Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Athena’nın ‘Ses Etme’ şarkısına çektiği klip çok tartışıldı, tartışılıyor. Klipte ‘transların’ sorunlarına değiniyorum derken, göz çıkarılmış. Baştan sona translığı ‘özendirici’, transların sokaklarda ‘dayak yiyen kişiler’ olduğu algısı oluşturulan bir klip çekilmiş. Bir tarafta şatafatlı bir eğlence görüntüsü, diğer tarafta acı. Sokakta dayak görüntüsü bir anlamda zihinlere, ‘bunlara saldırın’ anlayışını da yerleştiriyor.


Zararlı bir adım

Athena, sorunları daha etkili şekilde gündeme getirecekken, zararlı bir adım atmış. Sadece seks ve eğlence objesi gibi bir klip çekmek, yanlış olmuş. Athena’nın son dönemdeki tutumlarına da baktığınızda bu klibin yayınlanması da şaşırtıcı.

Haberin Devamı

RAFET EL ROMAN’IN SOKAK KAVGASI

Rafet El Roman’la Ceren Kaplakarslan’ın boşanma sürecinde kayınpederiyle girdiği diyalog, içler acısı bir durumdu. Ortada bir evlilik ve kadın var.

Roman ve kayınpederi Atilla Kaplakarslan sosyal medya aracılığıyla birbirlerine “Yavşak” diye hitap ediyor.

Böyle yapınca ele ne geçiyor anlamak mümkün değil. Eğer gündemde kalmaksa amaç, batsın böyle gündemde kalmak! Bu tartışma iki isme de büyük zarar verdi ve yakışmadı!

EVLİLİKTE ‘GÜVEN VE SAYGI’NIN ÖNEMİ

Sosyal sorumluluk projelerinde öne çıkan Hayat Paylaşım Derneği Başkanı, Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve TEYEV İcra Kurulu Üyesi Revna Demirören’in Alem FM’deki röportajını keyifle dinledim.

Revna Hanım’ın evlilik üzerine söylediği şu sözleri not etmeden geçemeyeceğim; “Evliliğimizde güven, saygı ve sevgi her zaman ön planda oldu. Ben eşimi kıskanmadım.”

MİLLİYET SANAT 44 YAŞINDA

Filiz Aygündüz yönetimindeki Milliyet Sanat, 44’üncü yaşını kutluyor. Demirören Medya Grubu’nun seçkin yayınlarından biri olan dergimiz tam 691’inci sayısıyla okuyucularıyla buluştu. Yeni yaşında da müthiş bir dergi hazırlanmış. Ekim sayısında özel 12 kitaptan biri sizin de olabilir. Milliyet Sanat, Filiz Hanım’dan sonra öyle dolu dolu çıkmaya başladı ki, her ay aynı heyecanla dergiyi alıyorsunuz. Bütün ekibi kutluyor, nice senelere diyorum.

Haberin Devamı

ADA’NIN YARIŞMALARI!

Kıbrıs’ta yıl içerisinde çok güzellik yarışmaları düzenlenir. Neredeyse bitmez bu güzellik yarışmaları. Her festivalde bir güzel, model çıkar. Şimdiyse Uluslararası Top Modellik Yarışması düzenleneceği açıklandı. Yarışma 22 Ekim’de olacak.

18 ülkeden top model adaylarının katılacağı belirtiliyor. H ve V Ajansı’nın düzenleyeceği yarışmanın, ‘uluslararası’ sözünün altını dolduracak şekilde sonuçlanmasını diliyorum. Ajansın sahibi Hayriye Vurdu, bakalım bu işin üstesinden gelebilecek mi?