Cadde Ünlülerden Melis Sezen'e destek, eski milletvekili Ahmet Çakar'a tepki!

Ünlülerden Melis Sezen'e destek, eski milletvekili Ahmet Çakar'a tepki!

13.05.2022 - 10:50 | Son Güncellenme:

Eski milletvekili Ahmet Çakar'ın, “Bir kıyafet giymiş, o kıyafet kanunen suç” sözleri olay yarattı. Ünlü isimler, Kanal D'de ekranlara gelen 'Sadakatsiz' dizisinde 'Derin' karakterine hayat veren Melis Sezen'i, aylar önce ödül töreninde giydiği dekolte kıyafet nedeniyle bir TV programında eleştiren eski vekile tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

Ünlülerden Melis Sezene destek, eski milletvekili Ahmet Çakara tepki

Eski milletvekili Ahmet Çakar, Akit TV'de katıldığı programda, "Bu 'Sadakatsiz' adlı dizide oynayan bir kız var. Adını filan bilmem. Geçen gün bir galaya çağırdılar. Bir kıyafet giymiş, o kıyafet kanunen suç. Hem de şikayete bağlı olmayan bir suçtur. Çünkü göğüs dekoltesi tamamıyla açık, toplum içinde kendini gösteriyor. Yani sütyen yok, göğüs dekoltesi göbeğe kadar inmiş. Yani bu ahlaksızlığın danikası değil midir? Bu yavaş yavaş şeye sirayet ediyor muhafazakar genç kızlarımızı da çok iğrenç kıyafetlerde görüyorum. Başında başörtü, altında streç pantolon. Kızım bari başını örtme" diyerek, Melis Sezen'i kıyafetinden dolayı eleştirmişti.

Haberin Devamı

Oyuncuyu hedef alan sözleri sosyal medyada gündem olan Ahmet Çakar'a sanat camiasından tepki yağdı. İşte ünlülerin konuyla ilgili sosyal medya mesajları...

DEMET EVGAR

Kadın bedeni üzerinde kurmak istediğiniz hükümdarlıktan vazgeçin artık. Mehmet Ali Erbil, Ahmet Çakar çekin sözlerinizi, ellerinizi kadınların üstünden. Biricik hayatlarımızın ve seçimlerimizin kararını biz veririz. Kadınların bedenleri ve kıyafetleri hakkında kadının kendi isteği dışında yapılan her türlü zarar verici yorum ve müdahale şiddettir. Kadınlara yönelik şiddet suçtur!

HAZAL KAYA
Oturdunuz koca koca hukukçular(!) torununuz yaşındaki kadının dekoltesini, bedenini mi konuşuyosunuz? Kadına şiddet suç değil mi?Ya da hedef göstermek? Ortada bir suç varsa suçlu sizsiniz. Ahlakınızda boğulun.

EMRE KARAYEL

Ünlülerden Melis Sezene destek, eski milletvekili Ahmet Çakara tepki

NİLGÜN BELGÜN
Yahu sana ne, bana ne, bize ne kim ne giymiş ne yapmış? Ay bıktık vallahi bu kılık kıyafetlerle uğraşanlardan.

HADİSE
Kadınların kıyafeti, dekoltesi, saçı, kilosu ve makyajı hakkında konuşmayı ne zaman bırakacaksınız? Senelerdir söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim! #AhlaksızlıkSizinKafanızda

Haberin Devamı

AYŞEGÜL ALDİNÇ

Ünlülerden Melis Sezene destek, eski milletvekili Ahmet Çakara tepki

ÜMİT ERDİM
Melis Sezen’in vücudu ile ilgili açıklama yapma gereği hisseden eski milletvekili kişiye kendi uzvu olan göz kapaklarını kullanmasını tavsiye ediyorum. Kapatırsa bir şey görmez. Mental yapısı ile ilgili de kendisine şifa diliyorum inşallah düzelir. Allah yardımcısı olsun.

BURCU BİRİCİK

Ünlülerden Melis Sezene destek, eski milletvekili Ahmet Çakara tepki

YUNUS GÜNÇE
Haydi diyelim dekolte suç; peki geri kafalılık, medeniyetsizlik, bağnazlık, çağ dışılık, sığlık, densizlik, hadsizlik, utanmazlık ne? Hobi mi?

BİGE ÖNAL

İç çamaşırı üzerinden ahlak cetveli tutmak ne demek? Kimin ne giydiği ile ilgili, ne taktığıyla ilgili, bedeniyle ilgili konuşmak ne demek? Ne münasebet! Toplumun şirazesini kimin ne giydiği değil, üstüne vazife olmadan her konuyla ilgili konuşanlar kaydırıyor.

SONGÜL ÖDEN
Düşün artık yakamızdan, rujumuzdan, dekoltemizden, başörtümüzden.

YEKTA KOPAN

Ünlülerden Melis Sezene destek, eski milletvekili Ahmet Çakara tepki

SABAHAT AKKİRAZ
Kadınlarımız istediğini giyer; nasıl muhafazakar kadınlarımız tercih ettikleri gibi giyiniyorsa, laik kadınlarımız kızlarımız da istediği gibi giyinir. Rahatsız olan başını çevirsin. 'Nefsine hakim ol ki' insan olasın. Nefsin bozuksa çuval da giyse bozuktur, mayo da giyse bozuktur.