hastalığı neydi, ne zaman öldü?

Savaş Ay kimdir, nereliydi Savaş Ay neden, ne zaman öldü

Film yönetmenliği ve senaristlik de yapan Savaş Ay, ses tellerindeki sıkıntı nedeniyle fısıltı şeklinde konuşmasıyla bilinirdi. Mustafa Altıoklar'ın filminde oyuncu olarak görev aldı. İki çocuğu vardı. Savaş Ay biyografisi araştırılıyor. Savaş Ay kim?

Haberin Devamı

SAVAŞ AY KİMDİR?

Ay, 26 Mart 1954 tarihinde Üsküdar, İstanbul'da Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. ATV, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar ATV, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı.

2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ın da oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğu ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğu var. 1996 yılında yönetmenliğini Mustafa Altıoklar'ın yaptığı İstanbul Kanatlarımın Altında filminde 17. Yüzyılın ünlü karakteri Bekri Mustafa'yı canlandırmıştır. a Haber'de muhabirlik yapmış, fakat ses tellerinde bulunan bir sorundan dolayı ancak fısıltıyla konuşabilmekteydi.

Haberin Devamı

Savaş Ay, 15 yıl mücadele ettiği kanser hastalığına 9 Kasım 2013 günü 1,5 ay tedavi gördüğü hastanede yenik düşerek öldü