Cadde Türkiye onları konuşuyor! 'Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü'

Türkiye onları konuşuyor! 'Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü'

18.04.2024 - 11:20 | Son Güncellenme:

Metin Akpınar’ın evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen ikiz kızlarından Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için bir kez daha Müge Anlı'nın programına çıktı. Nebioğlu’nun Metin Akpınar’a açtığı babalık davasıyla Türkiye’nin gündemine oturan anne Suphiye Orancı’nın fotoğrafı da sonunda ortaya çıktı. Adını ‘Sofi’ olarak değiştiren Orancı’nın dört küçük çocuğunu yıllar önce bırakıp Almanya’ya kaçtığı öğrenildi. Programa bağlanan bir izleyicinin anlattıkları ise Müge Anlı'yı da şoke etti.

Türkiye onları konuşuyor Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü

Göksel Özdoğdu ile 63 yıl önce hayatını birleştiren Metin Akpınar'ın, 36 yıl önce yaşadığı evlilik dışı ilişkiden ikiz kızları olduğu ortaya çıkmıştı. Duygu Nebioğlu, DNA testi ve mahkeme kararıyla 82 yaşındaki sanatçının öz kızı olduğunu resmiyete kavuşturmuştu.

Haberin Devamı

Tek yumurta ikizleri, anneleri tarafından henüz iki aylıkken Antalya’daki bir köyde bakıcı kadına bırakılmış, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda devlet korumasına alındıktan sonra Nebioğlu Ailesi tarafından evlatlık alınmıştı.

"ANNEMİ BULMAK İSTİYORUM"

Metin Akpınar'ın dünyaya gelen ikiz kızlarından olan Duygu Nebioğlu, Tuba Kalçık'a verdiği röportajda, "Annemle en son 2010 yılında görüştüm. O zamandan beri görüşmüyorum" demişti. Nebioğlu, sözlerine şu şekilde devam etmişti:

Babamın Metin Akpınar olduğunu yeni öğrenmiştim o zaman. Annem Almanya'da yaşadığı için, görüntülü konuşmuştuk. Karşılıklı çok gözyaşı da döktük. Ama bir daha ne aradı, ne de sordu. Dayılarım ve teyzemlerin üzerinden de ulaşamıyorum. Annesi öldüğünde Türkiye'ye geldi ama benden gizlediler. Bizimle görüşmek istemiyor. Ben annemi bulmak istiyorum.

MÜGE ANLI'YA KATILDI

Açtığı babalık davasında DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar’ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı’ya ulaşabilmek için harekete geçti. Nebioğlu, Müge Anlı'nın programına katıldı.

Haberin Devamı

"ANNEM ORTAYA ÇIKARSA KANITLAYACAĞIZ"

Duygu Nebioğlu ise DNA raporunun sonucunun değiştirildiğini öne sürdü. Nebioğlu, ablasının haziran ayında mahkemeden çıkacak karara itiraz etmeye hazırlandığını açıkladı:

Ben Metin Akpınar’dan önce Uğur Dündar’ı öğrenmiştim. 2008’den beri bildiğim bir konu bu. Kimsenin itibarıyla oynamamaya çalıştık senelerce. Ablamın davası 2 yıldır sürüyor. Ablamı ifşa etmediğim gibi Uğur Dündar’ı da ben ifşa etmedim. Kendisinin açıklamasını gördüm ama ben babama nasıl benziyorsam, ablam da Uğur Dündar’a benziyor. Saçları turuncu, uzun boylu, manken gibi bir kadın. Şu an basın yasağı devam ettiği için sessiz kalmayı tercih ediyor. İtiraz dilekçesini hazırlıyoruz. Uğur Dündar, DNA raporunu yasal olmayan şekilde bir gazeteciye göndermiş, o gazeteci de bana gönderdi. Raporun sonucuyla oynandığını düşünüyoruz. Elbette bu konuyu kanıtlayacağız annem de ortaya çıkarsa. Kendisi annemle birlikteliğini de inkâr etmiş.

 

"BABANI BULURSAN BENİ KAYBEDERSİN"

Almanya’da yaşadığı bilinen anne Suphiye Orancı’nın toplamda altı çocuğu olduğunu söyleyen Nebioğlu, “İkisi Almanya’daki evliliğinden. Evlilik dışı ilişkiden dört çocuğu var. Diğer dört kardeşim benimle aynı kaderi yaşadı” dedi. Annesiyle 2007 yılında iletişime geçtiğini açıklayan Duygu Nebioğlu, “3 yıl boyunca Skype üzerinden görüştük, 2010 yılında benimle son konuşmasını yaptı” ifadelerini kullandı. Kendisine “Babanı bulursan beni kaybedersin” diyen annesiyle 14 yıldır görüşmediğini belirten Nebioğlu, “Annen hayatta mı?” sorusuna “Evet” yanıtını verdi.

AŞK YAŞADIKLARINI SÖYLEDİ

Annesinin Metin Akpınar’la ilişkisinin tek geceden ibaret olmadığına inandığını dile getiren Nebioğlu şu ifadeleri kullandı:

Annemle babamın teknede tanıştığı söyleniyor ama değil. Annem bana farklı bir hikâye anlattı, babam ise ‘Bir gecelik ilişki’ dedi. Kimse doğruyu söylemiyor. Annem bir trafik kazasında tanıştıklarını söyledi. Bana ‘Babanız beni hastaneye götürdü, iki tane çocuğumun olduğunu biliyordu’ dedi. Bana o zaman babamın ismini vermemişti, kısa süreli bir aşk yaşadıklarını söylemişti. Babamın tek gecelik ilişki açıklamasını kabul etmiyorum.

