Cadde ‘Trompetin sesi, nefesin uzantısı’

‘Trompetin sesi, nefesin uzantısı’

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bozcaada Caz Festivali’nde sahne alacak Fransız trompetçi Erik Truffaz, “Hayattan yorulduğumu söyleyemem, hatta tam tersi. Haliyle enstrümanım da onun merkezinde...” dedi.

‘Trompetin sesi, nefesin uzantısı’

Avrupa caz sahnesinin önde gelen isimlerinden Fransız trompetçi Erik Truffaz, 27-28-29 Temmuz’da Bozcaada Caz Festivali kapsamında düzenlenecek Alp Ersönmez’in ‘Cereyanlı’ projesinde sahneye çıkacak. Farklı jenerasyonlardan müzisyenleri dinleyiciyle buluşturacak festivalin ilk gününde konser verecek olan sanatçı, “Bozcaada’yı keşfetmek için sabırsızlanıyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

- Enstrümanınızla olan ilişkinizi nasıl tanımlarsınız?

Trompetin sesi, nefesin bir uzantısı. Nefes de yaşamın ta kendisi… Hayattan yorulduğumu söyleyemem, hatta tam tersi. Haliyle enstrümanım da onun merkezinde diyebilirim.

- Bozcaada’ya daha önce gelmiş miydiniz?

Hiç gitmedim ancak harika şeyler duydum. Keşfetmek için de sabırsızlanıyorum.

- Festivalde Alp Ersönmez’le ortak bir projede izleyeceğiz sizi. Nasıl tanıştınız ve bu ortak çalışma nasıl gelişti?

Alp ile, sık çaldığım İlhan Erşahin’in grubu Istanbul Sessions vesilesiyle tanıştım. Beraber iki kayıtta ve pek çok konserde çalıştıktan sonra, yakın zamanda Türk sanatçılarla bir şey yapmak fikri ortaya çıkınca, tereddütsüz onu düşündüm. Çünkü bir müzisyende mutlaka olması gereken, dinleme, özgünlük, yaratıcılık ve olgun bir sanatçının özgüveni var. Onun müziği bana, benimki ona hitap ediyor ve birlikte çaldığımız zaman bu ikisinin harmanını, konserlere yansıtmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

‘Türkiye, derin kültürler barındırıyor’

- Ülkemize çok sık seyahat eden ve sevilen bir müzisyensiniz. Buradaki hayranlarınızla olan bağınızı, nasıl tarif edersiniz?

Türkiye çok özel, biricik bir yer. Burada olmayı çok seviyorum. Birlikte çaldığım mükemmel müzisyenler var. Burayı, çoğulculuğunu korumak için mücadele etmesi gereken sofistike, derin kültürler barındıran olan bir ülke olarak görüyorum.

‘Trompetin sesi, nefesin uzantısı’

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Bozcaada Caz Festivali, Kendine Has ve Avek Volkswagen katkılarıyla Pavli Bozcaada, Kabak&Lin ve Allaturca Music iş birliğiyle, seyirciyle buluşacak. Biletleri Biletix’te olan festivalin programında; Korhan Futacı’nın Ediz Hafızoğlu, Çağrı Sertel, Volkan Hürsever gibi isimlerle gerçekleştireceği ‘Pavli Experiment’ ve İmer Demirer, Mehmet İkiz, Engin Recepoğulları, Can Çankaya, Su İdil, Tolga Bilgin gibi isimleri buluşturan ‘Bozcaada Ensemble’ yer alacak.