Cadde Turgut Bey tarihte kimdir, kaç yaşında öldü? Kuruluş Osman Turgut Alp tarihte kimdir, eşi kim?

Turgut Bey tarihte kimdir, kaç yaşında öldü? Kuruluş Osman Turgut Alp tarihte kimdir, eşi kim?

16.02.2022 - 22:08 | Son Güncellenme:

Kuruluş Osman dizisinde Rüzgar Aksoy, Turgut Alp karakteri ile ekrana geliyor. Dizide Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerine kadar yaşadığı bilinen Turgut Alp, Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi'nin yakın arkadaşıdır. Peki, Turgut Bey nasıl ve ne zaman öldü?

Turgut Bey tarihte kimdir, kaç yaşında öldü Kuruluş Osman Turgut Alp tarihte kimdir, eşi kim

Turgut Bey, yaşamı boyunda Ertuğrul, Osman ve Orhan Gazi'ye hizmet etmiştir. İnegöl'ü ele geçirdi, Bursa'nın fethinde de Orhan Bey'in yanındaydı. Kesin ölüm yaşı ve nedeni bilinmeyen Turgut Bey'in hayatı hakkında detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

TURGUT BEY KİMDİR?

Turgut Alp, Kayı Boyu'nun son dönemlerinde ve Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinde yaşadığı düşünülüyor. Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi'nin de yakın arkadaşıydı. Ertuğrul Gazi'ye, Osman Gazi'ye ve Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi'ye hizmet etti ve İnegöl'ü ele geçirdi. Bursa'nın Fethi'nde (1326) Orhan Gazi ile beraberdi.

TURGUT ALP NASIL, KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Kesin ölüm yaşı bilinmese de, yaşının 100'ün üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Mezarı Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Turgut Alp (Genci) Köyü mezarlığında bulunur. Söğüt'te bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'ndeki mezarı ise gerçek değil, onursal bir mezardır.

RÜZGAR AKSOY KİMDİR?

Aksoy, 5 Ocak 1981 tarihinde Mersin‘de dünyaya geldi. Bugüne kadar Adanalı, Serçe, Türkan, Karakol Herkes Adalet İster, Annem Uyurken, Araf Zamanı, Ah Neriman, Benimle Var mısın, Gecelerin Ötesi, Kara Sevda ve Keşif gibi sinema ve dizilerde rol aldı. 2018 yılında ise Star Tv ekranlarında yayınlanan Yüz Yüze dizisinde Ender karakterini canlandırdı.