Cadde Will Smith'ten Oscar tokadı sonrası pişmanlık videosu!

Will Smith'ten Oscar tokadı sonrası pişmanlık videosu!

30.07.2022 - 11:48 | Son Güncellenme:

28 Mart 2022 gecesi Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen 94'üncü Oscar Ödülleri töreninde, sunucu Chris Rock'a tokat atan dünyaca ünlü aktör Will Smith, uzun süren sessizliğini bozdu. 53 yaşındaki oyuncu, paylaştığı altı dakikalık videoda, "Ne zaman konuşmaya hazır hissedersen ben buradayım" diyerek seslendiği Chris Rock'tan özür de diledi.

Will Smithten Oscar tokadı sonrası pişmanlık videosu

Will Smith, 'King Richard' filmindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü aldığı 94'üncü Oscar Ödül Töreni'ne tokat skandalıyla damga vurmuştu. Rock, Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in Alopesi hastalığı nedeniyle saçlarını kazıtmasıyla ilgili "Jada seni seviyorum, 'G.I. Jane 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde espri yapmıştı. Bunun üzerine Smith, oldukça sinirlenmişti. Ünlü aktör, şakalar üzerine sahneye çıkıp, Chirs Rock'a tokat atmış ve "Karımın adını ağzına alma!" demişti.

Haberin Devamı

53 yaşındaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve, "Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" demişti. Will Smith'in, tokat attığı Chris Rock'tan özür dilememesi ise dikkat çekmişti.

Will Smithten Oscar tokadı sonrası pişmanlık videosu

"ÇOK UTANDIM"

Yaşananların ardından sessizliğini bozan Smith, sosyal medya hesabından özür mesajı paylaşmış ve "Şiddet her türü zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir parçası fakat Jada’nın sağlık durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sınırı aştım ve hatalıydım. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

ATTIĞI TOKAT HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Will Smith, tokat skandalı sebebiyle kariyeri açısından sıkıntıya girmişti. 'King Richard'daki rolüyle ilk Oscar'ını kazanan yıldız oyuncu, yeni projelerden çıkarılmıştı. Smith; dijital projesi 'Fast and Loose', ünlü 'Bad Boys' serisinin dördüncü halkası ve Smith'in kariyerine altın harflerle yazılan 'I Am Legend'in devam filmine veda etmek zorunda kalmıştı.

Ayrıca ünlü ismin geçtiğimiz yıl yayınladığı otobiyografi kitabının film haklarını satın almak için teklif veren iki dev şirket açık artırmadan geri çekilmişti. Will Smith, Entertainment Tonight’ın haberine göre; Oscar Ödül Töreni’nde şiddet eğilimiyle dünya basınına damga vurduktan sonra terapiye başlamıştı.

10 YIL BOYUNCA MEN EDİLDİ

Törene damga vuran olaydan sonra düşük bir profil gösteren Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden de men edilmişti.

Will Smithten Oscar tokadı sonrası pişmanlık videosu

"BELLİ Kİ HİÇ SURATINA YUMRUK YEMEMİŞ"

Tüm bu yaşananların ardından Chris Rock, geçtiğimiz günlerde New York'ta Madison Square Garden'da oyuncu Kevin Hart ve komedyen Dave Chapelle ile stand-up yaparken Smith'e göndermede bulunmuştu.

Rock, Oscar'daki hadiseye atıfta bulunarak "Sözlerin acıttığını söyleyenler belli ki suratına hiç yumruk yememiş" ifadelerini kullanmıştı. Sahneye bir keçi çıkaran Kevin Hart "Dave'e bu keçiyi Chris'e hediye edeceğimi söylemiştim." dedikten sonra keçinin adının Will Smith olduğunu söylemişti. Hart, "Chris, bir usta, arkadaş ve ilham kaynağı. Bugün kariyerimde olduğum yerde büyük payı var. O benim keçim" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

"DAVRANIŞIM KABUL EDİLEMEZDİ"

Tokat skandalıyla ilgili bir hamle de Will Smith'ten geldi. Instagram ve YouTube hesaplarında paylaştığı altı dakikalık videoda pişmanlığını dile getiren oyuncu, bazı soruları cevapladı. Oscar’daki ödül konuşması sırasında neden Chris Rock’a özür dilemediğiyle ilgili bir soruya Will Smith, “o an benim için her şey bulanıktı” cevabını verdi. Smith, şöyle devam etti:

Chris'e ulaştım ve bana gelen mesaj, henüz konuşmaya hazır olmadığı, hazır olduğunda bana ulaşacağıydı. Chris, senden özür dilerim. Davranışım kabul edilemezdi ve ne zaman konuşmaya hazır olursan buradayım. Chris’in annesine ve ailesine de özür dilemek istiyorum. O an fark etmediğin şeylerden biri de bu hareketin ne kadar insanı kırabileceğiydi.

Will Smithten Oscar tokadı sonrası pişmanlık videosu

'DİĞER ADAYLARIN ANINI ÇALDIM'

Will Smith son üç ayını “O anda yaşananları tekrar tekrar düşünerek ve anlayarak” geçirdiğini belirterek, yaptığı davranışın doğru olduğunu hiçbir şekilde düşünmediğini söyledi. Smith ayrıca o gece orada bulunan diğer adaylara ve kazananlara yönelik “Anınızı çalmış olmak gerçekten kalbimi kırıyor. Üzgünüm demek yeterli değil” dedi.

Haberin Devamı

"HATA YAPTIM VE KENDİMİ ADİ BİRİ OLARAK GÖRMEMEYE ÇALIŞIYORUM"

Daha önce kendisine hayranlığı olan ancak davranışından dolayı hayal kırıklığına uğrayanlara ne söyleyeceği sorulduğundaysa Will Smith, bunun en büyük travması olduğunu söyledi. Smith, şu ifadeleri kullandı:

İnsanları hayal kırıklığına uğrattığımda nefret ediyorum. İnsanların benim hakkımdaki izlenimlerini gerçekleştiremediğimi bilmek beni psikolojik ve duygusal olarak üzüyor. Yapmaya çalıştığım şey, kendimden utanmadan vicdan azabı duymaya çalışmak. Ben bir insanım. Hata yaptım ve kendimi adi biri olarak görmemeye çalışıyorum.

"JADA'NIN HİÇBİR İLGİSİ YOK"

Smith, tokat olayında eşi Jada’nın etkisi olup olmadığıyla ilgili soruya da “Bilirsin, kendi deneyimlerimden, Chris’le olan geçmişimden kendi başıma bir seçim yaptım. Jada’nın bununla hiçbir ilgisi yok şeklinde yanıt verdi.

Will Smithten Oscar tokadı sonrası pişmanlık videosu