Cadde Tozkoparan İskender 1071 oyuncuları kim, konusu nedir?

Tozkoparan İskender 1071 oyuncuları kim, konusu nedir?

26.08.2021 - 18:41 | Son Güncellenme:

Tozkoparan İskender dizisinden Malazgirt Zaferine özel film TRT1 ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Tozkoparan İskender 1071 filmi oyuncu kadrosu ve konusu da böylelikle öne çıkıyor. Tarihin seyrini değiştiren Malazgirt Zaferi'nin anlatıldığı filme dair detaylar haberimizde...

Tozkoparan İskender 1071 oyuncuları kim, konusu nedir

Tozkoparan İskender 1071 televizyon filminde; Tozkoparan İskender ve arkadaşları 1071 yılına Malazgirt Zaferi'nin olduğu döneme yolculukyapar. Oyuncuları arasında ise Çağan Efe Ak, Yağız Kılınç, Leya Kırşan gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı

TOZKOPARAN İSKENDER: 1071 KONUSU

Tozkoparan İskender ve dostları, zaman yolculuğu yaparak 26 Ağustos 1071 yılına, Malazgirt Ovası’na gelirler. Önce nerede olduklarını anlayamayan zaman yolcuları, üzerlerine yağan ateşli Türk okları sayesinde bir Türk baskınına şahit olduklarını anlarlar. Seyrettikleri görkemli sahne, Sultan Alparslan’ın, Malazgirt Zaferi’nden sadece yarım gün önce Bizans kampına yaptığı ani baskına aittir. Tozkoparanlar, birkaç saat sonra Sultan Alparslan önderliğinde gerçekleşecek olan Malazgirt Meydan Muharebesi’ne tanıklık edecekleri için çok heyecanlanırlar. Fakat kahramanlarımızı kötü bir sürpriz beklemektedir. Bizanslı komutan Niko’nun Sultan Alparslan’la ilgili hain planları vardır.

Haberin Devamı

TOZKOPARAN İSKENDER: 1071 OYUNCULARI

Çağan Efe Ak, Yağız Kılınç, Leya Kırşan, Tuana Naz Tiryaki ve Deniz Erayvaz’ın yanı sıra, Yusuf Gökhan Atalay, Burak Alkaş, Cem Uçan, Eren Hacısalihoğlu, Şahin Kendirci, Arda Kalaycı, Balım Gaye Parlak ve Serkan Şenalp yer alıyor.