‘BİZ DÖRT KIZ ÇOK GÜÇLÜYÜZ’

Duygu Nebioğlu yayında annesine artık ortaya çıkması çağrısında bulundu: “45 gün sonra 36 yaşına gireceğim. Yıllardır sessiz kaldın. Biz bunlarla uğraşırken, sen bunları yok saydın. Neden korktun, neden karşılaşmak istemedin bilmiyorum ama bunları anlatmanı istiyorum. Ben 36 yaşında bütün bu hikâyeyi geride bırakmak istiyorum. Torunların var, onları artık benimsemen gerekiyor. Bizimle iletişime geçmeni istiyorum. Ablalarıma babalarının kim olduğunu açıklamanı istiyorum. Seni, sesini özledim. Buna artık bir son ver. Ben de hayatıma devam etmek istiyorum annem. Biz dört kız çok güçlüyüz, çok güçlü kadınların var senin arkanda.”

Haberin Devamı

ALMANYA'DAN TELEFON GELDİ

Suphiye Orancı’nın arkadaşı olduğunu söyleyen Merve Kutlay isimli bir kadın, Müge Anlı'nın programına bağlanarak Orancı’nın Düsseldorf’a yakın bir kasabada yaşadığını anlattı. Kutlay, “İki kızı var biliyoruz. Türkiye’deki kızlarından hiç bahsetmedi, şoke olduk. Türkiye’de sadece annesiyle erkek kardeşinin yaşadığını biliyorduk. Hatta onlarla 2000 yılında Almanya’da yılbaşı kutlamıştık” dedi.

"DUYGU'YU ÇOK SEVDİM YARDIM EDERİM"

Öte yandan hakkında iddialar çıkan Uğur Dündar, Anlı'ya bir mesaj daha attı. Ünlü gazeteci şu ifadeleri kullandı:

Duygu’ya sevgilerimi ilet. Onu çok sevdim. Telefonuna ulaşabilirsem konuşur ve yardımcı olmaya çalışırım” dedi. Nebioğlu bu mesajın ardından, Dündar’a babalık davası açılmasına giden süreci şöyle anlattı: “Annem bana ‘Ablanın babası Uğur Dündar’ demedi. Sadece ‘O dönem biz sevgiliydik’ dedi. Ben de ablamı Uğur Dündar’a benzettim. Olaylar böyle gelişti.

ÇOCUKLARIN DRAMI YILLAR ÖNCE GAZETELERE KONU OLMUŞ

Suphiye Orancı’nın dört çocuğunun yaşadığı dramın 16 Ocak 1989 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde haber olduğu ortaya çıktı. 1989’da Hürriyet’te çıkan “Vicdansız anne” başlıklı haberde çocukların isimlerinin Tanya, Fulya, Clara ve Songül olduğu bilgisine yer verilmiş.

Haberin Devamı

Türkiye onları konuşuyor Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü

DİLARA G.'DEN PAYLAŞIM

Dört kardeşin en büyüğünün fotoğrafı ise Dilara G. tarafından paylaşıldı. Dilara G., kardeşleriyle fotoğrafını Instagram’da “Dört karındaş, dört farklı hayat” notuyla yayınladı. Büyük ablanın da kendi babasını aradığı öğrenildi.

Türkiye onları konuşuyor Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü

DUYGU NEBİOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

Açıklamaları ve sosyal medya paylaşımlarıyla sık sık babasını hedef alan Duygu Nebioğlu, son olarak Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edilen kardeşiyle verdiği pozunu Instagram hesabından yayınladı. Dilara G'nin evli ve çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Türkiye onları konuşuyor Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü

ARANAN ANNE BULUNDU!

Dün Müge Anlı'ya çıkan Duygu Nebioğlu, bugün canlı yayında aldığı haberle sarsıldı. Anlı'nın izleyicilerinden biri Suphiye Orancı'nın Almanya'daki evine gitti. Kapıya çıkmak yerine diafondan konuşmayı tercih eden Orancı: 'Kocam evde bu konu hakkında konuşmak iyi bir fikir değil. Benim çocuklarım kimseyi ilgilendirmez.' dedi. Müge Anlı, "Aslında sadece telefon numaralarımızı bırakmak istemiştik ama Suphiye hanım bu teklifi reddetti" dedi. Anlı'nın söylemlerine göre aranan anne, daha sonra polis çağırdı.

Haberin Devamı

Türkiye onları konuşuyor Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü

"DİLARA'NIN BABASI BAŞKA BİR SANATÇI!"

Suphiye Orancı'nın 35 yıl önce arkadaşı olduğunu iddia eden Zeynep isimli bir kadın, canlı yayına bağlandı. "Dilara’nın babası Uğur Dündar değil, başka bir sanatçı" dedi.

Bu sözler üzerine sunucu Müge Anlı, "Şu an bunu veremeyiz. Ben yayın sonu sanatçımızı arayıp konuşacağım. Bunu konuşacağız. Duruma göre yarın açıklarız" ifadelerini kullandı.

Türkiye onları konuşuyor Babası Uğur Dündar değil, başka bir ünlü