Cadde Taylor Swift'in yapay zeka ile yapılan müstehcen görselleri sosyal medyada yayıldı!

Taylor Swift'in yapay zeka ile yapılan müstehcen görselleri sosyal medyada yayıldı!

27.01.2024 - 08:51 | Son Güncellenme:

12 Grammy ödülü sahibi Taylor Swift'in yapay zeka ile yapılan müstehcen görselleri, X (twitter) platformunda yayınlandı. Söz konusu fotoğraflar kısa sürede sosyal medyadan kaldırılsa da, şarkıcıya yakın bir kaynak Swift'in yakın çevresinin bu konuda çok öfkeli olduğunu ve şarkıcının yasal işlem başlatmayı düşündüğünü söyledi.

Taylor Swiftin yapay zeka ile yapılan müstehcen görselleri sosyal medyada yayıldı

Son dönemde Amerikan futbol yıldızı Travis Kelce ile aşkıyla gündemden düşmeyen dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'in yapay zeka ile yapılan müstehcen fotoğrafları, kısa sürede tüm sosyal medyaya yayıldı. Şarkıcının sahte fotoğrafları, milyonlarca kez görüntülendi.

Haberin Devamı

Kısa sürede platformdan kaldırılan fotoğraflarla ilgili Swift ve ekibinden resmi bir açıklama gelmese de, şarkıcıya yakın kaynaklar ünlü ismin bu konuda yasal işlem başlatmayı düşündüğünü söyledi.

Taylor Swiftin yapay zeka ile yapılan müstehcen görselleri sosyal medyada yayıldı

"YAYINLANMASINA İZİN VERİLMESİ BİLE ŞOKE EDİCİ"

İsmi paylaşılmayan kaynağın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Yasal işlem yapılıp yapılmayacağına karar verme aşmasında, ancak açık olan bir şey var: Yapay zeka tarafından üretilen bu sahte görüntüler taciz edici, saldırgan, istismar edici ve Taylor'ın rızası ve/veya bilgisi olmadan yapıldı. Bunları paylaşan X (Twitter) hesabı artık mevcut değil. Sosyal medya platformunun bunların yayınlanmasına izin vermesi bile şoke edici.

Taylor Swiftin yapay zeka ile yapılan müstehcen görselleri sosyal medyada yayıldı

"ÇEVRESİ ÇOK ÖFKELİ"

"Bu görüntüler bulundukları her yerden kaldırılmalı ve hiç kimse tarafından tekrar paylaşılmamalı. Taylor'ın aile ve arkadaş çevresi çok öfkeli, tabii ki hayranları da öyle. Buna hakları var ve her kadın da öyle olmalılar. Bu yaşanan şeyi önlemek için yasalar çıkarılmalı ve kanunlar yürürlüğe konulmalıdır."