Cadde Sevcan Yaşar: Davayı devam ettirmeye gücüm yoktu

Sevcan Yaşar: Davayı devam ettirmeye gücüm yoktu

04.04.2022 - 07:10 | Son Güncellenme:

Oyuncu Sevcan Yaşar, uzun bir aradan sonra önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Eski sevgilisi Sermiyan Midyat'ın iki yıl önce kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla açılan davada istediği sonuç çıkmadığından dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen oyuncu Sevcan Yaşar, davadan sonra ilk kez konu hakkında konuştu.

Sevcan Yaşar: Davayı devam ettirmeye gücüm yoktu

Eski sevgililer Sevcan Yaşar ve Sermiyan Midyat, şiddet iddiasıyla birbirlerinden şikâyetçi olmuştu. Anadolu 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde basit yargılama usulüyle görülen davada karar çıkmış, Mahkeme, 'kasten yaralama' suçundan Sermiyan Midyat'ı bin 120 TL adli para cezasına çarptırmıştı.

Haberin Devamı

BERAATİNE KARAR VERİLDİ
Mahkeme, yargılama neticesinde toplanan delilleri inceleyerek mahkumiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığına kanaat getirerek müşteki-sanık Sermiyan Midyat'ın üzerine atılı hakaret' ve 'tehdit' suçlarından beraatine karar vermişti.

Sevcan Yaşar: Davayı devam ettirmeye gücüm yoktu

Müşteki-sanık Sevcan Yaşar ise 'kasten yaralama' suçundan bin 120 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede; Sermiyan Midyat ve Sevcan Yaşar'ın masraflarını ortak karşıladıkları evde birlikte yaşadıkları anlatılıyordu. 16 Nisan 2020 tarihinde Midyat'ın, Yaşar'a yönelik, hakaret, tehdit gibi eylemlerde bulunduğu, yerde sürüklendiği, birçok yerine yumruk ve tekme attığı ve Yaşar'ın bağırarak komşulardan yardım istediği belirtilmişti.

Haberin Devamı

"CESEDİN ÇIKACAK BURADAN"
Sevcan Yaşar'ın polisi araması üzerine polisin eve gittiği bilgisine yer verilen iddianamede, Midyat'ın karakolda da Yaşar'a yönelik, "Senin cesedin çıkacak buradan" sözleriyle tehdit ettiği anlatılmıştı.

İddianamede Midyat'ın 'kasten yaralama', 'zincirleme tehdit' ve 'zincirleme hakaret' suçlarından sekiz yıla kadar hapsi istenirken, Yaşar'ın da 'kasten yaralama' suçundan bir yıla kadar hapsi talep edilmişti. Oyuncu Midyat, soruşturma ve kovuşturma aşamalarında suçlamayı kabul etmemişti.

"SEN BENİM DÜŞMANIMSIN"
Müşteki sanık Yaşar, Midyat'ın kendisine "Sen benim düşmanımsın bundan sonra. Yapabileceğim bütün kötülükleri yapacağım. Seninle aynı sektördeyiz iş bulamayacaksın" ve "Bak ben seni evden döve döve nasıl çıkarıyorum" diyerek darbettiğini ve tehdit edildiğini öne sürmüştü.

Sevcan Yaşar: Davayı devam ettirmeye gücüm yoktu

"İSTEDİĞİM SONUCU ALAMADIM"
Sevcan Yaşar, tüm bu yaşananların ardından önceki gün Nişantaşı City's'de objektiflere takıldı. Mahkeme de istediği sonuç çıkmadığı için davayı kafasında kapattığını söyleyen Sevcan Yaşar, şu ifadeleri kullandı:

"O konu kapandı aslında. Bu süreçte yıprandığım için hiçbir şekilde devam ettirmek istedim açıkçası. Davayı geri çekmedim. İstediğim sonucu alamadım. Davam ettirseydim alacaktım fakat devam ettirmeye gücüm yoktu. Bu konu benim için çok hassas ve bana iyi gelmediği için konuyu kafamda kapattım. Benim için geçmişte kalan bir konu, çok da konuşulacak bir şey yok."

Haberin Devamı

'MEZARINA TOPRAK ATMAM'
Öte yandan geçtiğimiz aylarda bir takipçisinden gelen "Sermiyan Midyat'la barışın lütfen. Birlikte çok güzelsiniz" şeklindeki yorum, Sevcan Yaşar'ı çileden çıkarmıştı. 30 yaşındaki oyuncu, bu yoruma "Onun mezarına toprak atmam" şeklinde yanıt vermişti.