Cadde Usta sanatçı Tolga Savacı hayatını kaybetti

Usta sanatçı Tolga Savacı hayatını kaybetti

26.02.2024 - 18:36 | Son Güncellenme:

Ünlü sinema oyuncusu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında yaşamını yitirdi.

1980'li yıllarda Yeşilçam'a damga vurmuş isimlerden biri olan ünlü oyuncu Tolga Savacı geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayatını kaybetti. 

Haberin Devamı

 

ACI HABERİ EŞİ DUYURDU

Usta sanatçı Tolga Savacı hayatını kaybetti

Tolga Savacı'nın Eşi Nermin Bezmen sosyal medya hesabından acı haberi duyurdu. Bezmen şu ifadeleri kullandı:

Yüreğim kaynıyor! Kanıyor! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi. Ansızın çıktı sonsuza yolculuğuna... Ben yerle gök, yangınlarla buzlar arasında kayıplarda... Canım Sibel, Zeynep Savacı, canım evlatlarım Pamira, Cazım, Ariella, canım torunlarım Pia, Shaya, Luna derin acımızı acımızı yaşıyoruz...

Usta sanatçı Tolga Savacı hayatını kaybetti

Tolga Savacı'nın ablası Sibel Savacı da acı haberini, “"Güzel ruhlum , koca yüreklim, savaşçı canım kardeşim, dostum, arkadaşım... Tolga Savacı maalesef ansızın aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyu birtanem, değerli, bir tanecik kardeşimiz.... Tarifsiz üzgünüz... Değerlerinle, gönlünle tüm varlığınla bu yaşamı bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz... Bir tanemiz evladı Atilla'ya, sevgili eşi Nerminciğime, tüm sevenlerine de sabır dilerim...Huzur içinde uyu, yolun ışık olsun...Tolgam" diyerek duyurdu.

Usta sanatçı Tolga Savacı hayatını kaybetti

80'LERDE BİRÇOK FİLMDE ROL ALDI

Savacı, 1985 yılında Banu Alkan'la başrolde yer aldığı "Arzu" filmiyle beyazperdeye adım attı.Tolga Savacı, 80'li yıllarda Banu Alkan ve Hülya Avşar başta olmak üzere birçok kadın yıldızla çeşitli filmlerde yer aldı. 2015 yılında yazar Nermin Bezmen'le evlenen Savacı, ABD'de yaşamaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Usta sanatçı Tolga Savacı hayatını kaybetti

SAVACI NEDEN EKRANLARDAN UZAK KALDIĞINI ANLATMIŞTI

New Jersey’de klasik araçların yanında güncel araçların da mekanik tamiratlarını kendisinin başında olduğu bir ekiple yaptığını ifade eden yakışıklı sanatçı şu an daha mutlu olduğunu ifade ederek şunları söylemişti:

“Biz maalesef ki Yeşilçam’ın artık kasetlere hapsolmuş 80’li yıllarında Türk sinemasında bulunduk. 70’li yılların olumsuz etkilerini silmemiz hiç kolay olmadı ama bunu başardık. O zamanlar star sineması vardı. Küçük bütçelerle, sınırlı sayıda ekiplerle başarılı işlere imza attık. Günümüz sinemasında ve dizi sektöründe bu işler artık onlarca kişilik çalışanlarla yürüyor. Ama yine de izleyiciye istenilen duyguyu geçirmek hiç kolay olmuyor. Hiç güvenmediğim reyting savaşlarında mağlup olan dizi acımasızca yayından kaldırılıyor. Bu nedenle uzun süredir sektörden uzağım” demişti.

Oyunculuk yıllarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşilçam’ın önemli oyuncularından Savacı, “Şu anda çok sevdiğim klasiklerin ve güncel araçların bakım onarımı üzerine çalışıyorum Amerika’da. Bir nevi hobimi işe çevirdim. İnanın çok mutlu olduğumu hissediyorum. Bir döneme damgasını vurmuş araçlarla uğraşmak çok büyük bir keyif. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, bu tarihi değerleri geleceğe taşımak adına mücadele veren, klasik araçlarla ilgili güzel işler yapan ve benim de fahri üyesi olduğum bir kulüp. Faaliyetlerini yürekten destekliyorum” diye konuşmuştu.