Cadde SELÜLİTLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - DAHA FAZLA HAREKET GEREK

SELÜLİTLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - DAHA FAZLA HAREKET GEREK

24.06.2014 - 20:20 | Son Güncellenme:

Selülitin en önemli nedenleri arasında hareketsiz yaşam geliyor. Hayatınıza daha fazla hareket katarak selülitten kurtulabilir, ilerlemesini engelleyebilirsiniz

SELÜLİTLE BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - DAHA FAZLA HAREKET GEREK

Diyetkolik.com diyetisyenlerinden Diğdem Özkahya, selülitle savaşan egzersizler hakkında bilgi verdi...

Haberin Devamı

BOL BOL İP ATLAYIN
İp atlamak, selülitle baş etmenin en kolay ve hızlı yollarından biri. Diğer sporlara göre hem çok daha ucuz, hem de etkili. Bacakların sıkılaşmasını ve kalçanın dikleşmesini sağlar.
30 dakika boyunca ip atlamak, eğlenceli bir aktivite olmasının yanı sıra, vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlayarak, kan dolaşımını hızlandırıp selülitin önlenmesine destek verir. İlk 5 dakika hafif tempoyla zıplayın, daha sonra tempoyu artırın ve son üç dakikada tempoyu yavaşlatarak egzersizi sonlandırın.
İp atlama egzersizine başlamadan önce, olası bir sakatlığı engellemek için bir miktar eklem ısıtma ve esneme hareketi yapmak da faydalı olacaktır.

KARDİYO İLE YAĞ ERİTİN
Bir çeşit yağ olan selülitten kurtulmak için en doğru yol, yağı yakmak. Bisiklete binmek, yürüyüş yapmak ya da kardiyo gibi yoğun egzersizler uygulamak, yararlı olur. Ancak vücuttaki genel yağ yüzdesinin azalmasının ve cildin görünümünün değişmesinin birkaç ay sürebileceğini unutmayın.

Haberin Devamı

TEMEL EGZERSİZLER
Güçlü ve esnek bir egzersiz olan kardiyo haftanın 3 günü 20’şer dakika yapıldığında, bedenin gücünü artırmaya büyük ölçüde katkıda bulunur. Bunun yanı sıra fazla yağları yakmak ve daha fit bir vücuda sahip olmak için, ekstradan 10 dakika yapılacak egzersiz uygun olur.

GELİŞTİRİLMİŞ EGZERSİZLER
South Shore YMCA araştırma programlarının yönetmeni Dr. Wayne Westcott, “Selülit vücutta az miktarda kas, fazla kilo ve yağ bulunmasından kaynaklanır. Doğru egzersiz programını uyguladığınızda, selülitlerinizde ve görünümünüzde kayda değer değişimler gerçekleşir” diyor.
Westcott, daha hızlı sonuçlar almak ve vücudu güçlendirmek için haftanın 3 günü 40 dakika sürecek daha uzun ve ağır bir egzersiz yapılmasını öneriyor ve şöyle diyor:
“Eğer evde çalışılması gerekiyorsa, bir sopa veya boru yardımıyla mümkün olduğunca direnç yaratacak ve esnetecek bacak hareketleri yapılmalı.”

OLUŞUMUNU ENGELLEMEK İÇİN

* İde­al ki­lo­nu­zu ko­ru­yun, faz­la ki­lo­nuz var­sa sağ­lık­lı bir yolla za­yıf­lamaya çalışın.
* Hız­lı şe­kil­de ki­lo ver­me­ye ça­lış­mak, vü­cu­du­nuz­da kas ve su kay­bı­na ne­den olur.
* Özel­lik­le yüz­me gi­bi tüm kas grup­la­rı­nı ça­lış­tı­ran eg­zer­siz­le­ri ter­cih edin.
* Bol bol yü­rü­mek se­lü­lit olu­şu­mu­na kar­şı vü­cu­dun es­nek­li­ği­ni ar­tı­rır.
* Dü­zen­li fi­zik­sel ak­ti­vi­te ya­pın, ev­de uy­gu­la­ya­bi­le­ce­ği­niz eg­zer­siz ha­re­ket­le­riy­le da­ha fit ola­bi­lir­si­niz.
* Uzun sü­re ayak­ta dur­ma­yın ya da otur­ma­yın.
* Dü­zen­li ola­rak ba­cak­la­rı­nı­za ma­saj ya­pın ve­ya yap­tı­rın.
* Yük­sek to­puk­lu ayak­ka­bı­lar­dan, yan­lış yü­rü­me ha­re­ket­le­rin­den, kam­bur otur­mak­tan ka­çı­nın.
* Uy­ku­nu­zu dü­zen­le­yin, gün­de 7-8 sa­at ye­ter­li olur.

Haberin Devamı

HER EGZERSİZİ 15 KEZ TEKRARLAYIN

Isın­ma ha­re­ket­le­ri: İki da­ki­ka sü­re­sin­ce bi­sik­le­te bin­mek, ko­şu ban­dın­da yü­rü­mek ve­ya mer­di­ven çık­mak iyi bi­rer ısın­ma eg­zer­si­zi.
Kar­di­yo: Se­kiz da­ki­ka sü­re­cek kar­di­yo eg­zer­siz­le­ri­ni uy­gu­lar­ken, ne­fes al­mak­ta güç­lük çe­ke­bi­lir­si­niz an­cak eg­zer­si­zi ya­par­ken ko­nu­şa­ma­ya­cak se­vi­ye­ye gel­me­me­li­si­niz.
Da­ya­nık­lı­lık: Bu­ra­da he­def, kas yor­gun­lu­ğu. Her eg­zer­si­zi bir set­ten 10-15 de­fa tek­rar­la­yın. Doğ­ru for­mu kul­lan­dı­ğı­nız­dan emin olun ve her eg­zer­si­zin üze­ri­ne en az yüz­de 5 da­ha faz­la di­renç ek­le­yin.
Es­ne­me: Eg­zer­siz bit­ti­ğin­de, ça­lış­tır­mış ol­du­ğu­nuz ka­sı ger­me­niz ge­re­kir. West­cott, araş­tır­ma­sın­da bu yön­te­mi kul­lan­ma­nın da­ha faz­la kas ge­liş­me­si­ni sağ­la­dı­ğı­na da­ir so­nuç al­dı. 20 sa­ni­ye bo­yun­ca es­ne­me ya­pın.
So­ğu­ma: Bu aşa­ma­ya iki da­ki­ka­nı­zı ayır­ma­nız ye­ter­li.