Cadde ÜNLÜLERiN KENT SIRLARI

ÜNLÜLERiN KENT SIRLARI

14.07.2013 - 19:06 | Son Güncellenme:

Yazın İstanbul’da kalacak olan ünlüler ne yer, ne içer, nerelere gider; sorduk. Kimi şehrin sayfiye yerlerini tercih ederken, kimileri ev partilerine katılıyor. Kendi hazırladıkları buzlu içecekleri tercih ediyor, Boğaz hattında yürüyüşe çıkıyorlar

ÜNLÜLERiN KENT SIRLARI

Ekin Türkmen

Haberin Devamı

“Hayatı spontane yaşarım”

‘Aşk Emek İster’ yaz sezonunda da devam ettiği için genel olarak bu yazı çalışarak geçireceğim. Boş zamanlarımda da ufak tatiller yapmayı planlıyorum. Kaş’a dalmaya gitmeyi seviyorum. Zaten hayatı spontane yaşarım, hiçbir şey için önceden plan yapmam. Eğlenmek için Sortie’ye giderim. Favori içeceklerim passion fruit kokteyller ve atıştırmalık olarak erik ve çilek.

Pelin Akil

“Bisiklete binip kafa dinleyeceğim”

Geçen kış yoğundum; bu yaz evimde olmak, yani dinlenmek istiyorum. Güzel kahvaltı mekânları keşfedip ailemle daha sık vakit geçireceğim. Fırsat buldukça Adalar’a kaçıp tek başıma bisiklete binerek kafa dinleyeceğim. Biraz daha vaktim varsa uzak filan dinlemem; Kaş’a giderim! Sabah gidip akşam dönmüşlüğüm bile var! Onun dışında kışın Ağva semaları bana çok huzurlu ve dinlendirici geliyor. Müziği, dans etmeyi çok seviyorum. Başarabilirsem, yurt dışındaki müzik festivallerine denk getirmeye çalışacağım tatil planımı. Eğlenmek için mümkün olduğunca ev partilerini tercih ediyorum. Eğlenceli insanların buluşmasıyla güzel sohbetler ve arkadaşlıklar bir araya geliyor. Yazın favori içeceklerim mojito ve flörtini.

Haberin Devamı

Çağdaş Onur Öztürk

“Yazı çalışarak geçireceğim”

‘Kendine İyi Bak’ isimli bir sinema filminde rol alıyorum. Onun hazırlıkları ve seneye yapmak istediğim birkaç proje üzerinde çalıştığım için tatil planım yok. Ancak kim bilir... Eser, sıkılırım, giderim. Henüz gitmediğim ama merak ettiğim yerler var. Mesela Kilyos tarafında sessiz bir sahilde, çadır kampı olduğunu duydum ama henüz kaçamadım. Pek eğlenceye ayıracak vaktim yok. Yaz sıcaklarında su, sade soda, Türk kahvesi tüketiyorum.

Gamze Karaman

“Adalar benim kaçış yerim”

Bütün kış İstanbul’da olduğum için, bu yazı fırsat buldukça İstanbul’dan kaçarak geçireceğim. Şehre yakın kaçış yerimse Adalar... Hem huzurlu hem de eğlenceli. Müzikal izlemeye bayılıyorum, yurt dışında yakaladığım birkaç tane var, mutlaka gideceğim. Beirut, Mykonos ve Çeşme yazın eğlence adreslerim. Buzlu ve lime limonlu yeşil çay bu ara favorim. Atıştırmalık olarak da Koşuyolu Müzeyyen Restaurant’ın başlangıçlarını, soğuk mezelerini çok seviyorum.

