Cadde Sinan Çalışkanoğlu'ndan 'Selena' açıklaması

Sinan Çalışkanoğlu'ndan 'Selena' açıklaması

30.07.2022 - 07:57 | Son Güncellenme:

Komedi filmleri ve dizilerinin aranan ismi Sinan Çalışkanoğlu, Nişantaşı'nda görüntülendi. Basın mensuplarıyla sohbet eden oyuncu, 2006-2009 yılları arasında yayınlanan 'Selena' adlı dizide canlandırdığı 'Hades' karakteri hakkında konuştu.

Sinan Çalışkanoğlundan Selena açıklaması

SEÇKİN ŞENVARDAR/ MİLLİYET
Uzun süredir ekranlardan uzak olan oyuncu Sinan Çalışkanoğlu önceki gün Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı. Bir dönem başrollerini Sinem Kobal'la paylaştığı 'Selena' dizisinde canlandırdığı 'Hades' ile tanınıp sevilen oyuncu, karakter hakkında konuştu.

Haberin Devamı

'Hades' karakterinin film olması için o dönem konuşulduğunu ancak daha sonra vazgeçildiğini anlatan Çalışkanoğlu, "Bence bir film olabilir yani o dönem oyuncak bebekleri bile yapıldı. Film yapılması için konuşuldu ve vazgeçildi" dedi.

Sinan Çalışkanoğlundan Selena açıklaması

"GÜLEREK DE ADAM ÖLDÜREBİLİRİM"

Kötü karakter olarak 'Hades'i canlandıran ve kariyerinde genelde hep komedi oynayan Çalışkanoğlu, yapımcıların kendisine genelde komik işlerle geldiğini söyledi.

Ünlü isim, konuyla ilgili; "Kalıbın dışına çıkmayı düşünürüm ama sektör düşünür mü bilmem. Mesela çok eğlenceli, bizde denenmemiş bir şey, eğlenceli bir katil böyle bir adam olabilir, yurtdışında var bunun örnekleri mesela. Kötüyü oynuyorsan kötüsündür, dram oynuyorsan dramatiksindir, komedi oynuyorsan komiksindir gibi bir algı var. O algı var ama ben rahatsız değilim, ömrüm boyunca komedi oynayabilirim ama başka şeylerde oynama durumu olabilir. Yapımcılar yapar mı bilmem. Belki gülerek de adam öldürebilirim yurtdışında örnekleri var" açıklamasında bulundu.

Sinan Çalışkanoğlundan Selena açıklaması

Haberin Devamı

"SETE ÇALIŞIP GELİN! KİMSE SİZİ ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİL"

Çalışkanoğlu, çalıştığı setlerde oyuncuların sete hazırlanmadan gelmelerini eleştirip, isim vermediği sektördeki usta isimlerin dahi bu şekilde hareket etmelerine çok şaşırdığını söyledi.

Meslektaşlarına 'Kimse sizi çekmek zorunda değil' diye seslenen ünlü oyuncu "İsim vermem ama şu var; ben o yönümüzü sevmiyorum, mesela bir set işçisi gelip bir yere ışık yakıyor, kameraman arkadaşlar saatlerce mekan için prova yapıyor iken sen çalışmadan sete gidemezsin arkadaşım. Çalışın lütfen. Kimse sizi çekmek zorunda değil. Böyle insanlara her zaman tepki göstermişimdir, emekçi arkadaşların çabası kadar, çeyreği kadar senaryoyu ezberleyip gidin, en azından o sahneye bak yani. Herkes var, başrol, son rol sektörde böyle insanlar var" dedi ve ekledi:

Bir kısım ustalar, üstatlar da beni şaşırtmıştır, hiç düşünmediğim insanlar. Gençlerde de çok fazla var ama onlar daha hızlı hareket edebiliyorlar. Bu 'ben oldumculuk' Tamam sen oldun da işinin gerektirdiğini yapmıyorsun. Yapım şirketleri yaptı bence bu durumu. Setin içine birisi böyle bir hükümranlık kurduysa kendine burada sorumlu olan yapım şirketidir ona izni veren insandır bence. Senin bir kameradan bir ışıktan farkın yok oyuncu olarak.

Sinan Çalışkanoğlundan Selena açıklaması