Cadde Tuba Büyüküstün: 6 Şubat kalbimize ülkemizin yaşadığı en acı günlerden biri olarak kazındı

Tuba Büyüküstün: 6 Şubat kalbimize ülkemizin yaşadığı en acı günlerden biri olarak kazındı

07.03.2023 - 08:53 | Son Güncellenme:

Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ilk gününden beri afet bölgesi için yardım çağrısında bulunan ünlü oyuncu ve UNICEF İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün, bir kez daha depremzede çocuklar için kamera karşısına geçti. Takipçilerine seslenerek "Desteğinize ihtiyacımız var" diyen Büyüküstün, şu anda çocukların yanında olduğunu da söyledi.

Tuba Büyüküstün: 6 Şubat kalbimize ülkemizin yaşadığı en acı günlerden biri olarak kazındı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük bir yıkım yaşayan Hatay, 20 Şubat akşamı da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Hatay'daki depremler, birçok çevre ili de şiddetli bir şekilde etkiledi.

Haberin Devamı

Toplam 11 ilde yıkıma yol açan felaketler sonrası sanat camiası tek yürek oldu. Bağış ve yardım çağrıları için sosyal medya hesaplarını kullanan ünlüler, 6 Şubat'tan bu yana pek çok paylaşım yaptı. Bu isimlerden biri de, oyuncu ve United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF) İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün oldu.

Tuba Büyüküstün: 6 Şubat kalbimize ülkemizin yaşadığı en acı günlerden biri olarak kazındı

"ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SESLENİYORUM"

Ünlü isim, Instagram sayfasından yayınladığı bir videoda takipçilerinden afet bölgesine destek olmasını istedi. Büyüküstün, kamera karşısına geçerek şu ifadeleri kullandı:

6 Şubat 2023... Kalbimize, akıllarımıza ülkemizin yaşadığı en acı günlerden biri olarak kazındı. Milyonlarca insanımızın hayatı saniyeler içinde değişti. Ama ben şu anda size, UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak çocuklarımız için sesleniyorum. Bir anda annesiz babasız, evsiz odasız, okulsuz arkadaşsız kaldılar.

"SÜREKLİLİK EN ÖNEMLİSİ"

"Şu anda İslahiye'deki konteyner kent çocuk dostu alandayım. UNICEF, depremin ilk günlerinden beri çalışma ortaklarıyla beraber çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal yaralarını iyileştirmek adına çalışmalar yapıyor" diyen Büyüküstün, sözlerini; "Fakat yolumuz daha uzun, her şey yeni başladı. Ve bu yolda süreklilik en önemlisi. O yüzden size ihtiyacımız var. Desteğinize, bağışlarınıza ihtiyacımız var. Bana ve UNICEF'e katılın" şeklinde noktaladı.

Haberin Devamı

Tuba Büyüküstün: 6 Şubat kalbimize ülkemizin yaşadığı en acı günlerden biri olarak kazındı

"HERKS ELİNDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Tuba Büyüküstün, geçtiğimiz günlerde de depremzede çocuklar sosyal medya hesabından takipçilerine seslenerek; "Minikler böyle durumlardan çok etkileniyorlar. Algılamakta zorluk çekiyorlar ve ne yaşadıklarını tanımlayamıyorlar. Bir sürü şeye ihtiyacımız var. Bir aydır herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Gönüllü öğretmenler, psikolog ve pedagoglarla, eğlenceler düzenleniyor. Onların birazcık da olsa yaşadığı travmayı unutabilmeleri için askerler ve herkes elinden geleni
yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Yazarlar