Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, iyi bir golf oyuncusudur. Kuzey Kıbrıs’a geldiğinde mutlaka golf oynar. Bir anlamda; Kuzey Kıbrıs’ın golf turizmine dikkat çekilmesine yardımcı oluyor. Sayın bakanın golf oynadığı Korineum Golf Club, hafta sonları dolup taşıyor. Hem yabancılar hem de Türkiye’den önemli isimler kendilerini Ada’ya atıyor. Ancak Kuzey’in golf sahası alanında eksiği çok. Güney Kıbrıs’ta golf sahası sayısı yedi. Önümüzdeki günlerde bu sayının 10’a çıkması bekleniyor.

Nihat Bey’in mesajı

Haberin Devamı

Bu noktada genelde hükümetin özelde de Turizm Bakanlığı’nın golf turizmi konusunda ciddi adımlar atması gerekir. Korineum’da golf oynayan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in, “Kuzey Kıbrıs alternatif turizm alanlarına yatırımlar yapmalı. Bu, turist sayısını artırır. Golf bu noktada önemli” mesajını tekrar hatırlatmakta fayda var.

Turizmin kalitesi

Nihat Bey’in; bu sözleri söylemesi önemli mesajlar da içeriyordu. Yani ülkeyi kalkındırmak istiyorsak; turizm kalitesini de artırmak gerekir. Golf; turizm kalitesinin artırılmasında çok avantajlı bir alan. Böylece Ada’ya Türkiye’nin ve dünyanın saygın iş adamlarını çekmek zor olmayacaktır. Bizden uyarması.

KIBRIS GENÇ TV VE ‘BİRİNCİ’ OLMAK

Kuzey Kıbrıs’ın en çok izlenen özel kanalının adıdır, Kıbrıs Genç TV. Kanalın sahibi Ertan Birinci, soyadı gibi ‘birinci’dir yayıncılıkta. Uzun yıllar önce öğrencilik döneminden tanıdığım Ertan Abim; yerinde durmaz, hep iyiyi daha iyiyi yapmak ister. Yayıncılık alanında, takip etmekte zorlanırsınız. Kıbrıs Genç TV, Ertan Bey’in vizyonu sayesinde, her gün kendini yenileyerek ilerliyor. Geçtiğimiz gün 20’inci kuruluş yıl dönümü vardı. Devlet erkanı tam kadro davetteydi. Türkiye’den de önemli isimler Ada’daydı. Türkiye’de olduğum için geceye katılamadım, ama yakından takip ettim. Nice 20’li yıllara Ertan Abim.Hayatta birinci olabilirsin ama önemli olan senin gibi hep ‘birinci’ kalabilmektir.

SERDAR ORTAÇ VE DAVA SÜRECİ

Serdar Ortaç’ı “Kumarı bıraktım” açıklamasından sonra ‘kumar masasında’ görünce şaşırmış, “Hani bırakmıştınız” yönünde bir yazı kaleme almıştım. Ortaç da, Habertürk’te dört gün sonra çıkan haberde, yazıyı yalanlamıştı. Yazımın doğru olduğunu belirterek, Ortaç’ı dava etmiştim. Serdar Bey’in avukatları, yaklaşık iki yıldır bahanelerle süreci uzatmaya çalıştı. Avukatım Tekin Söylemez’den aldığım bilgiye göre, süreç duruşma noktasına geldi. Söylemez, “Serdar Bey’in kumar oynadığını ve yazıyı yalanlamadığını söylediği özel mesajlarında da var. Bugüne kadar mahkemeye bu yönde bir açıklamada bulunmadı. Bundan sonrasında Serdar Bey’i Lefkoşa mahkemesinde görmek de nasip olacak” dedi. Bizler, Kuzey Kıbrıs’ta tam bağımsız bir yargı olduğunu biliyoruz. Ve yargıya da güveniyoruz.