Cadde Ünlü isimler depremzedeler için toplandı! 'Sivil toplum göreve hazır'

Ünlü isimler depremzedeler için toplandı! 'Sivil toplum göreve hazır'

24.02.2023 - 08:31 | Son Güncellenme:

Sanat ve eğlence dünyasının birbirinden ünlü isimleri, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) yöneticileriyle bir araya geldi. Depremzedeler için yapabilecekleri çalışmaları konuşan ünlüler, "Üzerimize düşeni yapmak istiyoruz, sivil toplum göreve hazır" dedi.

Ünlü isimler depremzedeler için toplandı Sivil toplum göreve hazır

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük bir yıkım yaşayan Hatay, 20 Şubat akşamı da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Hatay'daki depremler, birçok çevre ili de şiddetli bir şekilde etkiledi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLERDEN DESTEK

Toplam 11 ilde yıkıma yol açan felaketler sonrası sanat camiası tek yürek oldu. Bağış ve yardım çağrıları için sosyal medya hesaplarını kullanan ünlüler, 6 Şubat'tan bu yana pek çok paylaşım yaptı.

Ünlü isimler depremzedeler için toplandı Sivil toplum göreve hazır

UCİM İLE TOPLANTI

Son olarak Hatice Şendil, Serkan Çayoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Aslı Tandoğan gibi isimler, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) yöneticileriyle toplantı yaptı.

Ünlü isimler ve ekip, ‘Önümüzdeki günlerde depremzedeler için nasıl bir çalışma yapılabiliriz?’i konuşmak için bir araya geldi.

Ünlü isimler depremzedeler için toplandı Sivil toplum göreve hazır

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Oyuncu Serkan Çayoğlu, “Sivil toplum kuruluşları olarak, üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Sivil toplum göreve hazır!” dedi.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU"

“Asrın felaketini yaşıyoruz” diyen Şendil ise, “Türkiye tek yürek oldu. Deprem dolayısıyla refakatsiz kalan çocuklarımız, bebeklerimiz, depreme birinci derecede yakalanan çocuklarla aileler, yalnız kalan kadınlarımız ve önümüzdeki bir ay içinde 24 bin anne olacak kadınlarımız için, hastane, psikolojik destek ve okul süreçlerine destek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ünlü isimler depremzedeler için toplandı Sivil toplum göreve hazır