Cadde Ümit Besen'in acı günü! Babası hayatını kaybetti

Ümit Besen'in acı günü! Babası hayatını kaybetti

02.06.2023 - 12:10 | Son Güncellenme:

80'li yıllara damga vuran şarkıların sahibi, Osmaniyeli usta sanatçı Ümit Besen'in babası Fikret Besen, 94 yaşında hayatını kaybetti. Fikret Besen, ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

'Nikah Masası', 'Sevmek Yeniden Doğmak' ve 'Vazgeçtim Senden' gibi şarkılarla tanınan usta sanatçı Ümit Besen'in; Ali Bekirli Mahallesi'nde yaşayan, sanayi sitesi eski esnafından Fikret Besen, bugün evinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Besen'in cenazesi, ikindi namazının ardından Belediye Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Ümit Besenin acı günü Babası hayatını kaybetti

ÜMİT BESEN KİMDİR?

Besen, 14 Ekim 1956'da Osmaniye'de dünyaya geldi. Sanatçının ilk enstrümanı melodika oldu. Lise yıllarında ise klavye çalmaya başladı. Aynı dönemde Tayfunlar Orkestrası'nı kurdu.

Ümit Besenin acı günü Babası hayatını kaybetti

Müzik ve eğitimini bir arada götüremeyeceğini fark edince lise eğitimini yarım bırakan Besen, askerliğini yapmak üzere 1976 yılında Kütahya'ya gitti. Orduevinde onu dinleyen bir general Besen'i Zonguldak Orduevi'ne naklettirdi. Askerliğin ardından Adana'ya döndü ve gece kulüplerinde çalışmaya başladı.

Ümit Besenin acı günü Babası hayatını kaybetti

Bu kulüplerden birinde onu dinleyen futbolcu Metin Oktay, Ümit Besen'i İstanbul'daki gazino sahibi arkadaşlarına tavsiye etti. Besen, 1980 yılında Selami Şahin ve Ahmet Selçuk İlkan ile birlikte ilk plak kaydını gerçekleştirdi.