Cadde 'Türkiye’ye çok şey borçluyum'

'Türkiye’ye çok şey borçluyum'

31.05.2019 - 15:47 | Son Güncellenme:

TRT 2'de Cumartesi günleri saat 16.00’da ekrana gelen 'Anjelika Akbar ile Sesler' programının bu haftaki konuğu, dünyaca ünlü opera sanatçısı ve İstanbul Opera ve Balesi Baş Rejisörü Otilia İpek oldu.

Türkiye’ye çok şey borçluyum

Sanat alanında Türkiye ve Romanya arasındaki ilişkileri kuvvetlendiren çalışmalarından dolayı Romanya’dan 'Onur Madalyası' alan Otilia İpek, "Opera eğitimimi Türkiye’de aldım. Burada opera sanatçısı oldum. Türkiye’ye çok şey borçluyum. Ülkemden aldıklarımla buradan aldıklarımı harmanladım. Ne ülkemden koptum. Ne de Türkiye’den kopabilirim" dedi.

Haberin Devamı

Operadan önce küçük yaşlarda keman çalmaya başlayan İpek, "Kendimi bildim bileli şarkı söyledim. 8 yaşında keman eğitimine başlamıştım ve birkaç sene boyunca çaldım. Ama şarkı söylemek hep içimdeydi. Sonra keman çalmak değil şarkı söylemek istediğimi fark ettim. Müzikal oyunlarda oynamaya başladım. Türkiye’ye geldikten sonra şan bölümüne girdim ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı olarak eğitime başladım. Sesimle ilk defa başka şeyler yapacağımı keşfettim. Sınava girip koro sanatçısı oldum ve iki sene operada bu şekilde görev aldım. Operaya ilk gittiğimde 'hayatta yapamam' demiştim" ifadelerini kullandı.

"Uzun ömürlü olması gereken bir iş yapıyorum ve kendime telafisi olmayacak zararlar veremem"’ diyen opera sanatçısı, "Ben sopranoyum ama her türlü sopranoyu söyleyemem. Sopranonun çeşitleri var. Kendinizi iyi tanımanız gerekiyor" sözleriyle, mesleğiyle ilgili önerilerde de bulundu.