Haberin Devamı

Tuba Ünsal

“Şile iyi bir alternatif”

Şanslıyım, Şile’de seneler önce aldığım bir evim var. İstanbul’da yaz aylarında, özellikle çalıştığım dönemlerde güzel kaçış noktaları yakalıyorum. Gittiğim minik restoranlar, plajlar var. Özellikle kızım Sare’yle hafta sonlarımız çok keyifli geçiyor oradaki evimizde. Şile çok güzel bir alternatif. İkincisi; Polenezköy. Ormanın içinde nefes aldığınızı hissediyorsunuz. Tarlalarından alışveriş yapıyorsunuz. Country Club, çocuklar için müthiş bir yer. Onun dışında hafta içi Suada’nın havuzunu seviyorum. Hem suyu temiz hem de kalabalık olmuyor. Güneyde bir beach club’da takılıyorsunuz gibi hissedebileceğiniz bir yer. Yaz içeceği olarak kendi yaptığım bir tarifi vereyim: Naneyle limonu ezip, çok az şekerle tatlandırabilir, ya da içine bal koyuyorum, üzerine de buzlu su... Nefis bir akşamüstü kokteyli oluyor. Atıştırmalık olarak da Çengelköy salatalığını kestikten sonra birkaç dakika buzluğa atıyorum, üzerinde tuz döküyorum, çok güzel oluyor.

Haberin Devamı

Başak Sayan

“Ev partilerini seviyorum”

İstanbul’da olduğum günler hafta sonları Lavanda Otel’de zaman geçirmek harika hissettiriyor. Burası benim için bir vahadır. Bunun dışında pazar günleri Çırağan Sarayı’nın havuz kısmının gerisinde kalan yeşil alanda olurum. Babylon’daki etkinlikleri takip ederim. Gerçi en iyi parti, arkadaşlarımın ev ya da bahçelerinde verdiği partilerdir. Bunun dışında Sunset ve Ulus 29’un hafta sonu eğlenceleri çok iyi oluyor. Mert’in (Vidinli) yaptığı partileri de çok başarılı buluyorum. Kırmızı şarap ve Bellini dışında bir şey içmiyorum. Bu yüzden iyi Bellini yapan her yer benim için idealdir. Atıştırmalık olarak taze sebze ve meyveleri tercih ederim.

Burçin Abdullah

“John Legend konserini bekliyorum”

Dizi çekimlerimiz devam ettiği için yazı çalışarak geçireceğim. Boş zamanlarımda da Çeşme’ye dinlenmeye gidiyorum. Dinlenme zamanım kısıtlıysa, Sapanca’daki butik hoteller en huzur buldugum yerlerden biri. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde John Legend konseri olacak. Ona mutlaka katılacağım. Partilerden ziyade caz festivallerine gideceğim. Olabildiğince hafif şeylerle beslenmeye çalışıyorum. Genelde meyve salatası yiyorum ve meyve kokteylleri içiyorum. Bostancı’daki Yaşar Usta favori mekanımdır.

Haberin Devamı

DOĞUŞ ÇABAKÇOR

“Bu yaz deep-house müzik popüler”

Sakin bir yaz geçirecek İstanbul. Birçok parti iptal edildi. Ancak Boğaz hattındaki gece kulüpleri ve barlar programlarına devam ediyor. Reina-Sortie rekabetinde Sortie bir adım önde gibi. Bebek’teyse Happily Ever After yemekleriyle, Lucca müzikleriyle öne çıkıyor. Ben İstinye-Kuruçeşme sahil hattını çok seviyorum. Geç saatlerde trafik olmuyor, gürültü azalıyor. Güneş battıktan sonra güzel bir yemek yiyip sonrasında
45 dakikalık yürüyüş yapıyorum. Lana Del Ray ve Jason Miraz konserlerine gitmeyi planlıyorum.
Geçen kış itibarıyla Türkiye’de deep house müzik çok popüler olmaya başladı. Radyolarda da bu tarz parçaları sık sık duyabiliyoruz. ‘Reverse Skydiving’, ‘Snoop Sings’, ‘Blurred Lines’, ‘Don’t Call Me Artist’ ve tabii ki ‘Get Lucky’, bu yaz çoğu mekânda sık sık dinleyeceğimiz parçalardan birkaçı. Ben de setlerimde çoğu zaman yer veriyorum.