Cadde Selçuk Tekay hayatını kaybetti

Selçuk Tekay hayatını kaybetti

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Evinde kalp krizi geçiren Selçuk Tekay, vefat etti. Türkiye’nin ünlü keman virtüözlerinden sanatçı, son yolcuğuna uğurlandı

Selçuk Tekay hayatını kaybetti

Türkiye’nin ünlü keman virtüözlerinden Selçuk Tekay (68), hayatını kaybetti. Müzeyyen Senar, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy ve Muazzez Abacı gibi isimlerle çalışan müzisyen, evinde kalp krizi geçirdi. ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’, ‘Vurgun’, ‘Unuturum Diye Yorma Kendini’, ‘Yorgunum’ ve ‘Aradığın Aşkı Buldun Mu’ gibi fenomen eserlerde imzası olan Tektay için Silivrikapı Mezarlığı’ndaki cenaze töreninden sonra yine oraya defnedildi. Uzun yıllar Tekay’la çalışan Emel Sayın, “Bugün hep aramak istedim, bir türlü arayamadım. Sanki garip bir şey vardı içimde... 15 gündür görüşmüyorduk. İki ay önce benim için ‘öldü’ diye haber çıktı internette, onu görüp beni aramış ve ‘Az daha kalpten gidiyordum’ demişti, şimdi kendisinin kalp krizinden vefat ettiğini öğrendim. 35 yıldır beraber aynı sahneyi paylaştık. Birden bire sanki sahnede tek başıma kalmış gibi hissediyorum. Yeni bir şarkı istemiştim ondan, ‘söz çok önemli’ demişti, sonrasında bir şiir gönderdim ona, o besteyi yaptı mı yapmadı bilmiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kendisiyle her zaman iftihar etmişimdir’

“Üzüntüm sonsuz” diyen Bülent Ersoy, “1980 Çakıl Gazinosu’nda tanışmıştım. Her zaman kendisiyle iftihar etmişimdir. Nur içinde yat. Melekler yoldaşın, mekanın cennet olsun” dedi. Mahsun Kırmızıgül ise, “Ülkemizin en önemli sanatçılarına albümlerde refakat eden kemen sanatçısı olan Selçuk Tekay abimizi kaybetmişiz. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diler, başsağlığı dileklerimi sunarım” şeklinde konuştu.