Cadde Taha Duymaz'ın arkadaşı paylaştı! 'Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum'

Taha Duymaz'ın arkadaşı paylaştı! 'Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum'

17.02.2023 - 09:04 | Son Güncellenme:

Çektiği yemek videolarıyla Türkiye'ye kendini sevdiren Taha Duymaz, deprem felaketinde iki kardeşi, halası ve eniştesi ile enkaz altında kalmıştı. Arama kurtarma ekipleri, sekiz katlı bir binanın zemin katında ailesiyle depreme yakalanan fenomen için günlerdir çalışıyordu. Ünlü ismin arkadaşı Ragıp Narin, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Duymaz'ın deprem günü söylediklerini aktardı.

Taha Duymazın arkadaşı paylaştı Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Kısıtlı imkanlarla köy evinde çektiği yemek tarifi videolarıyla ünlenen Taha Duymaz'ın da kardeşleri Melek ve Umut, eniştesi ve halası ile günlerdir göçük altındaydı.

Haberin Devamı

"SAÇMA SAPAN HABERLER YAPMAYIN"

Taha için mücadele eden isimlerden CZN Burak, 13 Şubat'ta enkaz önünde bir video paylaşıp, kamerayı Duymaz'ın kardeşlerine çevirmişti. "Saçma sapan haberler yapmayın, acımızı yaşayamıyoruz diyen kardeşler, "Duanıza ihtiyacımız var" açıklamasında bulunmuştu.

Taha Duymazın arkadaşı paylaştı Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum

"ALLAH İÇİN SUSUN ARTIK"

Instagram'da yaptığı paylaşımda kardeşi Taha ve ailesinin göçük altında kaldığını duyuran Semiha Duymaz ise gözyaşları içinde yardım istemesine rağmen enkazın olduğu bölgeye geç gitmekle eleştirilmişti. Sosyal medya hesabını da takipçi kazanmak için kullandığı yorumları yapılan abla Duymaz, hakkında ortaya atılan "Taha hayatını kaybetti ama gerçek saklanıyor' iddiasına cevap vermişti:

Arkadaşlar bu hesap kardeşimi gerçekten yürekten sevenler için, bu süreçte sevenlerine haber vermek için açık. Ben bu kötü konuşan, yorum yapan insanlara sesleniyorum. Acımız çok, bunu yaşamayan bilmez ve Allah kimseye yaşatmasın. Şimdi klavye başına geçip, oradan konuşmak, laf etmek, suçlamak çok kolay. Tek dileğim Allah size yaşatmasın. Taha, Melek, Umut, halam, eniştem benim kanlarım, canlarım. Yeni fenomen olmadı sonuçta. İsteseydim ilk baştan prim yapar, takipçi yükseltirdim kardeşimin arkasından. Lütfen Allah için susun artık ve biz de kardeşimize kavuşalım.

Taha Duymazın arkadaşı paylaştı Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum

"SİZ BU ACIYI HİSSEDEMEZSİNİZ"

Haberin Devamı

Bu zamana kadar sustum. Acımı sizin gibi gereksiz insanlar yüzünden yaşayamıyorum. Kardeşlerim, halam, eniştem enkaz altında. Ben yabancı değilim; canlarım, kanlarım, hayatlarım onlar. Hâlâ bekliyoruz. Geldim geleli sadece bir kere annemi görmeye gittim. Burada her çıkan cesede, onlardır diye ölü ya da diri bir umutla bakmaktan psikolojimi anlayamazsınız. Siz bu duyguyu, bu acıyı hissedemezsiniz. Bu boş konuşan, 'saklıyor' diyen, 'prim yapıyor' diyen insanlar Allah size yaşatmasın dilerim.

ARKADAŞI PAYLAŞTI

Son olarak durumuyla ilgili hâlâ haber alınamayan Taha Duymaz'ın arkadaşı Ragıb Narin, enkazdaki çalışmalarla ilgili bilgi vererek; Duymaz'ın o gün söylediklerini aktardı.

Taha Duymazın arkadaşı paylaştı Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum

"BUNLARIN HEPSİ TESADÜF MÜ?"

Instagram sayfasının hikayeler bölümünden depreme halasının evinde yakalanan Taha'nın altında bulunduğu enkazı paylaşan Narin, "Çalışma sabahtan beri devam ediyor, bekliyoruz" diye yazdı. Ardından gece saatlerinde bir paylaşım daha yapan Ragıb, şu mesajı yazdı:

Buradaki yetkililer, bu enkazın Hatay'daki en riskli 3'üncü enkaz olduğunu söylüyor. O gün ablasında kalıyorken, kardeşi doğum günü diye Taha'yı çağırıyor. Eniştesi 'Gitme akşam akşam' derken, Taha 'Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum' diyor. Halaları evi giriş katında olduğu için evi 3 defa kilitliyormuş her gece. Bunların hepsi tesadüf mü, yoksa yazılmış mı bazı şeyler?

Taha Duymazın arkadaşı paylaştı Kalbim sıkışıyor, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum

"ZAMAN DİYE BİR GERÇEK VAR"

"Lütfen ailesini hayatından daha ön planda tutmuş bu gencin ailesini rahat bırakın" da diyen Ragıb Narin, sözlerini; "Zaten zaman diye bir gerçek var. Zamanla her şey ortaya çıkar" şeklinde sonlandırdı.