Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp, yönettiği ‘Mucize’ filmi, 2015’te vizyona girmiş ve çok beğenilmişti.3 milyon 582 bin 552 kişi izlemiş ve o yılın en çok izlenen ikinci filmi olmuştu. ‘Mucize 2’nin uzun süren hazırlıkları nihayete eriyor. Eylülde motor diyecek ve 1 Mart’ta vizyona girecek.

Devam filmi olsa da çok farklı bir proje izleyeceğiz. Hikayesi, dokusu, atmosferi ve oyuncularıyla yepyeni bir iş olarak gelecek. Özellikle oyuncu kadrosuna ilk filmde olmayan star isimler katılıyor.

Hatırlayacaksınız ilk seride, idealist bir öğretmen olan Mahir, doğunun ücra bir köyüne tayin olmuş ve orada büyük bir ailenin hayatını değiştirmişti. Ailenin engelli çocuğu Aziz’le dostluğu herkesi çok etkilemişti. Dışlanan, alay edilen Aziz, kaderin cilvesiyle trajik bir olayın ardından, bölgenin en güzel kızıyla evlendirilmişti. Yaşadıklarına dayanamayan Aziz, güzel karısını da alıp kaçmıştı köyünden. Yıllar sonra köyüne geri döndüğünde herkesi şaşırtmıştı. Konuşamayan, ellerini kullanamayan Aziz, yanında eşi ve çocuklarıyla, sağlıklı, normal bir insan olarak karşısına çıkmıştı ailenin. Gördüklerine inanamayan ailesine de, bu mucizenin nedenini açıklamıştı: “Ben karıma aşık oldum.”

Haberin Devamı

İşte ‘aşkın mucize’sini anlatan bu masalsı yapım, yaşanmış gerçek bir hikayeden alındı. Filmde hikayesi anlatılan Aziz, Kırmızgül’ün çocukluk arkadaşı... Herkes alay ederken, ona destek olup en yakın arkadaşı olmuş. Filmdeki gibi Aziz’in babası, güzel Mızgin’in babasının hayatını kurtarmış, o da karşılığında kızını vermek istemiş. Aziz’in nasıl biri olduğunu bilmeden vermiş bu sözü... Aziz’i filmdeki gibi gelinlikler içindeyken düğün günü görmüş Mızgin. Karısının güzelliği karşısında büyülenen Aziz de aşık olup, iyileşmek için büyük bir azimle mücadele etmiş.

Bu olayı Mahsun’dan dinlediğimde çok etkilendim. Gerçek hikayede öyle ayrıntılar var ki, “Filme koysam, inandırıcı değil diye düşünür insanlar” diyerek koymamış.

İlk filmde merak ettiğim birçok nokta vardı. Mızgin ve Aziz’in hikayesinde anlatılmamış pek çok noktayı yeni filmde izleyeceğiz. Ben de merakla bekleyeceğim...

Haberin Devamı

‘MUCİZE 2’ NASIL  BİR FİLM OLACAK

YAZ SEZONU BİTTİ Mİ?

Bu yaz seçimler, Ramazan, Dünya Kupası derken, yaz sezonuna geç girildi, girilmesiyle çıkılması da bir oldu neredeyse. Ekonomik kriz beklentisi de eklenince, kanallar birer yeni diziyle kapattı yaz sezonunu. Tekrarlar, filmlerle iddiasız ve rekabetsiz bir yaz geçirdik.

Yaz sezonu bitmiş gibi konuşuyorum çünkü ağustosla birlikte artık yeni sezonun işleri başlayacak. Önümüzdeki hafta yayına girecek olan ‘Nefes Nefese’ uzun bir zamandır hazırlıklarını sürdürüyordu. Diğer diziler başlamadan yazın boşluğundan faydalanmak isteyenler, ağustosla birlikte hem yeni dizilerini yayına sokacak hem de geçtiğimiz sezonun işlerini yavaş yavaş ekrana getirecek.

Bu yaz iki romantik komedi ‘Erkenci Kuş’ ve ‘Darısı Başımıza’, bir dönem dizisi ‘Kalbimin Sultanı’, bir gençlik ‘4N1K İlk Aşk’, bir de komedi ‘Kocaman Ailem’ girdi yayına. ‘Kalbimin Sultanı’ ve ‘Kocaman Ailem’ sezonun kaybedeni oldu.

En büyük başarıyı ‘Erkenci Kuş’ yaptı. Çok yüksek reytingler alarak kışa da iddialı gireceğinin sinyalini verdi. Hem de romantik komedilerin ölmediğini, gün birincisi olabilecek sonuçlar alacağını yeniden gösterdi.

Haberin Devamı

Hep söylüyorduk, iyi bir iş yaparsan türü önemli değil, tutar. Ama reyting sonuçlarını görmeden inandıramıyorduk. Önümüzdeki sezon da romantik komedi planlarını tekrar gündeme getirecek ‘Erkenci Kuş’...

‘MUCİZE 2’ NASIL  BİR FİLM OLACAK