Cadde SELÜLİTLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - 8 ADIMDA FORMDA KALMA

SELÜLİTLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - 8 ADIMDA FORMDA KALMA

25.06.2014 - 19:08 | Son Güncellenme:

Eğer selülite kalıtımsal bir yatkınlığınız varsa aşağıda sıralanan önerileri istikrarlı bir şekilde uygulayarak oluşumunu en aza indirebilirsiniz

SELÜLİTLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - 8 ADIMDA FORMDA KALMA

Diyetkolik.com diyetisyenlerinden Didem Özkahya, 8 adımda selülitten korunma yollarını anlattı...

1- DÜZENLİ BESLENİN: Kan şekerinde dalga-lanma yaşanmaması ve düzenli insülin salınımının sağlanması için öğünlerinizi atlamayın. Düzensiz beslenme, insülin hormonunda bozukluklara yol açarak selülit oluşumunu tetikler.

2-BESLENMENİZDE TUZU AZALTIN: Fazla tuz, selülitli dokuda daha fazla suyun çekilmesine neden olarak cildin elastikliğinin azalmasına ve selülit görünümünün daha belirgin hale gelmesine yol açar. Bu nedenle tuz tüketiminizi günde 5-6 gr. ile sınırlayın.

3-KAFEİN TÜKETİMİNİ SINIRLANDIRIN: Kafeinin lokal olarak selülitli bölgeye uygulandığı çalışmalarda, portakal kabuğu görünümünün azaldığı gözlemlendi. Ancak fazla kafein tüketimi harici kullanımın aksine, vücutta ve dokularda su kaybına sebep olur. Kafein tüketimini günde 1 bardakla sınırlayabilirsiniz.

4-ALKOL VE SİGARADAN UZAK DURUN: Selülitin sebepleri arasında sayılan kan dolaşımının yavaşlaması durumu; alkol ve sigara tüketimine bağlı gerçekleşir. Alkol ve özellikle sigara, damarlardaki taşınan oksijen miktarını azalttığından, damar tıkanıklıklarına neden olur ve selülitli dokuyu ortaya çıkarır.

5-BASİT KARBONHİD-RATTAN KAÇININ: Beyaz ekmek gibi, beyaz unla yapılmış tüm ürünler ve şeker içeren birçok gıda da basit karbon-hidrat yapısı nedeniyle kilo artışını beraberinde getirir. Bunun yanı sıra basit karbonhidratlar kan şekerinde dalgalanmalara yol açarak insülin hormonu salınımını etkiler, bu da selüliti tetikler.

6-YAĞLI BESİNLERİ SINIRLANDIRIN: Yağ içeriği yüksek besinleri beslenmenizde mümkün olduğunca sınırlandırarak selülitli dokunun oluşmasını engelleyebilirsiniz.

7-BOL SU İÇİN: Yağ hücrelerinin susuz kalması, elastik yapılarının bozulmasına yol açar. Bu nedenle dokulardaki su dengesinin yeniden sağlanması ve elastikiyetinin azalarak selülite neden olmaması için bol bol su içmelisiniz. Günde 2-2.5 litre tüketmek ideal. Regl döneminde sıvı tüketimini artırarak sıvı kaybını telafi edebilirsiniz.

8-MASAJLA KAN DOLAŞIMINI ARTIRIN: Her gün duşta, sert bir fırçayla bacaklarınızı, aşağıdan yukarıya doğru dairesel hare-ketlerle fırçalayarak kan dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz. Böylece selülite yatkın bölgeler sıkılaşacaktır.

Haberin Devamı

SU KOKTEYLİ: ÇİLEK LİMON RÜYASI

MALZEMELER:

- 4-5 adet çilek
-1 adet limon
- 1 adet kabuk tarçın
- 4-5 adet taze nane yaprağı
- 2-3 adet karanfil
- 1 poşet yeşil çay

HAZIRLANIŞI

Çilek ve limonları halka halka dilimleyin ve 1.5-2 litrelik bir sürahinin içine koyun. Üzerine diğer malzemeleri ve sıcak suyu da ekleyip demlenmeye bırakın.
2-3 dakika sonra yeşil çayı çıkartıp soğumaya bırakın. Bu içeceği sıcak yaz aylarında içine buz ilave ederek tüketebilirsiniz. Bu tarif hem metabolizmanızı hızlandırmaya, hem de toksinlerden arınmaya ve selülit-lere veda etmenize yardımcı olacak.

C VİTAMİNİ TÜKETİN
C vitamini, kolajen doku oluşumunu destekleyerek selüliti önler. Vitamin içeren besinlerin, aynı zamanda anti-oksidan kapasitesi de yüksektir.
Hem su tüketimini artırmak, hem de günlük C vitamini alımını desteklemek için pratik ve tatlı bir formül uygulayabilirsiniz.